Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

2η Προκήρυξη του Προγράμματος CLLD-LEADER Παρνασσού-Οίτης

Aναλυτικές πληροφορίες : ....

OΤΔ ΟΑΣΕ : www.oase.com.gr,  e-mail : info@oase.com.grleader@oase.com.gr,  τηλ. 22310-66553


Παρά τις δυσκολίες της περιόδου, συνεχίζουμε με αισιοδοξία στον δρόμο της Τοπικής Ανάπτυξης, της Στήριξης της Τοπικής Οικονομίας και της Απασχόλησης.  


Το Γραφείο Τύπου του ΟΑΣΕ

31-07-2020
Τι ενισχύεται  
  • Ενισχύονται οι δράσεις μεταφοράς γνώσης από εξειδικευμένους φορείς με χρηματοδότηση 100%. 
  • Ενισχύονται τα Δίκτυα Μικρών Επιχειρήσεων της περιοχής  με ποσοστό 65% για κάθε πρόταση. 
  • Ενισχύεται ο Εκσυγχρονισμός Υφιστάμενων Επιχειρήσεων & Καταστημάτων Εστίασης & Διαμονής (π.χ. Καφενεία-καφέ, Ταβέρνες, Καταλύματα, Ξενώνες, Χώροι Εστίασης κ.λ.π.) με ποσοστό ενίσχυσης 65% από το CLLD/LEADER, ενώ η συμμετοχή του επιχειρηματία είναι 35%  του κόστους της επένδυσης.
  • Ενισχύεται  η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός Μικρών Εργαστηρίων Γλυκών - Ειδών Ζαχαροπλαστικής (Εργαστήρια  Γλυκών-Τροφίμων-Ζυμαρικών, Οικοτεχνίες, Χυμοποίηση  Ροδιών,  Αρώνειας, Λικέρ, κ.λ.π.) με Ποσοστό ενίσχυσης 65%  από το CLLD-LEADER, ενώ η συμμετοχή του επιχειρηματία είναι το 35% του κόστους της επένδυσης.  
  • Ενισχύεται η Ίδρυση Εργαστηρίων Μεταποίησης & Τυποποίησης προϊόντων από αγρότες/κτηνοτρόφους  (π.χ. Οικοτεχνικές Μονάδες για Μεταποίηση-Τυποποίηση της παραγωγής του Αγρότη, Αποστακτήρια Αιθέριων Ελαίων, Παραγωγή-τυποποίηση προϊόντων με παρθένο ελαιόλαδο, Συσκευαστήρια οσπρίων, Εργαστήρια Γιαούρτης & Προϊόντων Γάλακτος, Συσκευαστήρια Ξηρών καρπών κλπ) με ποσοστό ενίσχυσης 65% από το LEADER, ενώ η συμμετοχή του επιχειρηματία είναι  35%  επί του κόστους της επένδυσης.  
  • Ενισχύεται η ίδρυση και ο εκσυγχρονισμός Καταστημάτων λιανικού εμπορίου τροφίμων (π.χ. Καταστήματα Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων κ.λ.π.) με ποσοστό ενίσχυσης από το LEADER 65% και η  συμμετοχή του Επιχειρηματία είναι 35% επί του κόστους της επένδυσης.  
  • Ενισχύεται η Ίδρυση μονάδων Αγροτουρισμού και Χώροι Εστίασης (π.χ. Καταλύματα, Αγροκτήματα, Αγροτουρισμός κ.α.) με ποσοστό ενίσχυσης 45% από το LEADER και η συμμετοχή του επιχειρηματία είναι  55%  επί του κόστους της επένδυσης.  
  • Ενισχύεται η Ίδρυση και ο Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων-Βιοτεχνιών (π.χ. Ξυλουργεία, Επιχειρήσεις Αγροτικών Μηχανημάτων, Σιδηρουργεία,  Σχιστήρια, Παραγωγή Pellet, κ.α.) με ενίσχυση 45% από το LEADER και συμμετοχή του επιχειρηματία είναι 55% επί του κόστους της επένδυσης.  
  • Ενισχύεται η Ίδρυση & Εκσυγχρονισμός Επιχειρήσεων Μεταποίησης (π.χ. Ελαιοτριβεία, Οινοποιεία, Αποστακτήρια, Συσκευαστήρια Αγροτικών Προϊόντων, κ.λ.π.) με ενίσχυση 40% από το CLLD-LEADER και η συμμετοχή του επιχειρηματία είναι το 60% επί του κόστους της επένδυσης.  
Στις παραπάνω δραστηριότητες ενισχύονται οι κτιριακές εγκαταστάσεις, η αγορά εξοπλισμού, μεταφορικά μέσα (υπό προϋποθέσεις), ο λοιπός εξοπλισμός, η προβολή κ.λ.π.  Ο επενδυτής θα πρέπει να κάνει συνεργασία με Μηχανικό, και να αναθέσει την εργασία του φακέλου σε σύμβουλο μελετητή, για να ετοιμάσει την πρόταση, η οποία υποβάλλεται  ηλεκτρονικά και σε έντυπη μορφή.   
Το CLLD-LEADER του ΟΑΣΕ εφαρμόζεται στις Τοπικές-Δημοτικές Κοινότητες. 
Δήμος Αμφίκλειας-Ελάτειας : Αμφίκλεια, Δρομαία, Μπράλλος, Ξυλικοί, Παλαιοχώρι Δωριέων, Τιθρώνιο, Ελάτεια, Ζέλι, Λευκοχώρι, Παναγίτσα, Σφάκα, Κάτω Τιθορέα, Αγ. Μαρίνα, Αγ.Παρασκευή, Μόδι, Τιθορέα. 
Δήμος Δελφών : Γραβιά, Αποστολιά, Βάργιανη, Καλοσκοπή, Καστέλλια, Μαριολάτα, Οινοχώρι,  Σκλήθρο, Επταλόφος, Λιλαία, Πολύδροσο. 
Δήμος Λαμιέων : Οίτη, Παύλιανη. 
               

Αναλυτικές πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος στην ΟΤΔ ΟΑΣΕ :  
www.oase.com.gr,   Email : info@oase.com.grleader@oase.com.gr,  τηλ. 22310-66553
  • Tσιτσιρίγκος Βασίλειος  τηλ. :  6973-039430, 22310-66553
  • Σωτηροπούλου Δροσούλα τηλ. : 22310-66553  &  22610-89960 
  • Αργυροπούλου Αικατερίνη τηλ. : 22310-66553
  • Σιακαβέλλας Ιωάννης  τηλ. :  22310-66553 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου