Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Παραίτηση Ευσταθίου Θάνου από τη διαχείριση του blog και από μέλος του Δ.Σ - ΛΙΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ

Κύριε  Πρόεδρε , αγαπητά μέλη  του Δ.Σ του ΛΙΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ, ανέλαβα  τη διαχείριση του  blog τον  Ιούλιο  2019 μετά την παραίτηση του προηγούμενου διαχειριστή Χρήστου Παπαθανασίου, και από τότε έως και σήμερα  πιστεύω πως έκανα το καλύτερο  δυνατό. .....

Τα θέματα τα οποία ανέβαζα ήταν Λαογραφικού ενδιαφέροντος τα άρθρα χωρίς  πολιτικές αποχρώσεις, με άλλα λόγια προσπάθησα  το καλύτερο για το mplog του ΛΙΣ Πολυδρόσου.   Η επισκεψιμότητα του blog από τον Ιούλιο του 2019,  αυξήθηκε κατακόρυφα  από 650.000 σε  850.000 σήμερα. Πέρα από τις ευχετήριες Κάρτες που λαμβάνω κατά καιρούς από τον κ. Βαλάσκα  και δημοσιεύω, καθώς και από τους συλλόγους του χωριού , και ενίοτε από  την Πρόεδρο  του τοπικού συμβουλίου, κανένα   άρθρο  ούτε φωτογραφίες από κανένα Μέλος του Δ.Σ δεν μου έχει σταλεί προς ανάρτηση. Κάποιες φωτογραφίες και μερικά αρχεία από τον Πρόεδρο κ. Ρούμελη, ακόμη και τη συνέντευξη της Μουλαρά Δήμητρας την αλίευσα στο διαδίκτυο και θεώρησα ότι  έπρεπε να την αναρτήσω, γιατί ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. 

Ευχαριστώ τους παρακάτω για το υλικό που έστειλαν όλο αυτό το διάστημα , (φωτογραφίες- άρθρα – παλιά αρχεία-  ανέκδοτες ιστορίες κ.α) 

Το Γιώργο Θάνο για τα πρωτομηνιάτικα άρθρα  του, το δάσκαλο Γιώργο Δρίβα για τις απολαυστικές παλιές του ιστορίες  , τον ιστορικό μελετητή  Δ.Κατοίκο για τα ιστορικά του, το δασκαλό μου Θανάση Σβίγγο για τις ενδιαφέρουσες  προσωπικές  ιστορίες του, τον πάτερ Νικόλαο Ματαρά, τη Φρόσω Δαούτη, τη Τούλα Ρίζου, το Χρήστο Μουτσιανά του Αθανασίου, το Βαλάσκα Θόδωρο για τις παλιές φωτογραφίες   που μας παραχώρησαν. Επίσης Ευχαριστώ τον Λουκά και Δημήτρη  Θάνο για τη δωρεά του Αρχείου των Φαντάρων του χωριού μας το οποίο και αναρτήσαμε σε συνέχειες.    Τέλος, αν μεγάλο ευχαριστώ  το Γιάννη Ρέββα για το ατελείωτο φωτογραφικό υλικό που έχει  δωρίσει στο ΛΙΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ και αποτελούν μαζί με τη Λαογραφική Στέγη το καλύτερο ιστορικό λαογραφικό υλικό του Συλλόγου μας.

 Έγιναν  αναρτήσεις  μετά από  μετατροπή τους σε pdf και με δικά μου έξοδα τα παρακάτω βιβλία:

  1. Η ιστορία της Πολυδρόσου τόμος α 2020 του Ευσταθίου  Πιπέρα.
  2.  Αρχαιολογικός χώρος δήμου Δελφών.
  3. Σουβαλιώτες Συγγραφείς από εβδομάδα χωριού 1978. 
  4. Λιλαιόθεν  του Δ. κατοίκου.
  5. Παρνασσιώτικα του Κώστα  Παπαχρήστου.
  6. Υδροκίνητες Βιοτεχνίες στον Παρνασσό του  Αδαμόπουλου Αντώνη. 
  7. Ποιήματα του Σκουρογιάννη Γιώργου 1963-2008.
  8. Τραγούδια της Σουβάλας του Γιάννη Μαρρέ.
  9. Λογοδοσία Νικολάου Σιμόπουλου για την κατασκευή Υδραγωγείου στη Σουβάλα.

 

Κάπου Εδώ όμως  η δική μου συνεισφορά  ( μικρή ή μεγάλη) στο Λαογραφικό Σύλλογο και στο mplog,  έφτασε στο τέλος. 

Οι στόχοι που είχα όταν μπήκα στο Λαογραφικό δηλαδή να μην διαλυθεί ο Σύλλογος  να εξασφαλίσουμε  τη συνέχεια της Λαογραφικής Στέγης και του blog επετεύχθησαν.

  Στο Δ.Σ  υπάρχουν ικανοί άνθρωποι που θα συνεχίσουν την Λειτουργία του Λαογραφικού, η Λαογραφική Στέγη θα συστεγάζεται μαζί με την  Βιβλιοθήκη σύμφωνα με τη τελευταία απόφαση του Δήμου Δελφών, το δε  blog έχει μια ανοδική πορεία  πάνω από 850.00 χτυπήματα, πολλές καλές κριτικές κι ένα πλούσιο  αρχείο. 

 Κι επειδή έχω μάθει να δουλεύω, καλή την πρόθεση χωρίς αντιπαλότητες, χωρίς δεύτερες και τρίτες σκέψεις κι επειδή εδώ και καιρό δέχομαι  υποδείξεις - θεωρώ όχι καλοπροαίρετες-  από το μέλος του Δ.Σ κο Βαλάσκα,  αποχωρώ από τη διαχείριση  του  blog,    ας αναλάβει   κάποιος  που να έχει περισσότερη πείρα, και  περισσότερες φιλολογικές  ικανότητες από εμένα για  να το πάει παραπέρα.  Όταν ανέλαβα το mplog    δεν δήλωσα ούτε φιλόλογος ούτε λαογράφος ούτε και δημοσιογράφος.  

Και μια φιλική συμβουλή τον κ. Βαλάσκα,  αν θέλει  να προσφέρει  στη καλή συνέχεια  του  Λαογραφικού,  να σταματήσει να συμπεριφέρεται με τρόπο που στην ουσία υποσκάπτει – και πολώνει την εύρυθμη  λειτουργία  του. 

Με αυτές λοιπόν τις προϋποθέσεις,  εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω τη λειτουργία του  blog.  Ευχαριστώ θερμά για την μέχρι τώρα συνεργασία με  όλους σας,   τον  Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Δ.Σ  και βέβαια εξυπακούεται ότι παραιτούμε και από μέλος του Δ.Σ.    

 

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ.

         ΣΤΑΘΗΣ ΘΑΝΟΣ

Σας Αποχαιρετώ με τους Στίχους του Καβάφη

 

Ιθάκη

Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,

να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,

τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,

αν μέν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή

συγκίνησης το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

 

1 σχόλιο:

  1. Να ανακαλέσει την παραίτησή του τώρα ο Κος Στάθης Θάνος , που όχι μόνο με την "μοναχική "προσπάθεια του αύξησε, μέσα σε 6 μήνες , κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους επισκέπτες το ιστότοπου του Λαογραφικού , αλλά "έβαλε" το μπλόγκ- κατά κοινή ομολογία- όχι μόνο μέσα στα σπίτια των Σουβαλιωτών αλλά και σε εκείνα πλήθους φίλων του χωριού.
    Να παραιτηθεί τώρα ο Κος Αλέξανδρος Βαλάσκας , γιατί αλλιώς θα χρεωθεί την διάλυση του Λαογραφικού ,
    αρκετά .... και να αφήσει τον Πρόεδρο το Λαογραφικού Κο Παναγιώτη Ρούμελη και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ να λειτουργήσουν ενωτικά και να συνεχίσουν την κοινή προσπάθεια για το καλό του χωριού και των συμπατριωτών μας .

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑΝΟΣ (ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή