Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Κορονοιος, η νέα μας πραγματικότητα !


 Εκτροχιάστηκε η καθημερινότητα που ζούσαμε μέχρι χτες όλοι μας, νέοι και γέροι, ατρόμητοι και φοβισμένοι, αριστεροί, δεξιοί και κεντρώοι. .....

Κι ενώ θα μπορούσαμε να πούμε την ρήση του Μάο «μεγάλη αναστάτωση, υπέροχη κατάσταση» αναζητάμε εναγωνίως την παλιά  (κι ας ήταν μίζερη )καθημερινότητα μας.

Χάνουμε συνανθρώπους μας, χάνουμε φιλικές σχέσεις, χάνουμε αγκαλιές, ανάσες, φιλιά, χειραψίες, χάνουμε την ανθρώπινη επαφή σε χαρές και λύπες, χάνουμε την ζωή μας  και δεν προφταίνουμε να το συνειδητοποιήσουμε. 

Αρρωσταίνουμε και είμαστε ολομόναχοι χωρίς φίλους, χωρίς οικογένεια. Σταματάμε να υπάρχουμε ως κομμάτι της όποιας κοινωνικής συλλογικότητας, γινόμαστε αριθμοί στις στατιστικές της πανδημίας και τις καμπύλες της, για να πανηγυρίζει ο κάθε Γεωργιάδης. 

Χάνουμε την μάχη με το κορονοϊό και δεν μας ξεπροβοδίζει  καμία μικρή ή μεγάλη συλλογικότητα. Σήμερα η κοινωνία απαγορεύεται να θάψει τους νεκρούς της. Απαγορεύεται η συλλογική  τιμή και η μνήμη, ο συλλογικός θρήνος και  το πένθος. Απαγορεύεται ο σεβασμός στους νεκρούς κι ας έρχεται από τα παλιά  χρόνια.  

Οι μόνοι που δείχνουν ακλόνητοι  είναι οι εξουσιαστές - μαυραγορίτες του συστήματος. Συνεχίζουν να θεωρούν την υγεία εμπόρευμα σίγουρο και με τεράστιο κέρδος.

 Παράγουν μαζικά μάσκες, αντισηπτικά, οξύμετρα, σούπερ εμβόλια κ.λπ. για το πόπολο. Ενώ τα όποια εξελιγμένα θεραπευτικά φάρμακα τα παρέχουν  σε λίγους και εκλεκτούς.

Και η Ελλαδίτσα μας, τους ακολουθεί πιστά .

Σήμερα μόλις έπειτα από δέκα μήνες ανακοινώθηκε πλαφόν 10 και 40 ευρώ στα τέστ.(μέχρι τώρα ήταν 25 και 70 τουλάχιστον)  

Κατηγορούν όλους μας για -μη συμμόρφωση- αποποιούνται τις δικές τους ευθύνες.

Από κοντά και τα ''φιλικά ΜΜΕ'',καμία κριτική στην έλλειψη οργάνωσης και πρόληψης του νέου αναμενόμενου κύματος.

Ούτε μία'' απ΄ευθείας'' σύνδεση έξω από τα νοσοκομεία,για φανταστείτε σε άλλους καιρούς τι θα γινόταν..........θυμηθείτε Μάτι-Μάνδρα κλπ......

Θα μου πεις τζάμπα πήγαν τα 20 -τόσα εκατομμύρια που τους χάρισαν.

Οι διαχειριστές της εξουσίας  ξέρουν να ξεφεύγουν,,, ,διαχρονικά..

 Όμως οι τάξεις  και η ταξική πάλη είναι εδώ και δεν τις καταργεί κανένας ιός .

Viviremos para castigarlos

Bolivar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου