Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Απάντηση σε αίτημα της Ενωσης Ξενοδόχων Δελφών

Θέμα: Ο Δήμος Δελφών δρομολογεί τη μελέτη για την αναπροσαρμογή των Τελών Ενημέρωση κατόπιν αιτήματος της Ένωσης Ξενοδόχων Δελφών ....

Σχετικό: Το υπ’ αριθμόν 9413/09.6.21 έγγραφο του τμήματος Εσόδων της  Οικ. Υπηρεσίας

Με αίτημά σας προς το Δήμο Δελφών ζητάτε τη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου για την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογισμού των τελών Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Κοινότητα Δελφών. 

Προς ενημέρωση των μελών της Ένωσης, καθώς και των δημοτών, αναφέρουμε τα ακόλουθα: 

Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών απάντησε με το παραπάνω  σχετικό έγγραφο με το οποίο κάνει γνωστό το αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων, παραθέτοντας και τις προβλέψεις που ορίζει ο νόμος για τη λήψη της εν λόγω απόφασης. Σύμφωνα με αυτές, τα τέλη Ηλεκτροφωτισμού και Καθαριότητας, που καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει ότι ο Δήμος πρέπει να προσφέρει στους υπόχρεους συγκεκριμένες παροχές στο αντίστοιχο ύψος των τελών ώστε να καλύπτονται όλες οι δαπάνες διεξαγωγής, λειτουργίας και βελτίωσης της αντίστοιχης υπηρεσίας. Επισημαίνεται ότι η παράληψη να οριστεί στο κατάλληλο ύψος συνιστά παράβαση καθήκοντος και επισύρει κατά των μελών του Δ.Σ. την εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων. 

Για τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απαιτείται η σύνταξη αιτιολογημένης μελέτης, η οποία όμως θα πρέπει να λάβει υπόψη τη μεταβολή επιφάνειας του κάθε ακινήτου, έτσι ώστε να είναι εφικτός ο έλεγχος της αναλογικότητας που πρέπει να υπάρχει μεταξύ εσόδων και εξόδων, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις των επιτροπών της ΚΕΔΕ. Στην προκειμένη περίπτωση, θα πρέπει να σημειωθεί, ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία δήλωσης των μεταβολών από την πλευρά των επαγγελματιών, βάσει των οποίων θα πρέπει να συνταχθεί η μελέτη. 

Ο Δήμος Δελφών, αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος της Ένωσης Ξενοδόχων, δρομολογεί τις διαδικασίες για τη σύνταξη της απαιτούμενης μελέτης, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την αναπροσαρμογή των τελών, αφού πριν όμως ολοκληρωθεί η δήλωση των μεταβολών. Ζητά την κατανόηση των επαγγελματιών διότι πέραν της απονομής δικαιοσύνης, η απόφαση που θα ληφθεί θα πρέπει να είναι εναρμονισμένη με τα όσα ο νόμος προβλέπει.  

  Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓ. ΤΑΓΚΑΛΗΣ 


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου