Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Βίβιαν Ευθυμίου: Στο ΄΄Πρώτο μου σκαλί΄΄


Ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων ιδρύθηκε από αξιόλογους λογοτέχνες με καταγωγή από τη Φθιώτιδα και με έδρα τη Λαμία.....
Ως λογοτεχνική κοινότητα και εστία πολιτισμού κατάφερε να συσπειρώσει πολλούς ανθρώπους των γραμμάτων με κορυφαίους εκπροσώπους τον Κώστα Γεωργουσόπουλο, κριτικό τέχνης, τον Βασίλη Κολοβό, γνωστό ηθοποιό, τον Θανάση Βενέτη, συγγραφέα και εκδότη, τον Δημήτρη Φαφούτη, τον Δημήτρη Νάτσιο, τον Μιχάλη Χατζάκη, τον Χαρίλαο Μηχιώτη και άλλους. Εδώ και 30 συναπτά χρόνια, σκοπός του Ομίλου είναι η προαγωγή και η διάδοση της λογοτεχνίας και της συγγραφικής δραστηριότητας, η καταγραφή και η αξιοποίηση του πνευματικού δυναμικού της περιοχής και η συμπαράσταση στους νέους που διαθέτουν λογοτεχνικό και συγγραφικό ταλέντο.
Έτσι, εκδίδοντας το πρώτο μου βιβλίο εντάχθηκα κι εγώ στην ομάδα του Ομίλου μοιράζοντας τις ιδέες και τις σκέψεις μου. Διαβάζοντας αργότερα το καταστατικό, με συγκίνηση είδα το όνομα του παππού μου, Ευάγγελου Ζορμπά, ποιητή και δασκάλου, ανάμεσα στα 48 ιδρυτικά μέλη του. Τι κρίμα που δεν πρόλαβα να γνωρίσω αυτή τη γενιά λογοτεχνών, όμως τι ευτυχία που θα τους γνωρίσω μέσα από τα βιβλία τους! Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΔΣ του Ομίλου και τη συντακτική επιτροπή για τη φιλοξενία και την προβολή της παρουσίασης της πρώτης μου ποιητικής συλλογής στον 32ο τόμο του περιοδικού «Φθιωτικός Λόγος» με θέμα «Πρωτοπόροι Φθιώτες Ποιητές του 19ου αιώνα» και όλους όσους παρευρέθηκαν τότε στη Δημόσια Πινακοθήκη Λαμίας και στην αίθουσα της αρχαίας αγοράς για να με στηρίξουν στο «Πρώτο μου σκαλί».
Βίβιαν Ευθυμίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου