Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Μεγάλη Τετάρτη, 1 Μαΐου. .....

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Τα ξενοδοχεία της Ορεινής Ελλάδας εκπέμπουν S.O.S.!


 Η ενεργειακή αναβάθμιση μεταξύ των αιτημάτων από την Πολιτεία....

Kαθώς βρισκόμαστε μια «ανάσα» πριν τα Χριστούγεννα, επιχειρηματίες κυρίως μικρών οικογενειακών μονάδων που βλέπουν τους τζίρους τους να παραμένουν μηδενικοί από τον περασμένο Μάρτιο, εκπέμπουν το δικό τους «σήμα κινδύνου», αναφέρει η ιστοσελίδα hotel-and-restaurant. 

Αφορμή στάθηκε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων με συμμετοχή του Προέδρου Γρηγόρη Τάσιου και συντονιστή τον Έφορο Δημοσίων Σχέσεων Άγγελο Καλλία, στην οποία πήραν μέρος 17 Πρόεδροι τοπικών ξενοδοχειακών ενώσεων από αντίστοιχες δημοφιλείς περιοχές του ορεινού όγκου της χώρας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η οικονομική «ασφυξία» μονάδων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, διαφορετικά από τα ξενοδοχεία πόλεων, οι εκπρόσωποι των ξενοδόχων τόνισαν την ανάγκη της απρόσκοπτης ένταξης σε χρηματοδοτικά εργαλεία, για τη διασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας. 

Ειδικά για την επόμενη μέρα, εφόσον επανακάμψει η τουριστική δραστηριότητα, οι επιχειρηματίες ζητούν κίνητρα με γενναίες επιδοτήσεις που θα φτάνουν έως και το 80%, για να προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση των υποδομών. 

Επιδιώκουν ακόμη, να υπάρξει εθνικό στρατηγικό σχέδιο δομημένο και επικεντρωμένο αποκλειστικά στην ηπειρωτική Ελλάδα, τον ορεινό τουρισμό και τα outdoor activities. 

https://iparnassos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου