Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ: Εκφράσεις που δεν αρμόζουν στην αυτοδιοίκηση


 «Ευχαριστώ κ. πρόεδρε, αν και άρτι αφιχθείς δεν έχω παρακολουθήσει του προλαλήσαντες αλλά να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα. Έκανε ένα νόμο ο ΣΥΡΙΖΑ έκτρωμα. ....Τι κατάφερε; Κατάφερε πλιάτσικο και μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας . Με την επιπλέον κάλπη και τις επαφές των επίδοξων προέδρων σε κάθε χωριό, έγινε το μεγάλο πάρτυ, έγινε το μεγάλο αλισβερίσι. Σε όλα τα χωριά. Και μην μου πει κανείς από εσάς δεν γνωρίζετε[…] και επειδή το νομοσχέδιο λέει να καταργηθούν οι πρόεδροι των χωριών στις έδρες των δήμων, αν είναι σαν τον Νίκο τον Πέτρου να καταργηθούν.» 4:33:00 της συνεδρίασης.

«Εγώ συμφωνώ με την εισήγηση του δημάρχου αλλά θέλω να προσθέσω κάτι. Ότι σε κάποιους δήμους όπως ο δήμος Δωρίδος δεν χρειάζεται καν να γίνουν εκλογές όταν έχουμε φτάσει 23:00 από τις 18:00 το απόγευμα και δεν έχουμε μπει στην ημερήσια διάταξη. Πρέπει να μπει μια παράγραφος που να λέει Δεν πρέπει να γίνονται εκλογές, προχωρήστε εσείς.» 4:47:25 της συνεδρίασης.

https://www.youtube.com/watch?v=Zf43BrBGtS8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0_MBwpi5zY0qdDR_CbjrR1jgpdYY5Xhxoj9J0Aiwdl-JBvnYkF4-TNPH4

Τα παραπάνω αποσπάσματα ειπώθηκαν στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δωρίδος από δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Καπεντζώνη, τον κ. Ζέτο. Εκφράσεις που προσβάλουν τον θεσμό  της δημοκρατίας και δεν αρμόζουν σε αιρετούς. Εκφράσεις που ο δήμαρχος Καπεντζώνης επέτρεψε και δεν φρόντισε να συνετίσει το δημοτικό του σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο, αλλά ούτε του ζήτησε να αναιρέσει ή να ζητήσει συγγνώμη. 

Τις επόμενες μέρες του δημοτικού συμβουλίου περιμέναμε να βγει μια ανακοίνωση, είτε από τη δημοτική παράταξη Καπεντζώνη είτε από τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο, όπου έστω και καθυστερημένα θα είχαν αντιληφθεί τα λεγόμενα τους. Αλλά δυστυχώς... 

Ως ανεξάρτητος συνδυασμός αλλά και ως πολίτες, καταδικάζουμε ευθέως τέτοιες εκφράσεις καθώς μας βρίσκουν αντίθετους.

Κανείς  δεν μπορεί να κατηγορήσει τους προέδρους, πως εκλέχτηκαν με αλισβερίσι και όχι λόγω της βούλησης των πολιτών. Κανείς δεν μπορεί να ζητάει κατάργηση των εκλογών (ούτε σαν αστείο) επειδή η αντιπολίτευση θέλει να κάνει έλεγχο, όπως την όρισαν δημοκρατικά με την ψήφο τους οι δημότες.

Ζητούμε τη δημόσια καταδίκη τέτοιων εκφράσεων από τους δημοτικούς συνδυασμούς, τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις της περιοχής.



ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου