Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ : Το θράσος δεν έχει όρια. Έλεος κύριε βουλευτά.

  Κύριε βουλευτά, η Άμφισσα επί χρόνια ζητούσε την ενίσχυση των δομών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τη δημιουργία ενός δεύτερου τμήματος, με το αίτημα να γίνεται εντονότερο μετά την κατασκευή του σύγχρονου κτηρίου του πρώην ΤΕΙ.....

Καμία κυβέρνηση στο παρελθόν δεν αποδέχτηκε αυτό το αίτημα, αντίθετα με διάφορα αλλοπρόσαλλα μέτρα, όπως η βάση εισαγωγής του 10 της δικής σας κυβέρνησης, ουσιαστικά διέλυσε το πρώτο τμήμα, Τουριστικών Επιχειρήσεων, αφού δεν υπήρχε επαρκής αριθμός εισακτέων. Το 2008 αντικαταστάθηκε, από το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης, το οποίο καταργήθηκε το 2013 από τον κ. Αρβανιτόπουλο,  πάλι με κυβέρνηση της ΝΔ. Τυχαίο, δεν νομίζουμε

Ήρθε τελικά ο Σύριζα, με τον νόμο 4589, που εσείς δεν ψηφίσατε στη βουλή, γιατί δεν θέλατε πανεπιστημιακά τμήματα στην Άμφισσα, να ικανοποιήσει το πάγιο αυτό αίτημα. Με πρωτοβουλία του τότε βουλευτή Ηλ. Κωστοπαναγιώτου, ένα από τα καλλίτερα ανώτατα ιδρύματα το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ανελάμβανε την δημιουργία δύο (2) τμημάτων στην Άμφισσα και επιπλέον  την ίδρυση Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης, από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

 Σε πρόσφατη παρουσία σας σε εκπομπή του Lamia FM1 αναφέρατε ότι είστε υπέρ ενός 2ου τμήματος στην Άμφισσα, αλλά δεν θέλετε το τμήμα που ιδρύθηκε με τον νόμο Γαβρόγλου.

 Πολύ ενδιαφέρουσα και ειλικρινή άποψη.

 Όμως, αντί να προχωρήσετε, έστω  στην τροποποίηση του γνωστικού αντικειμένου του 2ου τμήματος, εσείς αναστείλατε τη λειτουργία του. Επίσης αναφέρατε ότι «Η κα Κεραμέως έχει ζητήσει την αξιολόγηση των τμημάτων που βρίσκονται σε αναστολή, καθώς και του 2ου τμήματος από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο». Η Υπουργός επομένως ζητά την αξιολόγηση του υπάρχοντος τμήματος και όχι κάποιου άλλου που υποτίθεται ότι θα προτείνατε εσείς.

Μήπως προτείνατε κάποιο τμήμα με ανύπαρκτο γνωστικό αντικείμενο για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο; Κάποιο τμήμα κτηνοτροφίας, σας λέει τίποτα!!!

 Και αν σταθούμε σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου (Καρτερία , Ώρα της Φωκίδας, Fokida News) Η υπόθεση «2ο τμήμα» έχει τελειώσει για την Άμφισσα.  «Δεν υπάρχει καμιά προοπτική για το δεύτερο τμήμα». Διαδίδουν και αυτές ψευδείς ειδήσεις ; 

 Δηλώσεις και προβληματισμοί επανειλημμένα για την λειτουργία του Πανεπιστημίου από φορείς της Φωκίδας, υπονομεύουν και αυτές την λειτουργία του Πανεπιστημίου ;

Κύριε βουλευτά, γιατί δεν είδαμε τόσο καιρό καμία διάψευση για όλα αυτά;

Επίσης σε δική σας απάντηση 23/01/2020 σε ερώτηση μας,  μιλάγατε για αναστολή λειτουργίας μέχρι να αξιολογηθεί από ανεξάρτητη αρχή.

 Μπορείτε να μας γνωστοποιήσετε ποια είναι αυτή η αρχή και σε τι φάση βρίσκονται οι αξιολογήσεις ;

Το θέμα κύριε Μπούγα, δεν το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φωκίδας αλλά οι πολιτικές σας. Η δική σας κυβέρνηση ανέστειλε τη λειτουργία του 2ου τμήματος και η δική σας κυβέρνηση και με τη δική σας ψήφο- ή μήπως όχι-  θα θεσπίζει την ελάχιστη βάση εισαγωγής, η οποία θα θέσει σε κίνδυνο τη λειτουργία ακόμα και του 1ου τμήματος του ΓΠΑ. Έχει επεξεργαστεί το γραφείο σας κάποια «μελέτη επιπτώσεων» για το 1ο τμήμα με την εφαρμογή του νόμου των βάσεων εισαγωγής;

 Αν το έχετε κάνει γιατί δεν την δημοσιοποιείτε . Φανταζόμαστε όμως ότι δεν υπάρχει γιατί απλά είναι προαποφασισμένο το τι θέλετε να κάνετε.

 Με 10 χιλιάδες μόρια δεν περνάς σε καμία σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά με 10 χιλιάδες ευρώ παίρνεις ισότιμο πτυχίο από ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Εύγε, αύτη είναι η αριστεία της ΝΔ.

 Η κυρία Κεραμέως έχει επιβεβαίωση με δηλώσεις της πως ένα στα τρία Πανεπιστημιακά τμήματα θα κλείσει λόγω έλλειψης φοιτητών και εφαρμογής τις ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

 Εσείς, ως βουλευτής της περιοχής, τι θα κάνετε, ποιες πρωτοβουλίες θα πάρετε;

 Πείτε μας "εδώ και τώρα" και να είστε συγκεκριμένος.   Θα μπει φέτος στο μηχανογραφικό το 2ο τμήμα; Θα μπει του χρόνου; Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας;  Θα εξακολουθήσει να είναι επ΄ αόριστον σε αναστολή, δηλαδή κλειστό;   Διαψεύδετε ότι η βάση εισαγωγής θα θέσει σε κίνδυνο και το 1ο τμήμα;      Για το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης υπάρχει κάποιος σχεδιασμός;

Κύριε βουλευτά, περισσότερο ως διχασμένη προσωπικότητα λειτουργείτε, παρά ως υπεύθυνος εκπρόσωπος του λαού της Φωκίδας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  για άλλη μια φορά σας εγκαλεί να σοβαρευτείτε και να αναλάβετε τις ευθύνες σας.

 Μη βάζετε μπροστά το Πανεπιστήμιο, τον Κύριο Πρύτανη ή την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) να σας επικυρώσουν ακαδημαϊκά τις επιλογές για κλεισίματα τμημάτων που  είναι καθαρά πολιτικές, δικές σας αποφάσεις.  Την τακτική από θύτης - θύμα τι γνωρίζετε πολύ καλά, σαν νομικός.  Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δεν μπορεί να σώσει ούτε εσάς ούτε και την ανίκανη κυβέρνηση   που υπηρετείται.  

Το θράσος δεν έχει όρια. Έλεος.

 Γραφείο Τύπου                                                          

Ν.Ε. Φωκίδος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου