Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Μίσθωση του Λαογραφικού – Ιστορικού Μουσείου Πολυδρόσου και συστέγαση με τον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Την ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πολυδρόσου υιοθέτησε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Δελφών στην τελευταία συνεδρίαση......

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού άκουσε τον Αντιδήμαρχο και έχοντας υπόψη την αριθ. 8/2020 απόφαση της Πολυδρόσου, μετά από διαλογική συζήτηση, αποφάσισε ομόφωνα, να εγκρίνει τη μίσθωση κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυδρόσου και της συστέγασης της Λαογραφικής στέγης Πολυδρόσου.

Αναλυτικά η εισήγηση από τον Αντιδήμαρχο ΔΕ Παρνασσού κ. Κούσουλα και η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη και της Λαογραφικής στέγης Πολυδρόσου συστεγάζονται σε ένα ισόγειο κτίριο 203,26 τ.μ. το οποίο βρίσκεται στην Κοινότητά μας. 
Ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης 150 τ.μ. είναι μισθωμένος από τον Δήμο Δελφών, το οποίο συμφωνητικό μίσθωσης έχει λήξει.. 
Ο χώρος που στεγάζεται η Λαογραφική στέγη είναι 53,26 τ. μ. όμως είναι μικρός και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του. 
Γι΄ αυτό και προτείνουμε την ενοικίαση της Λαογραφικής στέγης (η οποία είναι αναπόσπαστο μέρος της περιουσίας της Κοινότητας Πολυδρόσου) και την ενοποίηση του με το χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με ενδιάμεση πόρτα ,για την εξυπηρέτηση και των δύο δομών. 
Για τους παραπάνω λόγους και για την καλή λειτουργία των δομών είναι άμεση ανάγκη να μισθωθεί και ο χώρος της Λαογραφικής στέγης , μετά από διακήρυξη και το σε πολεοδομικές παραβάσεις και να διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης. προς μίσθωση ακίνητο θα πρέπει να πληροί τις παρακάτω προδιαγραφές: 
1. Να έχει εμβαδόν τουλάχιστον μέχρι 210τ.μ. συμπεριλαμβανομένων των κύριων και βοηθητικών χώρων. 
2. Να διαθέτει την ανάλογη οικοδομική άδεια όσον αφορά τη χρήση του, να μην υπόκειται σε πολεοδομικές παραβάσεις και να διαθέτει πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης.
3. Να διαθέτει χώρους υγιεινής, κατ ' ελάχιστο 2WC. 
4. Το ακίνητο θα πρέπει να βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Κοινότητας Πολυδρόσου. 
5. Το μίσθωμα να μην υπερβαίνει τα 410,00€.
………………………………………………………………………………………………………………………. 
Το Συμβούλιο αφού άκουσε τον Αντιδήμαρχο και έχοντας υπόψη την αριθ. 8/2020 απόφαση της Πολυδρόσου, μετά από διαλογική συζήτηση, 
Αποφασίζει ομόφωνα 
Εγκρίνει τη μίσθωση κτιρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολυδρόσου και της συστέγασης της Λαογραφικής στέγης Πολυδρόσου. 
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δελφών, αρμοδίως με απόφασή της θα προβεί στον καθορισμό των όρων διακήρυξης της δημοπράτησης του πιο πάνω δημοτικού καταστήματος, σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 1θ΄ του Ν. 3852/2010 (άρθρ. 3 Ν.4623/2019), αφού ληφθούν υπόψη και τα ειδικότερα αναφερόμενα στην ανωτέρω υπ’ αριθ. 8/2020 σχετική απόφαση – γνωμοδότηση του Συμβουλίου Κοινότητας Πολυδρόσου. …………………………………………………………………………………… 
Αφού συντάχτηκε το παρόν υπογράφεται 
Η Πρόεδρος 
Ο Γραμματέας 
Τα Μέλη 
Ακριβές απόσπασμα Άμφισσα 06.08.2020 
Η Πρόεδρος 
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΟΝΗΡΗ ΣΕΓΔΙΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου