Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΙΒΑΡΑΣ: ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ!


 Προς τους κ.κ.

Βουλευτή της Φωκίδας, κ. Ιωάννη Μπούγα

Αντιπεριφερειάρχη της Φωκίδας, κ. Γιώργο Δελμούζο

Δήμαρχο Δελφών, κ. Παναγιώτη Ταγκαλή

Αντιδήμαρχο Παρνασσού, κ. Ευάγγελο Κούσουλα

Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, κ. Ευθυμία Τοπάλη

Πολιτικά Κόμματα....

Μάλλον δεν γνωρίζετε επαρκώς την ιστορία της Πολυδρόσου και τους αγώνες που έχουν δώσει οι κάτοικοι του χωριού μέχρι σήμερα για την ευημερία της περιοχής.

Και βεβαίως αναφέρομαι στα εξής σημεία - σταθμούς της ιστορίας της Πολυδρόσου:

1. Στη μάχη που δόθηκε από τους συμπατριώτες μου και την Κοινότητά μας για να προσαρτηθούν τα Κελάρια στα διοικητικά όρια της Πολυδρόσου, γεγονός που συνετέλεσε καθοριστικά στη σημαίνουσα θέση του χωριού. Δόθηκαν μάχες επί μαχών, παλέψαμε με την Αράχωβα, αλλά στο τέλος νικήσαμε. Τα Κελάρια ανήκουν πλέον στην Πολύδροσο και, κατά συνέπεια, στον Δήμο Δελφών.

2. Στα μεταλλεία στην τοποθεσία Κεφαλόβρυσο. Όλοι μαζί ενωμένοι δώσαμε μάχη και κερδίσαμε, με πρωτεργάτη τον Δήμο Παρνασσού.

3. Στην τοποθεσία Πατερόλακα, όπου σταμάτησαν οι εξορύξεις πλακών από το βουνό, με συντονισμένο αγώνα του Τοπικού Συμβουλίου Πολυδρόσου και του Δήμου Δελφών.

4. Οι αντικειμενικές αξίες μειώθηκαν, καθώς ο δήμος Δελφών στήριξε το αίτημα της Δ.Ε. Παρνασσού και του Τοπικού Συμβουλίου Πολυδρόσου.

Τώρα που επέρχεται το τέλος της προόδου των χωριών μας με την τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και απειλείται ολόκληρη η περιοχή με μη αναστρέψιμη καταστροφή, προεξαρχούσης της Πολυδρόσου και της Άνω Πολυδρόσου, πώς είναι δυνατόν να συζητάμε για αντισταθμιστικά; Εξισώνονται τα ελάχιστα χρήματα, «τα οποία δεν θα δοθούν ποτέ», με την ανεκτίμητη αξία των χωριών μας και της φύσης του Παρνασσού;

Μπορεί να σταθμιστεί η πλήρης παράλυση που θα επέλθει σε όλες τις άλλες δραστηριότητες (π.χ. τουρισμός, τοπικές επιχειρήσεις) και οι επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής και στην υγεία των κατοίκων;

Ακούστε, κύριοι της πολιτικής, μπείτε μπροστά, όπως έπραξαν όλοι οι μέχρι σήμερα προκάτοχοί σας. Δώστε τη μάχη για τη ζωή και την πρόοδο της περιοχής μας. Μην καθυστερείτε, βάλτε νομικούς και παλέψτε! Όλοι θα είμαστε μαζί σας, προκειμένου να μη στηθούν τα θηρία στη Μεγάλη Ράχη. Διαφορετικά θα μας βρείτε αντιμέτωπους. Δεν φτάνουν οι αποφάσεις των Συμβουλίων. Σωστές μεν, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη κινητοποίηση από τους Πολιτικούς, τους Αυτοδιοικητικούς και τους Πολίτες της Πολυδρόσου. Κινητοποιηθείτε πριν είναι αργά και όλοι μαζί θα πετύχουμε!

Με εκτίμηση,

Δ. Τζιβάρας

Πρώην Δήμαρχος Παρνασσού

Καλή Ανάσταση με υγεία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου