Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Δώδεκα νέες παιδικές χαρές στο Δήμο Δελφών


Π. Ταγκαλής: «Παρέχουμε υποδομές με ασφάλεια για το παιχνίδι των παιδιών» 
Υπεγράφη τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, μεταξύ του Δήμου Δελφών και του αναδόχου που προέκυψε από διαγωνιστική διαδικασία,.....
 η σύμβαση για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών του Δήμου, βάσει της οποίας θα γίνει σε πρώτο στάδιο η προμήθειά τους. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 253.765,5 ευρώ, ενώ τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σύμβαση για την τοποθέτηση τους, προϋπολογισμού 104.950 ευρώ. 
Φορέας του έργου είναι ο Δήμος Δελφών, ενώ η χρηματοδότηση της προμήθειας προέρχεται κατά 204.000 ευρώ από πόρους του Υπουργείου Εσωτερικών, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ – Άξονας Προτεραιότητας: Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων», με τίτλο: «Προμήθεια- τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών των δήμων της Χώρας», και το υπόλοιπο ποσό των 49.765,50 ευρώ θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου Δελφών.
Η χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης της προμήθειας είναι ενενήντα ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ βάσει αυτής η χρονική διάρκεια της εγγύησης καλής λειτουργίας των οργάνων είναι τα πέντε έτη. Τα σημεία του Δήμου Δελφών όπου αναμένεται να τοποθετηθούν, με την  πιστοποίηση από διαπιστευμένο φορέα ελέγχου και πιστοποίησης, είναι τα εξής: 
1. Παιδική χαρά Κίρρας
2. Παιδική χαρά Δελφών
3. Παιδική χαρά Δεσφίνας
4. Παιδική χαρά Γαλαξιδίου 
5. Παιδική χαρά Γραβιάς 
6. Παιδική χαρά Πολυδρόσου
7. Παιδική χαρά οικισμού Δροσοχωρίου στην Άμφισσα 
8. Παιδική χαρά Επταλόφου
9. Παιδική χαρά Χρισσού
10.            Παιδική χαρά Αθανασίου Διάκου 
11.            Παιδική χαρά Καλοσκοπής 
12.            Παιδική χαρά Καστελλίων 
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του επισημαίνει τη σημασία που έχει για το Δήμο η συμμόρφωσή του πλέον με όλες τις προβλέψεις του ισχύοντος νόμου για τη λειτουργία των παιδικών χαρών. «Για όλους τους Δήμους της χώρας, άρα και για το Δήμο Δελφών, υπήρξε πολύ μεγάλη αναστάτωση με την αλλαγή των προϋποθέσεων λειτουργίας των συγκεκριμένων πολύ σημαντικών χώρων», επισήμανε ο κ. Ταγκαλής, προσθέτοντας: «Η ολοκλήρωση της προμήθειας και τοποθέτησής τους θα μας επιτρέψει πλέον να παρέχουμε σε 12 σημεία του Δήμου μας τις καλύτερες δυνατές υποδομές για τα μικρά παιδιά». Και κατέληξε: «Στόχος μας είναι, με την εκμετάλλευση κάθε χρηματοδοτικού εργαλείου και βάσει της ιεράρχησης των αναγκών του Δήμου, να επεκτείνουμε και σε άλλα σημεία την εγκατάσταση σύγχρονων πιστοποιημένων παιδιών χαρών ώστε με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερα παιδιά να απολαμβάνουν με ασφάλεια το παιχνίδι τους». 

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου