Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ


 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 16/11/2020

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ καταγγέλλει τη πρωτοφανής χουντικής έμπνευσης και προίκα της κυβέρνησης από άλλες εποχές Αποφασίζουμε και Διατάσσουμε.....

Η απόφαση για περιστολή των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων τις μέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. δεν απαντά στην αδήριτη ανάγκη για την τήρηση από όλους των μέτρων υγειονομικής προστασίας αλλά στην προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να επιρρίψει αλλού τις δικές του ευθύνες. Καθώς και στη στόχευσή του να χαϊδέψει τα αυτιά ενός συντηρητικού ακροατηρίου καθώς και της Ακροδεξιάς πτέρυγας στο κόμμα του.

Εκατοντάδες είναι οι πολίτες, οι συνδικαλιστές, οι εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων και φορέων, οι Πανεπιστημιακοί, οι καλλιτέχνες, η Ένωση Δικαστών καθώς και βουλευτές, που υπογράφουν το κείμενο κατά της κυβερνητικής αυθαιρεσίας, και καταδικάζουν την αντισυνταγματική απόφαση της, να απαγορεύσει τον εορτασμό της 17ης Νοέμβρη, με δικαιολογία την δημόσια υγεία.

Κίνδυνος για την Ασφάλεια και την Δημόσια Υγεία δεν είναι οι καταδικασμένοι δραπέτες Χρυσαυγίτες που κυκλοφορούν ελεύθεροι με την ανοχή της κυβέρνησης και του κ. Χρυσοχοΐδη;

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ καλεί όλους τους φορείς και τους δημοκρατικούς πολίτες να περιφρουρήσουν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά να περιφρουρήσουν επίσης τη Δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα. Είναι αναγκαίο όλοι μας να μπούμε σε καραντίνα, ΟΧΙ όμως η Δημοκρατία.

Καλούμε όλους τους πολίτες να βάλουν στην γωνία την κυβέρνηση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και για μια στιγμή να σκεφτούμε και να φωνάξουμε όπου βρεθούμε και όπου σταθούμε ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, όπως έκαναν και οι Αγωνιστές Φοιτητές, οι Εργαζόμενοι, όλοι οι Δημοκρατικοί Πολίτες τον Νοέμβρη του ΄73.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείο, ήταν είναι και θα είναι το σύμβολο της αντίστασης εναντίον του φασισμού και της καταπάτησης των συνταγματικών ελευθεριών.

Η κυβέρνηση με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της, οδήγησε την χώρα καθημερινά να μετρά δεκάδες νεκρούς.

Ο συγχρωτισμός στα μέσα ΜΜΜ, η μη ενίσχυση του συστήματος υγείας, η μη στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και γενικότερα οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της, είναι αυτά που οδήγησαν την χώρα στη καταστροφή και όχι οι αγώνες του Ελληνικού Λαού για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

<<Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία / H Χούντα δεν τελείωσε το ΄73>>, φώναζαν οι φοιτητές την ώρα που τα πάνοπλα όργανα των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης Μητσοτάκη εισέβαλαν στον πανεπιστημιακό χώρο.

Δεν είναι εικόνες από το παρελθόν είναι το σήμερα.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε, τις ΕΥΘΥΝΕΣ και την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ να εξασφαλίσει την υγεία των πολιτών, να τις μεταβιβάσει στους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Μπορούν να φυλακίσουν το σώμα μας και να φιμώσουν με χρήμα τα ΜΜΕ αλλά το πνεύμα μας, την ψυχή μας και την φωνή μας ΟΧΙ.

<<Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία / H Χούντα δεν τελείωσε το ΄73>>

Γραφείο Τύπου

Ν.Ε. Φωκίδος

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου