Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Συλλυπητήρια ανακοίνωση, για το θάνατο του Ηλία Γουλιέλμου Λύτρα


  Με μεγάλη θλίψη ενημερωθήκαμε για το θάνατο του Ηλία Γουλιέλμου Λύτρα, που επί σειρά ετών διετέλεσε εκδότης της εφημερίδας «Ο Αγών της Ιτέας».....

Ο Ηλίας Λύτρας υπήρξε ένας ιστορικός εκδότης που άφησε το στίγμα του στον περιφερειακό Τύπο, διδάσκοντας ευπρέπεια, ήθος, αξιοπρέπεια και εντιμότητα, στρατευμένος στην υπηρεσία της δημοσιογραφίας  και της προσφοράς.

Ένας πραγματικός άνθρωπος του τύπου, που από το 1966 που εξέδωσε το πρώτο φύλλο του Αγώνα της Ιτέας, ως 15θήμερη έκδοση, τοπικών συμφερόντων, έως και το 1996, αφιέρωσε τη ζωή του στη δημοσιογραφία. Αποστολή της Εφημερίδας που εκδίδεται έως σήμερα ήταν και είναι η ενημέρωση του αναγνωστικού της κοινού σε θέματα τοπικής ιστορίας, πολιτισμού, οικονομίας, κοινωνικής αλληλεγγύης, αθλητισμού, αγροτικά θέματα κ.λπ., πάντοτε στο πλαίσιο των αρχών του υψηλού λειτουργήματος του Τύπου.

Ο εκλιπών, μεταξύ άλλων, υπηρέτησε 4 χρόνια Γενικός Γραμματέας στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ.), 18 χρόνια το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φωκίδας, δημιούργησε τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ιτέας τον οποίον ίδρυσε το 1980 και υπηρέτησε μέχρι το 2000, επί 12 χρόνια ως Προέδρος καθώς και Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος. Παράλληλα συμμετείχε ως μέλος στον Πολιτιστικό Όμιλο Ιτέας «Ο ΔΕΣΜΟΣ», στο Ναυτικό Όμιλο Ιτέας, στον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών και σε πλείστες πολιτιστικές, κοινωνικές ομάδες.

Στην επέτειο των 80 χρόνων της Ενώσεως Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου (Ε.Δ.Ι.Π.Τ), στις 9 Δεκεμβρίου 2019, υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου, ο «ΑΓΩΝΑΣ» τιμήθηκε ανάμεσα στα 31 ιστορικά έντυπα της Ενώσεως, που έχουν συμπληρώσει 50 χρόνια κυκλοφορίας.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. Η απώλειά του είναι μεγάλη για τον κόσμο του περιφερειακού τύπου αλλά και για την τοπική κοινωνία.


Ο Πρόεδρος Κοινότητας Ιτέας    Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας           Ο Δήμαρχος Δελφών

  Ιωάννης Ν. Λύτρας                Γεώργιος Τσατσαρώνης               Παναγιώτης Αγ. Ταγκαλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου