Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021

Αίσχη στο Νοσοκομείο Άμφισσας, «με τα δικά μας παιδιά».


 Δυστυχώς, τίποτα δεν αλλάζει σε αυτόν τον έρμο τόπο, κύριε βουλευτά.

Συνεχίζεται ο φαύλος κύκλος της αναξιοκρατίας και της ευνοιοκρατίας των «κολλητών», των «δικών μας παιδιών», των εκλεκτών ψηφοφόρων που «κουβαλάνε μαζί τους  εκατοντάδες ή δεκάδες ψήφους......

Δεν μας έφταναν οι επιλογές για τις θέσεις διευθυντών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήρθε και οι σειρά των νοσοκομείων. Τώρα χωρίς χειροκροτήματα, στη λούφα, κάθε μέρα καθαιρούνται Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στα Νοσοκομεία και αντικαθίστανται παράνομα από άλλα Υπηρεσιακά Στελέχη.

 Η ψήφος πάνω απ’ όλα και τα «πελατάκια». Φυσικά, η Φωκίδα δεν θα μπορούσε να είναι εξαίρεση. Ακολουθεί η επιστολή – καταγγελία της συνδικαλιστικής παράταξης υγειονομικών Αυτόνομο Ριζοσπαστικό Μέτωπο Αγώνα

Γ.Ν. Άμφισσας: Ο Νομός στο «κόκκινο» και με σοβαρά προβλήματα, αλλά οι «Άριστοι» του Επιτελικού Κράτους ασχολούνται με τις Καθαιρέσεις-διώξεις και τις τακτοποιήσεις «ημετέρων». ΑΞΙΟΙ!! 

Η κυβέρνηση δεν κρύβει την καθεστωτική αντίληψη που έχει για την Δημόσια Διοίκηση. Το λένε όπου βρεθούν, με χαρακτηριστική όλων τη δήλωση του Υπουργού κ Βορίδη:

 «Εάν δεν βάλουμε τους δικούς μας, ποιους θα βάλουμε» ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ;

 Προσπαθεί να χειραγωγήσει την Δημόσια Διοίκηση γιατί πιστεύει ότι έτσι μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτικής της  επιβίωση και τη παραμονή της στην Εξουσία τα επόμενα χρόνια.  Σε αυτή τη κατεύθυνση είναι και ο νέος Νόμος για το ΑΣΕΠ, η Θεσμική επαναφορά της Αξιολόγησης, το Ειδικό Μισθολόγιο στην ΑΔΔΑΕ και άλλες πρόσφατες Νομοθετικές Πρωτοβουλίες.

 Κάθε μέρα καθαιρούνται Προϊστάμενοι Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στα Νοσοκομεία.  Αντικαθίστανται παράνομα από άλλα Υπηρεσιακά Στελέχη, με στόχο η Κυβέρνηση της Ν.Δ αφενός να εξυπηρετήσει τα Κομματικά της στελέχη και ρουσφέτια και αφετέρου να συστήσει μία νέα Ιεραρχία Υπηρεσιακών φοβισμένων Στελεχών που θα βρίσκονται σε ομηρία, προκειμένου να εξυπηρετούν τους κυβερνητικούς – κομματικούς σκοπούς και την εφαρμογή της Πολιτικής της συρρίκνωσης των Δημόσιων Δομών, των Ιδιωτικοποιήσεων και των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

 Σε μία Δημοκρατική χώρα είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ισχύουν οι νόμοι που ψηφίζονται   στο Κοινοβούλιο και η Κυβέρνηση οφείλει να τους εφαρμόζει. 

 Όμως στην χώρα μας πάνω από τον Νόμο βρίσκεται η αλαζονεία της Εξουσίας, οι εμμονές για διώξεις Υπηρεσιακών Στελεχών και το Κομματικό Ρουσφέτι.

 Πώς αλλιώς μπορούν να χαρακτηριστούν οι διώξεις Υπηρεσιακών Στελεχών των Νοσοκομείων από τους Διοικητές με την στήριξη και την καθοδήγηση της Πολιτικής Ηγεσίας, Βουλευτών,  του Κομματικού Κατεστημένου και των Συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, παραβιάζοντας τους υπάρχοντες Νόμους του Κράτους;

 Πιστός στη κατεύθυνση αυτή και ο «Άριστος» Διοικητής του Γ.Ν Άμφισσας, ο οποίος προχώρησε στη Καθαίρεση- Δίωξη και υποβάθμιση  των Διευθυντών της Νοσηλευτικής

και Διοικητικής Υπηρεσίας. Πράξη πέρα από  ΠΑΡΑΝΟΜΗ, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, και ανάλγητη, μια και η Νοσηλεύτρια συνταξιοδοτείται το Καλοκαίρι.

 Ενώ από τη Θέση του Διευθυντή της Διοικητικής  καθαιρείται υπάλληλος τοποθετημένος Προϊστάμενος με ΚΡΙΣΗ με 34 χρόνια και μεταπτυχιακό, για να τοποθετηθεί «ημέτερη» με σαφώς λιγότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και προϋπηρεσία και κτήση πτυχίου ΠΕ μόλις προ 6 μηνών!!.  ( Είναι τόσο αισχροί, που δεν λαμβάνουν υπόψιν ότι η Φωκίδα είναι πλέον στο Κόκκινο και τέτοιες παρεμβάσεις υπονομεύουν  τη λειτουργία του Νοσοκομείου).  ΤΙ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ  Ο ΝΟΜΟΣ που οφείλει να εφαρμόσει ο κ. Διοικητής; 

Με το Ν. 4369/2016, όπως διατηρήθηκε και ΙΣΧΥΕΙ με το Ν.4674/2020(επί Ν.Δ…)  καθορίζεται ο τρόπος επιλογής Προϊστάμενος Οργανικών Μονάδων όλων των επιπέδων στη Δημόσια Υγεία. Το άρθρο 30 του Ν. 4369/2016 ρητά αναφέρει ότι:  από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου: α) Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου, καθήκοντα προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά  την δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι. β) Η θητεία των ανωτέρω προϊστάμενων λήγει αυτοδίκαια με την επιλογή και τοποθέτηση προϊσταμένων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου.

Μάλιστα, η ΡΗΤΗ ΔΙΑΤΑΞΗ του Νόμου επιβεβαιώθηκε, όταν με πρόσφατο έγγραφο του το Υπουργείο Εσωτερικών, καθορίζει ότι:

 «Συναφώς, επισημαίνεται ότι κατά τη γραμματική διατύπωση των διατάξεων του άρθρου 87 του Υπαλληλικού Κώδικα, όπως ισχύουν και σύμφωνα με την ερμηνεία του Υπαλληλικού Κώδικα, η αναπλήρωση προϊσταμένων είναι αναγκαία ενόψει της αρχής της συνέχειας της λειτουργίας της δημόσιας υπηρεσίας, αφορά δε περιπτώσεις όπου ο προς αναπλήρωση προϊστάμενος είτε απουσιάζει, είτε κωλύεται, είτε έχει κενωθεί η θέση του…» 

Σύμφωνα δε με το σχετικό έγγραφο, η Απόφαση του κ. Διοικητή είναι ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗ μια και δεν συντρέχει ΚΑΜΜΙΑ από τις  προϋποθέσεις Αναπλήρωσης που προβλέπει το υπάρχον Θεσμικό Νομικό Πλαίσιο.

 Μάλιστα ξεπερνά τα όρια  ο κ. Διοικητής, όταν επικαλείται «λόγους Δημοσίου Συμφέροντος» για τη ΠΑΡΑΝΟΜΗ Απόφαση του. Από πότε άραγε το Δημόσιο Συμφέρον είναι η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και η μη εφαρμογή ΝΟΜΩΝ; Από πότε είναι «Δημόσιο Συμφέρων» η τακτοποίηση Κομματικών Ρουσφετιών; 

 Νέα ήθη για τους «Άριστους» του Επιτελικού-Κομματικού Κράτους της Ν.Δ… Μάλιστα, σε αντίστοιχη ΠΑΡΑΝΟΜΗ Καθαίρεση, από Διευθυντή σε Προϊστάμενο, όπως συμβαίνει και Γ.Ν Άμφισσας, το Υπουργείο Εσωτερικών στο  έγγραφο του καταλήγει ότι «Παρακαλείσθε για τη σχετική ενημέρωση της Υπηρεσίας μας επί των περαιτέρω ενεργειών σας καθώς από την εν λόγω απόφαση δεν προκύπτει σαφώς η νομιμότητα της αναπλήρωσης Προϊσταμένου Διευθύνσεως.».  Και ζητά από το Υπουργείο Υγείας σχετική παρέμβαση για την «αποκατάσταση της Νομιμότητας»!!.

 Μάλιστα, για τις Καθαιρέσεις-Διώξεις που έγιναν στο πρόσφατο παρελθόν, η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όπου αναφέρει:

 «ότι με τις διατάξεις του νόμου 4336/2016 εισήχθη νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων τροποποιώντας το ήδη υφιστάμενο. Μέχρι την εφαρμογή παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες για τη διαπίστωση τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων και ιδιαιτέρως του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος και τις απιστίας σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας».                                        

Καταγγέλλουμε τις Διώξεις των Υπηρεσιακών Στελεχών του Γ.Ν Άμφισσας, που επί σειρά ετών κατέχουν Θέσεις Ευθύνης και έχουν άψογους Υπηρεσιακούς φακέλους.

Απαιτούμε να σταματήσει ο κατήφορος και να ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ οι παράνομες Αποφάσεις, Καθαιρέσεις και οι αντικαταστάσεις των Στελεχών.

Να επιστρέψουν οι Συνάδελφοι στις Θέσεις τους!!

 ΩΣ ΕΔΩ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ-ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ της Ν.Δ.

 Υ.Γ :  Προκαλεί θλίψη, που η Πλειοψηφία του Σωματείου (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) δεν καταγγέλλει τη Παράνομη Απόφαση του κ. Διοικητή, σύμφωνα με τις Αποφάσεις και τις διαχρονικές Θέσεις της ΠΟΕΔΗΝ και τη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη».

 Γραφείο Τύπου  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου