Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Υπεγράφη η σύμβαση για τη αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Άμφισσας


Π. Ταγκαλής: «Προστατεύουμε το περιβάλλον και τον πλούτο του τόπου μας»....

Υπεγράφη την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020 η σύμβαση του έργου της αναβάθμισης του Βιολογικού Καθαρισμού της Άμφισσας, η πραγματοποίηση του οποίου θα βελτιώσει κατά πολύ το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του Δήμου Δελφών, δίνοντας ταυτόχρονα λύσεις σε χρόνια και πολύ σημαντικά προβλήματα της περιοχής.

Κύριος του έργου, με τίτλο «Έργο Αναβάθμισης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Άμφισσας στο Δήμο Δελφών» και προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ, είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης και φορέας υλοποίησης ο Δήμος Δελφών. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» με Συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής (με ποσό 2.394.344,15 €) και ίδιους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Δελφών (με ποσό 105.655,85€).

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων της Άμφισσας, στην οποία διατίθενται τα λύματα της Δημοτικής Ενότητας Άμφισσας, του ΒΙΟ.ΠΑ. Άμφισσας και των Φυλακών Μαλανδρίνου. Ο ανάδοχος του έργου, βάσει της σύμβασης, έχει υποχρέωση να προχωρήσει στην εκπόνηση της Οριστικής Μελέτης, της Μελέτης Εφαρμογής και κάθε είδους συμπληρωματικής μελέτης και έρευνας, και ακολούθως στην κατασκευή του έργου και την δοκιμαστική λειτουργία του για χρονικό διάστημα έξι μηνών.

Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε:
«Ο Δήμος Δελφών προχωρά σε μία πολύ σημαντική παρέμβαση, σε ένα έργο το οποίο ήταν απαραίτητο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δίνοντας ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα. Η αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού της Άμφισσας συνεπάγεται πως η περιοχή μας αποκτά ένα εργαλείο-σύμμαχο για την ακόμα καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, προστατεύοντας αλλά και θωρακίζοντας με αυτό τον τρόπο με αυτό τον τρόπο και τον πλούτο του τόπου μας».

Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου