Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ 26 ΝΟΕΜΒΡΗ – 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ώρα διεκδίκησης και πάλης


 Το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που αγωνίζονται για τη ζωή και τα δικαιώματά τους...... Που παλεύουν για να μη ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους χειρότερα από τις προηγούμενες γενιές, ενώ το επίπεδο της σημερινής επιστήμης και τεχνολογίας μπορεί να λύσει μεγάλα λαϊκά προβλήματα και να ικανοποιήσει σύγχρονες ανάγκες. 

Όμως η υποταγή και η θυσία της προόδου των επιστημών και των επιτευγμάτων της τεχνολογίας στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας γίνονται τροχοπέδη στην κοινωνική εξέλιξη. Έτσι «σκάνε», μία μετά την άλλη, οι οικονομικές κρίσεις, σφαγιάζονται τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, ανατρέπονται συθέμελα οι εργασιακές σχέσεις, καταρρακώνεται η δημόσια υγεία, τσαλαπατιούνται τα μορφωτικά δικαιώματα της νέας γενιάς, μπαίνουν στο γύψο η κοινωνική και πολιτική πάλη. 

Το ξέσπασμα της πανδημίας και οι τραγικές συνέπειες από τον τρόπο που τη διαχειρίζεται το ελληνικό αστικό κράτος και η κυβέρνηση επιβεβαιώνει την αλήθεια.  Εργαλειοποιούν, μάλιστα, τους αναγκαίους υγειονομικούς περιορισμούς και την καραντίνα για να ψηφίσουν ό,τι αντιλαϊκό έκτρωμα έχουν στα συρτάρια τους. Όπως το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που, αν περάσει, οι εργασιακές συνθήκες θα γυρίσουν στη προ Σικάγου εποχή. Η συνδικαλιστική δράση θα μετατραπεί σε «ιδιώνυμο» αδίκημα. ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Γι’ αυτό η απεργία της 26η του Νοέμβρη γίνεται στο σωστό χρόνο.  Επιβάλλεται να δοθεί και να πετύχει. Τώρα είναι η ώρα και όχι «να λογαριαστούμε μετά την πανδημία» όπως λένε ορισμένοι. Τότε θα είναι πιο δύσκολο. Το Παράρτημα Λαμίας θα συμβάλει όσο του αναλογεί στην επιτυχία της απεργίας. 

ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΟΧΙ, ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ!      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου