Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Πέμπτη 9 Μαΐου, είναι του Αγίου Χριστοφόρου του μάρτυρος και του Προφήτου Ησαΐα......

Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Δελφών: Απολογισμός δράσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης

Π. Ταγκαλής: «Δημιουργήσαμε τη στέρεα βάση πάνω στην οποία θα οικοδομήσουμε το μέλλον το τόπου» ....
Ο Δήμος Δελφών, αξιοποιώντας το σύνολο των χρηματοδοτικών εργαλείων, έχει στην έως σήμερα πορεία της παρούσας θητείας καταρτίσει ένα πρόγραμμα σημαντικών έργων, τα οποία αναμένεται να αλλάξουν τόσο τον τομέα της καθημερινότητας, όσο και εκείνον της αναπτυξιακής προοπτικής της περιοχής.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, κατά τον πρόσφατο απολογισμό πεπραγμένων έκανε αναλυτική παρουσίαση του συνόλου των εν λόγω παρεμβάσεων που ολοκληρώθηκαν, είναι σε εξέλιξη, ή έχουν δρομολογηθεί –άνω των 100- τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η ανάγνωση της λίστας όλων αυτών δίνει το στίγμα του προγραμματισμού που έχει γίνει, αλλά και της μεθοδικής δουλειάς όλων των εμπλεκομένων. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στα παραπάνω, έκανε λόγο για παρεμβάσεις άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβάνοντας στο ποσό αυτό και τμήμα των νέων προτάσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν σε νέες χρηματοδοτήσεις.
Τα παραπάνω αποτελούν συνέπεια της αξιοποίησης όλων των δυνατών πόρων, οι οποίοι προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, το Πρόγραμμα Φιλόδημος, το ΕΣΠΑ, το Leader, το Πράσινο Ταμείο, το Πρόγραμμα Αντ. Τρίτσης κ.α., στα οποία ο Δήμος Δελφών, όπως παρατήρησε ο κ. Ταγκαλής, προσθέτει πλέον και τα έργα που εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί να γίνουν στις Τοπικές Κοινότητες με την αξιοποίηση των χρημάτων από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τα οποία για χρόνια παρέμεναν ανενεργά.
Στις σημαντικές παρεμβάσεις του Δήμου, ο Δήμαρχος Δελφών, ανέφερε και την πλήρη εκκαθάριση του Τεχνικού Προγράμματος, στην οποία προχώρησε η Διεύθυνση Προγραμματισμού, κλείνοντας τα ανενεργά έργα, μετά από ενδελεχή έλεγχο ανά φάκελο ξεχωριστά, κάνοντας τις απαραίτητες παραλαβές, αλλά και τακτοποιώντας με τον ορθό τρόπο έργα, προμήθειες και παροχές υπηρεσίας. Έτσι πλέον στο Δήμο υπάρχει άμεση, σαφή και με ακρίβεια εικόνα όλου του Τεχνικού προγράμματος.
Κατά τη διάρκεια του απολογισμού έγινε επίσης αναφορά και στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης για την εκπόνηση-αποπεράτωση Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, στο αντίστοιχο Πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα οποία συνιστούν το πρώτο επίπεδο πολεοδομικού-χωροταξικού σχεδιασμού της χώρας, καθώς σε αυτά καθορίζονται οι χρήσεις γης, οι όροι δόμησης σε προστατευόμενες περιοχές και οι ζώνες ειδικών χωρικών παρεμβάσεων.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του για τα παραπάνω σημείωσε: «Αξιοποιώντας κάθε δυνατή χρηματοδότηση και με σωστό προγραμματισμό, ο Δήμος Δελφών έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα έργων και προμηθειών το οποίο με την υλοποίησή του θα μας επιτρέψει να δούμε την επόμενη ημέρα της περιοχής από άλλη σκοπιά. Αφού σημειώσω την πολύ σημαντική δουλειά που έγινε, με το ξεκαθάρισμα του συνόλου των έργων-προμηθειών, έχοντας όλοι σήμερα σαφή εικόνα για το τι συμβαίνει στο Δήμο στους συγκεκριμένους τομείς, έχουμε στρέψει αποκλειστικά το ενδιαφέρον μας προς κάθε κατεύθυνση η οποία μπορεί να μας αποφέρει πόρους, δημιουργώντας σημαντικές υποδομές για το Δήμο μας. Τον πρώτο μας χρόνο καταφέραμε και δημιουργήσαμε τη στέρεα βάση πάνω στην οποία θα αναπτύξουμε το πρόγραμμά μας, τα πρώτα δείγματα του οποίου ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται εμφανή».
Από το Γραφείο Δημάρχου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου