Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Στη χώρα όπου σκοτώνουν, με ίδια άνεση, ανθρώπους και σκύλους...


Τον σκότωσε πατώντας τον για ώρα με το γόνατο στον λαιμό και με τα χέρια στις τσέπες! Μάγκας και δολοφόνος· ένοπλος κατά άοπλου.....

λευκός αστυνομικός κατά μαύρου πολίτη που εκλιπαρούσε τον κτηνώδη δήμιό του ως τη στιγμή που εξέπνευσε: «Αδερφέ, δεν μπορώ να αναπνεύσω». 
Η Αμερική του Τραμπ δεν...
σκοτώνει μόνο επί Τραμπ. Σκοτώνει το ίδιο εύκολα με όλες τις κυβερνήσεις. Στο τέλος του 2016 (δηλαδή πριν αναλάβει ο νυν πρόεδρος, τον Ιανουάριο του 2017), έρευνα του έγκυρου βρετανικού Γκάρντιαν άθροιζε πάνω από 700 νεκρούς από πυρά αστυνομικών (τρίτη φωτό)· γύρω στους 180 από αυτούς ήταν μαύροι. Βέβαια, τον επόμενο χρόνο, επί Τραμπ, ο αριθμός των νεκρών, σε όλον το δωδεκάμηνο, πλησίασε τους χίλιους: ήταν 987 άνθρωποι εκ των οποίων οι 68 άοπλοι. 

 Στην Αμερική οι αστυνομικοί πυροβολούν (ή πνίγουν εν προκειμένω) κατά ανθρώπων –αλλά και πυροβολούνται κάποιοι, σε μια χώρα που η οπλοκατοχή είναι παράσημο– με την ίδια άνεση που πυροβολούν έναν σκύλο. Έγινε το 2012 με το σκυλί ενός άστεγου, επαναλήφθηκε το 2013 με το τετράποδο μαύρου πολίτη που απαθανάτιζε με το κινητό του αστυνομική επιχείρηση. Άνθρωποι και ζώα, θύματα μιας βίας χωρίς περιορισμό –και συχνά χωρίς τιμωρία· ενίοτε με ρατσιστικά κίνητρα.

harddog sport

 


28 σχόλια:

  1. Το ίδιο συμβαίνει και σε «συμμαχικές» χώρες. Η διασύνδεση επί δεκαετίες των πρακτικών επιβολής του Νόμου στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, έχει κάνει πιο βίαιες τις αστυνομικές δυνάμεις των ευρωπαϊκών χωρών. Όπως και τη δική μας.

    Δεν είναι ασύνδετη η συνεργασία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με την πρεσβεία των ΗΠΑ, με τη Χρυσαυγιτοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. Η αντιγραφή των μεθόδων λειτουργίας της αμερικανικής αστυνομίας είναι δηλωμένη πρόθεση της εξουσίας και μόνιμη πρόταση όλων εκείνων των τμημάτων της κοινωνίας που συνδέονται με αυτήν.

    Δημοσιογράφοι, διαμορφωτές γνώμης,  «να αφήσουμε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της». Επιχαίρουν στέρησης δικαιωμάτων, ξυλοδαρμών και δολοφονιών γιατί «έλα μωρέ το πρεζάκι» ή γιατί «είναι λαθροεισβολείς» ή και διότι «είναι εγκληματίας». Αφορμές βρίσκονται, με τελευταία από αυτές την πανδημία. Ολόκληρο το πλαίσιο εφαρμογής του νόμου κινείται σταθερά ακροδεξιά, από τα ΜΑΤ, τις μηχανοκίνητες μονάδες κρούσης της ΕΛ.ΑΣ. και την Αντιτρομοκρατική, στις διασυνδέσεις τους με το ακροδεξιό παρακράτος, και από τις αποφάσεις του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. και των οργάνων του μέχρι τις κραυγές στα ΜΜΕ που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

    Δεν είμαστε Αμερική. Όμως αργά αλλά σταθερά γινόμαστε.   

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδαμε και στην πατρίδα μας τελευταία εικόνες που δεν τιμούν καθόλου την Ελληνική Αστυνομία με πολύ άσχημους ξυλοδαρμούς και παραμορφωμένα πρόσωπα πολιτών με μικρές παραβάσεις του νόμου.{π.χ νεαρός αντιμίλησε σε αστυνομικούς!} Άραγε το Υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ έλεγξε αυστηρά τους αυτουργούς του νόμου? Μακάρι η Αστυνομία να έχει τον υπερβάλλοντα ζήλο πανταχού παρούσα- που εκδήλωσε έμπρακτα κατά τους 2,5 μήνες των μέτρων του Κορονοιού, όταν ο πολίτης την χρειάζεται, πάντα όμως με σεβασμό στον πολίτη νόμιμο η παράνομο χωρίς τα αμερικάνικα αίσχη που πολλές φορές προσπαθεί να αντιγράψει! Ένας ανεγκέφαλος στις ΗΠΑ,ένοπλος κατά αόπλου,κατάφερε με την απαίσια ενέργεια του να κάψει κυριολεκτικά την Μινεάπολις με άγνωστα ακόμη αποτελέσματα!

      Διαγραφή
  2. Λάνγκστον Χιουζ:
    Ο νέγρος!!

    Είμαι νέγρος:
    Μαύρος όπως κι η νύχτα,
    Μαύρος σαν τα βάθη της Αφρικής μου.
    Ήμουν σκλάβος:
    Ο Καίσαρας μου είπε να κρατάω καθαρά τα σκαλιά του σπιτιού του
    Γυάλισα τις μπότες του Ουάσιγκτον.
    Ήμουν εργάτης:
    Οι πυραμίδες χτίστηκαν απ’ τα χέρια μου.
    Έκανα ασβέστη για το κτίριο Γούλγουερθ.
    Ήμουν τραγουδιστής:
    Από την Αφρική έως τη Γεωργία
    Κουβάλησα τα θλιβερά τραγούδια μου.
    Έπαιξα Ράγκταϊμ
    Ήμουν θύμα:
    Οι Βέλγοι έκοψαν τα χέρια μου στο Κονγκό.
    Με λιντσάρισαν ακόμα στο Μισισιπή.
    Είμαι νέγρος:
    Μαύρος όπως κι η νύχτα,
    Μαύρος σαν τα βάθη της Αφρικής μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας άλλος -πρώην πια- αστέρας του κορυφαίου μπασκετικού προϊόντος παγκοσμίως το οποίο δόξασε κατά τη δεκαετίας του 1990, έχοντας περάσει μάλιστα και από τον Παναθηναϊκό, ο Ντομινίκ Γουίλκινς έκανε μία επίσης φορτισμένη συναισθηματικά ανάρτηση αλλά και με αρκετά σκωπτικό αυτή τη φορά χαρακτήρα κατά των ρατσιστών αστυνομικών των ΗΠΑ.

    Ο Ντομινίκ Γουίλκινς ανέβασε μία φωτογραφία από ένα σπίτι, έξω από το οποίο υπήρχε μία πινακίδα που έγραφε: "ΠΡΟΣΟΧΗ! Ένας αυτιστικός άντρας ζει εδώ. Δεν ξέρει τι είναι αστυνομικός ή τι είναι όπλο. Κάνει δυνατούς θορύβους. Δεν θα σας πειράξει! Δεν καταλαβαίνει λέξεις ή εντολές. Α, ναι: Είναι μαύρος επίσης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε πώς μιλάτε για άδικους χαρακτηρισμούς στην κοινωνία όταν εσείς ο ίδιος αποδίδετε χαρακτηρισμούς .; Ζούμε στο 2020 με παιδιά διαμάντια στην ΕΛ ΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά τα παιδιά είναι διαμάντια ,κοφτερά με βαρύ χέρι ,αλλά μυαλό ελαφρύ.(όχι όλα μα τα περισσότερα).

      Διαγραφή
    2. Σε ποιο γκάλοπ αναφέρεστε;

      Διαγραφή
    3. Παλαιότερα ίσως, σήμερα στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά άξια και μορφωμένα παιδιά στο σώμα.. άραγε πώς θα ένιωθε η μάνα των δύο αστυνομικών που είχαν χαθεί εν ώρα καθήκοντος εάν διάβαζε την άποψή σας;
      Κακά στοιχεία θα υπάρχουν πάντα σε όλα τα επαγγέλματα, ας προσέχουμε όμως τι γράφουμε δημόσια και ας είμαστε πιο φειδωλοί στους χαρακτηρισμούς μας για μια καλύτερη κοινωνία.

      Διαγραφή
  5. Ραγκούσης: Μαφιόζικα συμβόλαια θανάτου και αστυνομικές αυθαιρεσίες

    Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Β΄ Πειραιά, Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με αφορμή το μαφιόζικο χτύπημα στη Βούλα

    Οπως αναφέρει ο Γιάννης Ραγκούσης στην ανακοίνωση του «Δεν πρόλαβε να τελειώσει η καραντίνα και η ανασφάλεια των πολιτών είναι πάλι εδώ.

    Τα μαφιόζικα συμβόλαια θανάτου είναι πάλι εδώ και συγκεκριμένα ήταν χθες το βράδυ στη Βούλα.

    Τα Εξάρχεια που καίγονται είναι πάλι εδώ.

    Το μπάχαλο στην Ελληνική Αστυνομία, είναι πάλι εδώ.

    Μόλις προχθές, αστυνομικοί της τροχαίας συνέλαβαν και οδήγησαν στον εισαγγελέα όχι κάποιον εγκληματία, αλλά έναν ακόμη ειδικό φρουρό που αναξιοκρατικά προσέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    Οι έκνομες αστυνομικές αγριότητες, είναι πάλι εδώ.

    Στα Σεπόλια όπως καταγγέλλεται από πολίτες, αλλά και από τον εκπρόσωπο του ΕΚΑΒ - καθώς και όπως φαίνεται καθαρά σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας - συνέβησαν κατά κυριολεξία απρόκλητες κι έκνομες αστυνομικές αγριότητες, που έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα πολιτών.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=65&v=lkBlgBGl11s&feature=emb_logo

    Στη Βουλή τις επόμενες ημέρες θα καλέσουμε την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις, εάν διαθέτει.

    Μία κυβέρνηση που συνεχίζει να τραυματίζει το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

    Μία κυβέρνηση που ακόμη προσπαθεί να αποφύγει να μας απαντήσει ποιο ήταν το δεύτερο άτομο στο επεισόδιο της Μιχαλακοπούλου και ποιος ήταν ο επίσημος που προσπαθούν να κρύψουν με τα απροσχημάτιστα και ασύστολα ψεύδη τους».
    koutipandoras.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΩ. ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ; ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ (ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΤΙΘΕΜΕΘΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ 800 ΕΥΡΩ) ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΤΕΒΑΤΑ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΕΝ ΕΤΕΙ 2020 Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ. ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΟΧΙ ΜΕ LINK ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.

      Διαγραφή
  6. ΕΛΛΑΔΑ 2008....

    https://www.youtube.com/watch?v=lFuP3Hjmi9c

    Αθήνα, οδός Αναξαγόρα, 2008. Ένας πολίτης από το παράθυρο του γραφείου του βιντεοσκοπεί με το κινητό του τηλέφωνο το λιντσάρισμα ενός νεαρού άντρα από τέσσερις αστυνομικούς και περιγράφει το περιστατικό.

    “Ήταν...
    δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν με μπουνιές, σφαλιάρες και αγκωνιές πίσω από το κεφάλι. Το παιδί δεν προσπάθησε να διαφύγει. Ούρλιαζε. Ένας αστυνομικός του έκανε κεφαλοκλείδωμα. Γονάτισε κι άρχισαν να τον σέρνουν. Πέρασε κάμποση ώρα μέχρι να του βγάλουν τις χειροπέδες. Δεν του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ούτε του κάνανε μαλάξεις όπως λένε. Κάθονταν και τον κοίταζαν μέχρι που ήρθε το ασθενοφόρο. Είδα τρομακτική ένταση στα χτυπήματα που δεχόταν. Η βία ήταν συγκλονιστική...”.


    Ο Νίκος Σακελλίων, ομογενής από την Τασκένδη, δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2008 στην οδό Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας. Ήταν 24 χρόνων, φοιτητής Αρχιτεκτονικής και αθλητής. Η επίσημη, εκ των υστέρων και χωρίς καταγραφή από τους γιατρούς που τον παρέλαβαν, αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός.

    Οι κατηγορούμενοι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν σε πρώτη φάση πως βρήκαν τον 24χρονο σε κατάσταση κώματος στο οδόστρωμα της Αναξαγόρα πέφτοντας σε πλήθος αντιφάσεων. Στη συνέχεια, ισχυρίστηκαν πως ο νεαρός, όταν τους είδε, κατάπιε ένα σακουλάκι με ποσότητα ηρωίνης. Το πτώμα του νεαρού άνδρα εξαφανίστηκε για δώδεκα ώρες και στη συνέχεια παραδόθηκε από την αστυνομία σε γραφείο τελετών της επιλογής της. Ο ιατροδικαστής παρέλαβε στη νεκροψία το πτώμα σε σήψη και πλήρη παραμόρφωση, ενώ βρήκε στο άνω στόμιο του λάρυγγα συσκευασία ναρκωτικών, μόνο που η συσκευασία δεν είχε εντοπιστεί στη διάρκεια της ενδοτραχειακής διασωλήνωσης που είχε πραγματοποιήσει η διασώστης του ΕΚΑΒ που παρέλαβε τον Νίκο Σακελλίωνα.

    Όλα αυτά τα χρόνια ο πατέρας του Νίκου Σακελλίωνα δεν έπαψε να αγωνίζεται για την τιμωρία των δολοφόνων τού γιου του, που, παρά τις μαρτυρίες, αθωώθηκαν από όλες τις βαθμίδες της ελληνικής Δικαιοσύνης, προσφεύγοντας μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Ο θάνατός του υποβαθμίστηκε μέχρι εξαφάνισης από τα ΜΜΕ και λίγους μήνες αργότερα χάθηκε μέσα στην οργή για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Για τον Νίκο Σακελλίωνα και τη δολοφονία του ελάχιστα γράφτηκαν κι ακόμη λιγότερα ειπώθηκαν. Στη μνήμη του δεν έγιναν πορείες και το όνομά του έγινε σύνθημα ποτέ. Ο Νίκος Σακελλίων είναι ο δικός μας ξεχασμένος Τζορτζ Φλόιντ, της δικής μας κοντινής Αμερικής.

    Πέτρος Κατσάκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΛΛΩΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ

      Διαγραφή
  7. Οι αστυνομικοί επέλεξαν το επικίνδυνο επάγγελμα, τα θύματα της βίας τους όμως όχι. Όσο για τα 800 ευρώ ξέρετε πόσοι εργαζόμενοι παίρνουν ίδια και λιγότερα στον ιδιωτικό τομέα και με συνθήκες εργασίας χειρότερες με αθέτηση συμφωνιών με καθυστέρηση πληρωμών με απολύσεις όλα αυτά ούτε κατά διάνοια στα σώματα ασφαλείας δεν υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣΤΩ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ!

      Διαγραφή
    2. ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΕΡΓΑΖΟΜΑΙ, ΒΕΒΑΙΑ ΞΕΡΩ. ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ.. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΜΙΣΟΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΠΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

      Διαγραφή
    3. ΑΛΛΟ ΚΑΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΙΝΔΥΝΟΣ...

      Διαγραφή
    4. Όταν ο θάνατος αστυνομικών ή άλλων ανθρώπων προσπερνάται για να πάμε στο επόμενο θέμα, και αυτό “βία”είναι. Απαντήστε, μην προσπερνάτε. Απαντήστε τι θα λέγατε και στις μάνες των αδικοχαμένων αστυνομικών που κυνηγούσαν τους κλέφτες στη γειτονιά. Ότι αυτοί το επέλεξαν; Να αναφερθείτε και στους δημόσιους υπαλλήλους στα γραφεία των οποίων έχω λάβει απάντηση ΤΕΛΟΣ Η ΠΑΡΑΤΑ :D
      Όχι σε ένα τόσο δύσκολο και ψυχοφθόρο επάγγελμα όπως αυτό της αστυνομίας εκτός εάν έχετε προσωπικά θέματα οπότε οκ.. ο καθένας με τα βιώματά του στη βαλίτσα του

      Διαγραφή
  8. Και εγώ παρακαλώ να μας πείτε γιατί όταν τους συλλαμβάνουν , τους περνούν χειροπέδες και τους έχουν χωματίσει κάτω , γιατί μετά τους σακατεύουν στο ξύλο ? Έτσι λέει το Σύνταγμα ? Γιατί δεν φωνάζουν εισαγγελέα να τους πάνε κρατητήριο για προφυλάκιση η όχι? Ούτε ζώα να ηταν ... Αλλά και ζωώδη συμπεριφορά να είχαν πριν τους συλλάβουν αφού τους βάλλουν τις χειροπέδες και είναι 10 αποπάνω τους , δεν μπορούν να πειράξουν κανέναν πλέον . Προς τι αυτό το απύθμενο μίσος ?
    Και όλα αυτά και ..... με Παλιά και Νέα δημοκρατία και με Πασόκ και νεοπασόκ και με Σύριζα .
    Και εγω λυπάμαι....λυπάμαι πολύ....Ξέρετε γιατί όμως ? Για την κατάντια μας σαν άνθρωποι.
    Αυτά και τέλος με τις ανοησίες κάποιων εδώ μέσα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΕΤΑΓΑΝ ΤΑ ΜΑΤ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΕΔΕΡΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΕΣ ΑΧΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΩΣΟΥΝ. ΤΟΤΕ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΞΥΛΟ Ε;

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ! ΜΗΝ ΕΚΦΡΑΖΕΤΕ ΟΜΩΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΙΣΟΣ, ΜΙΣΟΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ.. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΧΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΟΛΟΥΣ, ΤΜΗΜΑΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΚΛΠ
      ΑΝΟΗΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΣ ΟΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΘΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ. ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΒΡΑΔΥ

      Διαγραφή
  9. Να θυμηθούμε και την υπερβολική βία στις διαδηλώσεις των συνταξιούχων ,απόμαχων της ζωής,που ζητούσαν το αυτονόητο ,ένα ποσό να ζήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να θυμηθούμε και άπειρα περιστατικά βίας κατά των αστυνομικών αλλά δεν έχω τον χρόνο να γράψω τόσα όσα εσείς. Επιλεκτική μνήμη δεν νοείται για την εξαγωγή συμπερασμάτων...

      Διαγραφή
  10. Οσο καλές προθέσεις και αν έχει ο κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδης –και πραγματικά πιστεύω ότι τις έχει– το ζήτημα της αστυνομικής βίας είναι προπάντων θεσμικό και παιδείας» υποστηρίζει επίσης ο Συνταγματολόγος, ενώ προσθέτει ότι «τέλος, όσες επιφυλάξεις και αν μπορεί κανείς να διατυπώσει για τη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων ιδίως στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, θέλω να πιστεύω ότι, συγκριτικά με άλλες χώρες ανάλογου πολιτιστικού επιπέδου, η χώρα μας δεν ξεχωρίζει για την άμετρη χρήση αστυνομικής βίας (το βλέπουμε αυτές τις μέρες στην Αμερική!) όσο για την κατά σύστημα παρακώλυση των ΕΔΕ και των λοιπών ανακρίσεων εντός του αστυνομικού σώματος. Κάτι που οδηγεί στο να μην αποδίδονται ευθύνες»...
    Τάδε έφη ο επικεφαλής διερεύνησης αστυνομικής βίας καθηγητής Ν.Αλιβιζάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επικεφαλής διερεύνησης αστυνομικής βίας; Αυτό που λέτε δεν υπάρχει, ΕΠΙΣΗΜΗ διερεύνηση περιστατικών κάνει μόνο το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ..Και βέβαια ασκείται ποινική δίωξη εάν υπάρχουν πραγματικές ευθύνες και στοιχεία.

      Διαγραφή
    2. https://www.google.gr/amp/s/www.news247.gr/good-news/george-floyd-astynomikoi-gonatizoyn-mazi-diadilotes.7653207.amp.html

      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΡΗΝΟΥΝ

      Διαγραφή
  11. «"Αγορά της εικοσαετίας" για τα ΜΑΤ» τιτλοφορείται το ρεπορτάζ της Καθημερινής -Μέχρι και 34 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται το πρόγραμμα προμηθειών
    Συμπέρασμα: Λεφτά υπάρχουν (όταν τα χρειάζονται) για συγκεκριμένους σκοπούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πόσα θύματα από ληγμένα χημικά έχουμε αυτά δεν μετράνε φυσικά εσείς οι καναπεδατοι δεν έχετε μάλλον πάει ποτέ σε διαδήλωση για κάποιο αίτημα και δεν έχετε ακούσει τις προκλήσεις των Ματατζηδων και τα μπινελίκια που εκτοξεύσουν με σκοπό την ένταση και μετά την καταστολή όπως λένε οι οδηγίες που έχουν.
    Ίσως ζείτε στον κόσμο του Τράμπ και γιαυτό είσαστε ευτυχισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ΣΉΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΉ ΤΙΤΛΟΣ. ΕΠΈΛΑΣΗ ΒΑΝΔΆΛΩΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΩΝ. ΑΥΤΌ ΘΈΛΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΆΣΕΙ ΎΠΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΌ ΤΗΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΑ ΣΧΌΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΆΖΟΥΜΕ ΑΠΌ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΕΊΝΑΙ ΣΤΗΝ ΊΔΙΑ ΛΟΓΙΚΉ ΤΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΎ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΆΘΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΗ ΠΡΟΝΟΜΙΟΎΧΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή