Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020

Κλείνετε και το Δημόσιο ΙΕΚ κύριε Βουλευτά;


 Επεισόδιο νούμερο 65 διακυβέρνηση ΝΔ, η φαιδρότητα σε όλο της το μεγαλείο.   Μετά το πολυνομοσχέδιο για εκποίηση της πρώτης κατοικίας εν μέσω πανδημίας τώρα έρχεται στην Βουλή το νομοσχέδιο για την παιδεία που κλείνει μεταξύ άλλων και το ΙΕΚ στην Άμφισσα.....                                                        

Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ορίζει κατώτερο αριθμό σπουδαστών τα 200 άτομα προκειμένου να λειτουργήσει ένα ΔΙΕΚ στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη και  απειλείται με κλείσιμο το 59% των δομών (23 από τα 39 ΔΙΕΚ). Το αντίστοιχο ποσοστό για τα ΔΙΕΚ της περιφέρειας πέφτει στα 100 άτομα και απειλείται   με κλείσιμο το 47% (25 από τα 53 ΔΙΕΚ).   Σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη υπολογίζεται ότι 3.243 σπουδαστές θα προσπαθήσουν να απορροφηθούν σε ένα από τα εναπομείναντα ΔΙΕΚ, είτε θα αναγκαστούν να πληρώσουν δίδακτρα σε κάποιο ιδιωτικό ΙΕΚ.   Στην περιφέρεια ο αριθμός αυτών που θα επηρεαστούν από το ενδεχόμενο κλείσιμο διαμορφώνεται στα 1.581 άτομα και χωρίς επιλογή σε πολλές περιφέρειες να απορροφηθούν από κάποιο άλλο, κάτι που ισχύει και για τον Νομό μας.     

 Στην Άμφισσα από το 1996 που λειτουργεί  το ΔΙΕΚ ανελλιπώς, έχουν παρακολουθήσει και αποφοιτήσει περισσότεροι από  2000 καταρτιζόμενοι, σε δεκάδες ειδικότητες που έχουν δημιουργηθεί αυτά τα χρόνια και που έχουν άμεση σχέση με την ζήτηση για απασχόληση στη Φωκίδα. Μετά το κλείσιμο του ΔΙΕΚ και χωρίς άλλη επιλογή αυτά τα παιδιά θα αναγκαστούν να φύγουν και να αναζητήσουν όσα έχουν την δυνατότητα, έναν ιδιωτικό ΙΕΚ για κατάρτιση, με σημαντική χρηματική επιβάρυνση φυσικά.        

 Με λίγα λόγια το υπουργείο Παιδείας με την εν λόγω ρύθμιση, χτίζει πελατεία για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης, παραγκωνίζοντας το δικαίωμα των πολιτών για δωρεάν πρόσβαση στην εκπαίδευση όλων των επιπέδων και βαθμίδων. Πιστεύουμε ότι λόγω γεωγραφικής θέσης που δημιουργεί μεγάλη δυσκολία μετακίνησης  προς όμορους Νομούς , αλλά και λόγω ιστορικότητας , Δήμος Δελφών, θεωρούμε ότι το  ΔΙΕΚ στην Άμφισσα θα πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του.  

Δεύτερος χρόνος διακυβέρνησης της Χώρας από τη Συντηρητική Παράταξη και η μάσκα της ανεμελιάς και της ανθρωπιάς έπεσε και εμφανίστηκε το πραγματικό της νεοφιλελεύθερο πρόσωπο.    Τώρα λοιπόν ο Λαός βλέπει τα αποτελέσματα της πολιτική σας που συρρικνώνουν την  υγεία, την οικονομία και για άλλη μια φορά την παιδεία.  

Η κατάσταση στο Νομό Φωκίδας χαρακτηρίζεται ως τραγική και το ερώτημα που τίθεται προς τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης στο νομό είναι αν  εκτός του ενοικίου που καταβάλλει ο Τσίπρας για το εξοχικό του και την αποτυχημένη παράσταση στην Βουλή, με τι άλλο ουσιαστικό έχετε ασχοληθεί τελευταία; Μήπως με το κλείσιμο των ΑΕΙ-ΤΕΙ;  Μήπως με το κλείσιμο του ΚΤΕΟ;    Μήπως  με το κλείσιμο των Μουσείων;  Μήπως με την υπολειτουργία του νοσοκομείου;   Αναρωτιόμαστε εάν ο βουλευτής μας ασχολείται με τα προβλήματα του Νομού μας ή     είναι ανέμελος . Γιατί εάν ασχολείται και έχουμε αυτά τα αποτελέσματα τότε θα πρέπει    να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον, σαν ανεπαρκής.   

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ ΦΩΚΙΔΑΣ καλεί τον βουλευτή να σταθεί έστω και για πρώτη φορά στο ύψος των περιστάσεων και να αντισταθεί σε ένα ακόμα έγκλημα  που πάει να συντελεσθεί.  Καλούμε όλους τους φορείς  του Νομού μας, σε κοινό αγώνα ώστε να μην συντελεσθεί αυτό το έγκλημα, καθώς και  την κοινοβουλευτική μας ομάδα να μας στηρίξει και να αγωνιστεί προκειμένου  να ανατραπεί αυτό το ανομολόγητο νομοσχέδιο .

 

Γραφείο Τύπου                                                          

Ν.Ε. Φωκίδος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου