Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Ησαΐα

Π. Ταγκαλής: «Ένας χώρος φιλικός προς όλους, αλλά και το περιβάλλον» ....

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση του έργου της ανάπλασης της Πλατείας Ησαΐα, στην Κοινότητα Άμφισσας, η ολοκλήρωση του οποίου αναμένεται να αναμορφώσει ένα από τα κεντρικά και πλέον επισκέψιμα σημεία της πόλης. 

Πιο συγκεκριμένα, η σύμβαση για το έργο με τίτλο «Βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας Ησαΐα στη ΔΚ Άμφισσας», είναι προϋπολογισμού 576.000,00 ευρώ, ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από πιστώσεις του Πράσινου Ταμείου καθώς και από μισθώσεις μεταλλευτικών του Δήμου Δελφών. Βάσει της μελέτης, θα γίνουν παρεμβάσεις επισκευής αλλά και εξωραϊσμού του χώρου, διατηρώντας παράλληλα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν στη μακρά ιστορική του διαδρομή. 

Στόχοι του έργου είναι: 

Η αναβάθμιση της εικόνας της πόλης της Άμφισσας και η βελτίωση της ποιότητας ζωής στο ιστορικό της κέντρο 

Η αναβάθμιση της πλατείας σε συνδυασμό με τον πιο εύχρηστο τρόπο ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων των όμορων καταστημάτων εστίασης

Η αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής μέσω της οποίας θα επιτευχθεί η τόνωση της επισκεψιμότητας, προς όφελος τόσο των επαγγελματιών όσο και των πολιτών οι οποίοι θα κινούνται σε ένα πολύ πιο φιλικό περιβάλλον 

Η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού της πλατείας, με γνώμονα τη λιτότητα, τα βιοκλιματικά υλικά και την εξοικονόμηση ενέργειας

Η ευκολία της συντήρηση των νέων κατασκευών, οι οποίες θα είναι σύμφωνες με τις σύγχρονες προδιαγραφές και τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, και η οποία εκτός των άλλων θα είναι και οικονομικά συμφέρουσα για το Δήμο

Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν είναι οι εξής: 

Αποξήλωση των πλακοστρώσεων και των πεζοδρομίων και ανακατασκευή τους με πλάκες από ψυχρά υλικά (βιοκλιματικές), ενώ θα διαμορφωθούν και ράμπες ΑμεΑ, με διαδρομές και προσβάσεις αυτών προς την πλατεία.  

Οι χώροι πρασίνου θα ανακαινιστούν και θα διατηρηθούν στις υπάρχουσες θέσεις και με τα υπάρχοντα σχήματα, ενώ θα διαμορφωθούν και νέα παρτέρια στην περιοχή του μνημείου του Επισκόπου Ησαΐα.  

Το σιντριβάνι θα παραμείνει ως έχει, αφού όμως επισκευαστεί και εξωραϊστεί.  

Τα καθιστικά (παγκάκια) θα αφαιρεθούν και θα αντικατασταθούν από νέα

Θα αντικατασταθούν τα φωτιστικά σώματα με νέα τύπου Led, βάσει των προβλέψεων της μελέτης φωτισμού, ενώ επίσης θα τοποθετηθούν spotlights για την ενίσχυση του φωτισμού σε συγκεκριμένα σημεία, μεταξύ των οποίων και το Μνημείο του Επισκόπου Ησαΐα. 

Η φύτευση θα διατηρηθεί, θα γίνει καθαρισμός της και θα εμπλουτιστεί με καλλωπιστικά φυτά, θάμνους και δέντρα κατάλληλα για τα κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Θα κατασκευαστεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και άρδευσης των παρτεριών, σύμφωνα με την ηλεκτρομηχανολογική μελέτη.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, με αφορμή την επικείμενη έναρξη των εργασιών δήλωσε: «Η ανάπλαση της Πλατείας Ησαΐα μάς επιτρέπει να πετύχουμε ταυτόχρονους στόχους, οι οποίοι αφορούν τόσο στους πολίτες όσο και στους επαγγελματίες που κάνουν χρήση αυτής. Οι μεν πρώτοι θα απολαμβάνουν ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένο, οι δε δεύτεροι θα μπορούν να λειτουργούν επαγγελματικά εντός αυτού υπό συνθήκες πλήρους ευταξίας. Σεβόμενοι την ιστορία της πλατείας στην πορεία του χρόνου, διατηρούμε στοιχεία αυτής, ενώ παράλληλα με τις παρεμβάσεις που θα γίνουν την εκσυγχρονίζουμε κάνοντάς την περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον. Η Άμφισσα αλλάζει…».   


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου