Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδα ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Η Κυβερνητική Καμπάνια «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» και τα 20 εκατ. ευρώ
ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.....

Μετά την συνεχή πίεση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα την λίστα των μέσων που χρηματοδοτήθηκαν από τα 20 εκατομμύρια χωρίς να δώσει και τα ποσά που πήρε το καθένα.
Στη λίστα με τα ΜΜΕ που εισέπραξαν χρήματα από το κονδύλι των 20 εκατ. ευρώ, υπάρχουν περισσότερα από 200 παντελώς ανυπόληπτα sites και blogs που δεν είναι καν εγγεγραμμένα στο Μητρώο Online Μedia, όπως προβλέπει ο νόμος. Κάποια από αυτά έχουν χρόνια να ανανεωθούν, ανήκουν σε βουλευτές και πολιτευτές της Ν.Δ. ή συγγενείς τους, ή δεν υφίστανται καν. Ταυτόχρονα υπήρξαν προκλητικοί αποκλεισμοί μη «φιλικών» μέσων με γελοίες δικαιολογίες.
Το φαγοπότι που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει η κυβέρνηση με το σκάνδαλο των vouchers, το κάνει τώρα πράξη μοιράζοντας δημόσιο χρήμα σε ανύπαρκτα Μέσα, σε βάρος τόσο των φορολογουμένων όσο και των πραγματικών Μέσων Ενημέρωσης.
Είναι πρόκληση να μοιράζεται δημόσιο χρήμα χωρίς κανόνες (πχ αναγνωσιμότητα/ επισκεψιμότητα, αριθμός εργαζομένων κλπ) και χωρίς διαφάνεια.
 Είναι πρόκληση να μοιράζει μια ιδιωτική εταιρεία, με απευθείας ανάθεση, τα χρήματα των φορολογουμένων ακριβώς για να μην αναρτηθούν τα ποσά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Είναι πρόκληση να συμβαίνουν αυτά μέσα στην πανδημία όταν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι πρέπει να ζήσουν με 800 ευρώ για τρεις μήνες ή άλλοι χωρίς καθόλου εισόδημα, όταν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αγωνιούν για την επόμενη μέρα χωρίς ενίσχυση.
Οι πολίτες, αλλά και ο ίδιος ο κλάδος των ΜΜΕ, δικαιούνται να γνωρίζουν:
1. Τι ποσό πήρε κάθε Μέσο;
2. Βάσει ποιων κριτηρίων σε σχέση με τον αριθμό εργαζομένων και την επισκεψιμότητα/αναγνωσιμότητα δόθηκε αυτή η ενίσχυση;
3. Διατέθηκε τελικά ολόκληρο το ποσό των 20 εκατ. ευρώ; Αληθεύουν οι πληροφορίες περί «επιστροφών» προς την εταιρία που τα μοίρασε;
4. Ισχύουν, τέλος, οι πληροφορίες ότι δόθηκαν 800.000 ευρώ σε ένα και μόνο Μέσο;
Αν τους αφήσουμε, θα συνεχίσουν το πάρτι διασπάθισης του δημόσιου χρήματος!   Αν τους αφήσουμε, «αυτοί θα φάνε και τα πόμολα»!
15/6/2020
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου