Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Άμεση κινητοποίηση ΕΛΓΑ για την εκτίμηση των ζημιών της «Μήδειας» στην Φθιώτιδα

Επιδεικνύοντας άμεσα αντανακλαστικά και λειτουργώντας σύμφωνα με τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, ο ΕΛΓΑ κινητοποιείται....

με σκοπό την αποτίμηση των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο της χώρας, ως συνέπεια της πρωτοφανής κακοκαιρίας «Μήδεια». 

Η εκτίμηση των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα και στην Φθιώτιδα. Αναλυτικότερα, όσον αφορά τις πρώιμες ποικιλίες δενδροκαλλιεργειών που βρίσκονταν στο στάδιο της ανθοφορίας (αμυγδαλιές, δαμασκηνιές κλπ.), αλλά και τις ετήσιες καλλιέργειες (κηπευτικά), το επόμενο 15νθήμερο και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, θα ολοκληρωθεί η  δήλωση ζημιών από τους πληττόμενους παραγωγούς, ενώ θα ξεκινήσει άμεσα και η εκτίμηση των ζημιών στις καλλιέργειες, που το επιτρέπουν. Ο κύριος όγκος των ζημιών στη δενδροκαλλιέργεια εντοπίζεται κατά βάση στην περιοχή της Δυτικής Φθιώτιδας, αλλά και σε άλλες περιοχές του Νομού. 

Παράλληλα, όσον αφορά τις ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο και κυρίως στην ελαιοκαλλιέργεια -όπου και λόγω του μεγάλου όγκου χιονιού σημειώθηκαν ζημιές- προχωρούν οι διαδικασίες και θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών καταγραφή της κατάστασης και του μεγέθους των ζημιών. Στη συνέχεια, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες θα υποβληθεί φάκελος ένταξης ΚΟΕ.  Στην περίπτωση  της ελαιοκαλλιέργειας οι σημαντικότερες ζημιές εντοπίζονται κυρίως στην ευρύτερη περιοχής της Λοκρίδας και στην Δυτική Φθιώτιδα.  

Ο ΕΛΓΑ, μένοντας πιστός στο σκοπό του συνεχίζει να στέκεται  στο πλευρό των αγροτών και παραγωγών αποδεικνύοντας την έμπρακτη στήριξη του και καλλιεργώντας πραγματικές σχέσεις εμπιστοσύνης. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου