Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Αίτημα του Δήμου Δελφών προς την Τράπεζα Πειραιώς για την τοποθέτηση Α.Τ.Μ. στην Κοινότητα Γραβιάς

Αίτημα για την εγκατάσταση μηχανήματος Αυτόματης Ανάληψης Μετρητών (Α.Τ.Μ.) στην Κοινότητα της Γραβιάς, απέστειλε προς την Τράπεζα Πειραιώς ο Αντιδήμαρχος Δελφών της Δ.Ε. Γραβιάς κ. Ιωάννης Μανανάς.....

Στο αίτημα αναλύονται εκτενώς οι λόγοι που συνεπάγονται την επιβεβλημένη ικανοποίησή του, οι οποίοι σχετίζονται με την ανάγκη εξυπηρέτησης των πολιτών, τη γεωγραφική θέση της Κοινότητας, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξής της. 

Το αίτημα απεστάλη προς τη Δ/νση της Τράπεζας Πειραιώς στην Άμφισσα, ενώ κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων προς την Περιφερειακή Δ/νση της Τράπεζας στη Χαλκίδα και στο Βουλευτή Φωκίδας κ. Ιωάννη Μπούγα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Γραβιάς κ. Ιωάννης Μανανάς σημειώνει ότι η εγκατάσταση του Α.Τ.Μ.  μπορεί  να γίνει σε δημοτικό κτίριο που θα διατεθεί χωρίς μίσθωμα από το Δήμο Δελφών, ενώ ακολούθως αναλύει τη γεωγραφική θέση της Κοινότητας, η οποία αποτελεί αφενός κόμβο χιλιάδων διερχομένων λόγω της Εθνικής Οδού Θερμοπυλών-Ρίου-Αντιρρίου και αφετέρου επιλογή πολλών καθημερινών επισκεπτών λόγω της ιστορικότητας που διαθέτει (Ιστορικό Χάνι Γραβιάς κλπ). Εστιάζοντας επίσης στις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής τονίζει ότι τα πλησιέστερα Α.Τ.Μ από τα οποία γίνεται σήμερα η εξυπηρέτηση των πολιτών βρίσκονται στην Άμφισσα (33 χλμ.), στη Λαμία (40 χλμ.) και στην Αμφίκλεια (25 χλμ).

Ο κ. Μανανάς σημειώνει ακόμα την πρόσφατη υποβάθμιση του υποκαταστήματος ΕΛ.ΤΑ. της Γραβιάς, η οποία είχε ως σημαντική συνέπεια για την ευρύτερη περιοχή την παύση πραγματοποίησης των εγχρήματων συναλλαγών, όταν παράλληλα εκτιμάται ότι ο μέσος όρος του όγκου των ετήσιων συναλλαγών ανέρχεται περί τα 2.500.000,00€ έως 3.000.000,00€. 

Σε συνέχεια των παραπάνω, αλλά και των πολλαπλών εύλογων παραπόνων που ήδη έχουν εκφραστεί προς το Δήμο Δελφών, γίνεται αντιληπτό ότι επιβάλλεται η ικανοποίηση του αιτήματος, προς εξυπηρέτηση των διερχομένων, των επισκεπτών, καθώς και των κατοίκων 8 Κοινοτήτων της Δ.Ε. Γραβιάς και 7 Κοινοτήτων της Δ.Ε. Καλλιέων. 

Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γραβιάς

Ιωάννης Μανανάς





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου