Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Με ποιους να παλέψει η Φωκίδα…! ! ! του Νίκου Δρόλαπα


  Η αδυναμία παραγωγής έργου από τους διοικούντες τη Φωκίδα έχει αναχθεί σε αγώνα για τη καρέκλα.

Τελεία. ....

Βολεύθηκαν σε θέσεις αξιωμάτων, απολαμβάνουν τα προνόμια της εξουσίας, βολεύουν τους κολλητούς και «ημετέρους», περνούν τον καιρό τους με το αζημίωτο και ρίχνουν στο λαό κάθε τόσο, ένα δελτίο…του τύπου: 

εδώ είμαστε δεν σας ξεχνάμε…. 

       Αποδεδειγμένα πλέον δεν ενδιαφέρονται  για τη τύχη και τη πορεία αυτού του τόπου και μένουν απαθείς, βλέποντας το χρόνο να κυλάει σε βάρος του.

     Ως καιροσκόποι της πολιτικής, φροντίζουν μόνο για το προσωπικό τους πολιτικό όφελος. Το πολιτικό τους μέλλον….!. 

Ποτέ δεν πιέζουν τα κυβερνητικά επιτελεία και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους,  ποτέ δεν έχουν απαιτήσει με σθένος αυτά που δικαιούται η Φωκίδα. Είτε για να έχουν ανοικτές πόρτες, ώστε να είναι εκ νέου υποψήφιοι, ή, για να συγκαλυφθούν τα έργα και οι ημέρες τους, όπως συμβαίνει και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Δελμούζο. 

      Έχοντας ήδη εξαντλήσει το μισό της θητείας του χωρίς να έχει μέχρι σήμερα να παρουσιάσει έργο, τρέχει και δεν φθάνει να πάρει παρατάσεις επί παρατάσεων για να αποφύγει τις συνέπειες από τους καταλογισμούς εις βάρος του, από τις ζημίες που προξένησαν στο ματωμένο Γηροκομείο Άμφισσας και τη περιουσία του, ως και στις περιουσίες των άλλων Κληροδοτημάτων.  

      Οι καταλογισμοί ζημιών βεβαίως, οι οποίες ανέρχονται συνολικά στο ποσό των  2,3  εκατομμύρια  ευρώ αφορούν και άλλα μέλη των διαχειριστικών επιτροπών, με πρώτους και καλύτερους πρώην αιρετούς και κατανέμονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  στον καθένα.

        Εκείνο που πραγματικά αποτελεί όνειδος για τους εμπλεκόμενους θεσμούς, είναι η χρονοκαθυστέρηση των αρμοδίων υπηρεσιών να κοινοποιήσουν, ως πρωτίστως οφείλουν, τα ποσά των καταλογισμών στους υπόχρεους, λαμβανομένου υπόψη, ότι το Πόρισμα του διενεργηθέντος Δημοσιονομικού Ελέγχου σέρνεται από συρτάρι σε συρτάρι από το έτος 2016, η γνωμοδότηση για τους καταλογισμούς των ποσών έχει εκδοθεί από το 2019 και μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα.  Μήπως υπάρχουν πιέσεις ; … Ναι ;  …τι λέτε τώρα…,  συμβαίνουν αυτά σε ένα κράτος δικαίου…;  

      Γι΄αυτό, ο κ. Δελμούζος, όταν εμφανίσθηκε ως νεοφερμένος στα κομματικά όργανα,  ζήτησε να αναλάβει τον τομέα Δικαιοσύνης…, το τοπικό Κόμμα να αναλάβει τη Δικαιοσύνη.  Καλό κι αυτό.  Μα, για την …ορθότερη απόδοση της δικαιοσύνης…, ξέρει από αυτά….  

      Ο Βουλευτής κ. Ι. Μπούγας, μήπως γνωρίζει κάτι ;  ή εξαντλεί τις δραστηριότητές του στον παλαιοκομματικού τύπου πόλεμο εναντίον όσων επισημαίνουν τα φαινόμενα αυτά, με τον τρόπο που… ξέρει.

      Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι, ενώ οι καταλογισμοί ζημιών διαμοιράστηκαν στα μέλη των διαχειριστικών επιτροπών του Γηροκομείου Άμφισσας, εξαιρέθηκε ο πρώην Δήμαρχος κ. Αθαν. Παναγιωτόπουλος, που σημειωτέον, ήταν και ο Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής κατά το πιο κρίσιμο χρονικό διάστημα…!

       Ενώ, χαρακτηριστική ήταν και η πρόσκληση σε συνάντηση που απηύθυνε ο κ. Μπούγας, ως νεοεκλεγείς και αυτός, στους αιρετούς του νομού, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, για να του εκθέσουν οι Δήμαρχοι και ο Αντιπεριφερειάρχης τις προτάσεις τους προκειμένου να τις θέσει υπόψη του κ. Πρωθυπουργού, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εκδοθεί σχετικό δελτίο τύπου.

         Κατά τη σύσκεψη αυτή, στην έδρα των ομιλητών δεν ήταν μόνος του, ως προσκαλών,  ούτε είχε πλάϊ του κάποιον από τους νεοεκλεγέντες αιρετούς, αλλά επέλεξε ως παρακαθήμενό του τον ηττηθέντα στις εκλογές πρώην Δήμαρχο Δελφών κ. Αθαν.  Παναγιωτόπουλο, δημοσιοποιώντας πλέον, τη κρυφή ως τότε, πολιτική σύμπλευση μαζί του.

      Μία τέτοια απερίγραπτη κίνηση θα περνούσε απαρατήρητη, αν δεν υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο η συνεργασία τους σε βάθος χρόνου να περιλάμβανε τις κατά τα πέντε χαμένα χρόνια στον Δήμο κοινές αποτυχημένες αποφάσεις και επιλογές τους,  που κράτησαν το τόπο στην υπανάπτυξη και τη μιζέρια, χωρίς να μπει λίθος επί λίθου, ταλανίζοντας και τη τοπική κοινωνία.  

      Και τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.  Το Κυκλοφοριακό που διέλυσε τη πόλη και την αγορά της, τις εξανεμισμένες περιουσίες των Κληροδοτημάτων της Άμφισσας,  τα πάθη των άλλων Κληροδοτημάτων, τον καμένο Ελαιώνα, την μη Άρδευσή του, το άδοξο τέλος του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού  Άμφισσας,  την άστοχη πρόταση για τη Πολιτιστική Πρωτεύουσα,  τη Διαγώνιο οδό που δεν είναι  Αυτοκινητόδρομος, τα χρέη στο Δήμο,  τις ανεξιχνίαστες σπατάλες των 9.000.000 ευρώ με τις απ΄ευθείας αναθέσεις έργων χωρίς διαγωνισμό σε  ’’ημετέρους’’, και τώρα, το χαμένο Ράλλυ Ακρόπολις ;….τί….. ποιό  απ΄όλα…..!

      Και το ίδιο τροπάριο συνεχίζεται… σε ήχο πλάγιο δεύτερο….

      Αυτό όμως  που πραγματικά έλειπε από τη Φωκίδα και…. έγινε πράξη, το είπαν και έγινε, ήταν η με κοινή προσπάθεια και των δύο  

Ίδρυση του πολιτικού Γυμναστικού Συλλόγου….’’ Ο Ηνίοχος’’….…! !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου