Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Οίκοι ανοχής: Οι νέοι κανόνες θα σας βγάλουν από τα ρούχα σας


Από αύριο Δευτέρα 15/6 οι «υπηρεσίες ιερόδουλων», όπως αναφέρονται επισήμως στη λίστα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, επιστρέφουν στο...
παιχνίδι, μόνο που, λόγω κορωνοϊού, τίποτα δε θα θυμίζει το «πριν».
Η 15η Ιουνίου είναι, εδώ και αρκετό καιρό, κυκλωμένη από αρκετούς με κόκκινο στυλό (για συμβολικούς, προφανώς, λόγους): πέραν των γυμναστηρίων, των μουσείων, των πάρκων αναψυχής, των εποχικών ξενοδοχείων και των θεραπευτικών λουτρών, ανοίγουν εκ νέου και οι οίκοι ανοχής.
«Επιτέλους!», ίσως αναφωνήσει ο μέσος μερακλής, όμως σας έχουμε δυσάρεστα νέα: λόγω της πανδημίας του Covid-19, και υπό το φόβο περαιτέρω εξάπλωσής του, οι κανόνες που έχουν θεσπιστεί καθιστούν τη... διασκέδαση σχεδόν αδύνατη, μ' εξαίρεση, ενδεχομένως, όσους έχουν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στις ασκήσεις εδάφους.
Διαβάστε παρακάτω ορισμένους από τους νέους κανόνες και θα καταλάβετε τι εννοούμε:
- Η παροχή των υπηρεσιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 15 λεπτά/ πελάτη. Αν υπερβεί κάποιος το όριο, τελείωσε. Ασχέτως του αν τελείωσε ή όχι.
- Όπου κρίνεται απαραίτητο, εφαρμογή γαντιών μίας χρήσης. Κι αν για τους φαν μιας ορισμένης «πικάντικης» κατηγορίας αυτό φαντάζει οκ, σε μερικούς ίσως χρειαστεί η ιερόδουλη να τους φερθεί με το γάντι, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.
- Αποφυγή περιττής επαφής, όπως η χειραψία μεταξύ εργαζόμενης/ εργαζόμενου και πελάτη. Γιατί, οκ, για μια βραδιά πήγαμε εκεί, δε θέλουμε και σχέση.
- Κατά την επαφή θα πρέπει να εφαρμόζονται στάσεις που εξασφαλίζουν απόσταση, ούτως ώστε να μην έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο πελάτης και ιερόδουλη. Κάπως έτσι, καθίσταται άχρηστο το 70% του Κάμα Σούτρα, ενώ τρομακτική αύξηση παρουσιάζει στο google search η αναζήτηση “No more ierapostoliko, now what?”.
- Συνιστάται η χρήση υφασμάτινης μη ιατρικής μάσκας για όλες τις υπηρεσίες, κάτι που θα μπορούσε να ενταχθεί στο πλαίσιο «παιγνίου» μεταξύ των δύο. Αυτό σε αρκετές περιπτώσεις, πάντως, δεν είναι κακό- για προφανείς λόγους.
- Τήρηση πελατολογίου όπου θα αναγράφεται το μικρό όνομα και τηλέφωνο επικοινωνίας για λόγους εχεμύθειας, κάτι που θα βοηθήσει στην ιχνηλάτηση σε περίπτωση που βρεθεί κρούσμα. Κάπως έτσι, οι οίκοι ανοχής μετατρέπονται σε οίκους ενοχής.
- Δεν επιτρέπεται η παροχή υπηρεσίας με δύο ή περισσότερους πελάτες. Όπως ενδεχομένως να έλεγε και ο Καβάφης αν διάβαζε τους συγκεκριμένους κανόνες, «Αποχαιρέτα τις π@ρτούζες που χάνεις...»
- Διατήρηση ανοιχτών παραθύρων και θυρών για είσοδο νωπού αέρα εκτός από τις πόρτες δωματίων όπου παρέχονται οι υπηρεσίες. Γιατί, εκτός από σένα, είναι σημαντικό να περνάει καλά και ο περίγυρος.
- Απαγόρευση χρήσης βρώσιμων αντικειμένων την ώρα της πράξης. Επομένως, ξεχάστε καταστάσεις που παραπέμπουν σε 9 ½ εβδομάδες- άσε που έχεις στη διάθεσή σου μόλις 15 λεπτά. Ποιος 9 ½ βδομάδες τώρα;
- Αποφυγή πληρωμής με μετρητά και χρήση πλαστικών καρτών με ανέπαφη συναλλαγή. Γιατί μετά την επαφή, το σημαντικότερο εξ όλων είναι η ανέπαφη συναλλαγή...
Εντάξει, ναι: η κυβέρνηση ορθώς πήρε τις συγκεκριμένες αποφάσεις (και αρκετές ακόμα, μιας το προσχέδιο είναι πάνω από 1000 λέξεις), μιας και είναι προς την σωστή κατεύθυνση- αυτή του περιορισμού, όσο γίνεται, της διασποράς του ιού. Ωστόσο...
Ωστόσο, καταλαβαίνει κανείς πως η εφαρμογή των κανόνων είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη, καθώς είναι τέτοια η φύση της πράξης που αναιρεί πολλά εκ των ανωτέρω. Θα μπορούσαμε να πούμε, αν θα θέλαμε να προσδώσουμε έναν πιο δραματικό τόνο, πως ομάδα-μοντέλο την κάνανε μπ@@#$λο.
Κάτι μας λέει πως οσονούπω θ' αυξηθεί δραματικά ο αριθμός όσων πηγαίνουν για ψάρεμα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου