Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Υποβολή πρότασης του Δήμου Δελφών για βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων στους Δελφούς

Την υποβολή πρότασης στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για έργο βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων στην Κοινότητα των Δελφών, αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Μαΐου 2021. ....

Η πρόταση υποβάλλεται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», ενώ το έργο με τίτλο «Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Κοινότητας Δελφών» είναι προϋπολογισμού 188.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.), και δύναται να χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα με το ποσό των 62.000 € ευρώ και από το Δήμο Δελφών με το ποσό των 126.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπονται εργασίες επισκευής και βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων της Κοινότητας Δελφών, οι οποίες βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλεως. Πιο συγκεκριμένα, η παρέμβαση αφορά στις αθλητικές υποδομές των γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ και τένις, συνολική επιφάνειας 3.046,05 τμ., στις οποίες θα γίνει αντικατάσταση του τάπητα και επαναχάραξη των αγωνιστικών χώρων. Με την ολοκλήρωση των εργασιών οι εγκαταστάσεις θα πληρούν τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τα εν λόγω αθλήματα, καλύπτοντας ταυτόχρονα τους όρους και τις προϋποθέσεις αδειοδότησης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

«Ο Δήμος Δελφών, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις σε αθλητικές εγκαταστάσεις, στοχεύει μέσω της νέας πρότασης που υποβάλει στην αναμόρφωση αντίστοιχων υποδομών στην Κοινότητα των Δελφών, ώστε να αποδοθούν προς χρήση στη νεολαία μας και γενικότερα σε όσες και όσους αθλούνται», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Δελφών κ. Χρύσα Σεγκούνη, προσθέτοντας: «Είναι πολιτική μας απόφαση να επενδύσουμε στον τομέα της υγιούς ψυχαγωγίας, εκμεταλλευόμενοι κάθε ευκαιρία που μας δίνεται, σε συνδυασμό με τις δικές μας οικονομικές δυνάμεις».   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου