Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

Απορριπτικός ο Δήμος Δελφών στις ΒΑΠΕ στη “Μεγάλη Ράχη”

 


Μη συντεταγμένη και με διαφορετική γνώμη τμήμα της μείζονος μειοψηφίας

Την αντίθεσή του κατά πλειοψηφία και όχι ομόφωνα εξέφρασε πριν από λίγο το δημοτικό συμβούλιο Δελφών στην προοπτική της εγκατάστασης βιομηχανικών ανεμογεννητριών στην “Μεγάλη Ράχη” Πολυδρόσου, σε συνεδρίαση που διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης. .....

“Ζητάμε την αρνητική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην περιοχή “Μεγάλη Ράχη” στην Πολύδροσο. Μπαίνουν ακριβώς πάνω από το χωριό, κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια μας. Δεν είμαστε από θέση αρχής ενάντια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά να υπάρχουν όροι. Η ανησυχία των κατοίκων στο χωριό είναι μεγάλη και ζητώ την ομόφωνη απόρριψη αυτής της εξέλιξης”, σημείωσε ο Βαγγέλης Κούσουλας εισηγούμενος το θέμα, ενώ με τη θέση του Αντιδημάρχου ΔΕ Παρνασσού συντάχθηκε και η Πρόεδρος της ΤΚ Πολυδρόσου, Έφη Τοπάλη. 

Για την εισήγηση Κούσουλα, η οποία βασίστηκε στη σχετική απόφαση της ΤΚ Πολυδρόσου, διαβάστε: 

Στο δημοτικό συμβούλιο οι ΒΑΠΕ στη “Μεγάλη Ράχη Πολυδρόσου”

Την αναβολή του θέματος, που ζήτησε η εταιρεία που σκοπεύει να εγκαταστήσει το Αιολικό Πάρκο στην περιοχή, αιτήθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Λουκάς Αναγνωστόπουλος, υποστηρίζοντας αρχικά έμμεσα και συγκεκαλυμμένα πλην όμως σαφώς τα συμφέροντα της εταιρείας. Ωστόσο,  στο τέλος ψήφισε υπέρ της απόφασης της ΤΚ, με την υποσημείωση να ακουστεί και η θέση της εταιρείας. 

Την θέση της μείζονος μειοψηφίας “άδειασε” ο Δήμαρχος Δελφών. “Το ζήτημα είναι πολιτικό. Δεν ενημέρωσαν ούτε την τοπική κοινωνία ούτε το Δήμο”, ανέφερε ο Παναγιώτης Ταγκαλής, για να συμπληρώσει σχετικά:

“Δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας όποτε θέλει χωρίς να ρωτάει κανέναν και να αιτείται ό,τι θέλει. Δεν είναι η τοπική κοινωνία ούτε ο Δήμος ο τελευταίος τροχός της αμάξης”.

Υπερ της εισήγησης Κούσουλα ψήφισε η παράταξη της πλειοψηφίας, όπως και η Μαίρη Ανδρεοπούλου και η Σοφία Αναγνωστάκου από την πλευρά της μείζονος μειοψηφίας, όπως και  οι “Πολίτες στο Προσκήνιο”.  Ενάντια στις ανεμογεννήτριες τάχθηκε γενικά η “Λαϊκή Συσπείρωση”, ενώ παρών δήλωσε η παράταξη Δρακάκη και σύμβουλοι της πρώην δημοτικής Αρχής. 

https://iparnassos.gr/2021/04/06/aporriptikos-o-dimos-delfon-stis-vape-sti-megali-rachi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου