Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Όταν έγραφε αυτό ο Α. Κάλβος …


«Του Έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει» προφανώς δεν μπορούσε να φανταστεί πώς θα εξελισσόταν η φυλή μετά από ορισμένα χρόνια…

Είμαστε ο μοναδικός λαός της Ευρώπης που ήταν κατακτημένος από τους κομματικούς στρατούς από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Είμαστε ο μοναδικός λαός της Ευρώπης πού σπατάλησε όλον τον πακτωλό των χρημάτων της τότε ΕΟΚ σε μπουζούκια και λούσα… και δήθεν ζωή
Είμαστε ο μοναδικός λαός της Ευρώπης που ψήφιζε όσους πλειοδοτούσαν σε «παροχές»…
Είμαστε ο μοναδικός λαός της Ευρώπης που ψήφιζε όσους ήταν από ¨βασιλικές οικογένειες»
Είμαστε ο μοναδικός λαός της Ευρώπης που το δημόσιο παράγει μόνο ελλείμματα και γραφειοκρατία από την ίδρυση του…
Είμαστε ο μοναδικός λαός της Ευρώπης που ηρωοποιούμε κάθε «θεοσεβούμενο» κεχλέ, γιατί θέλουμε αφεντικά, που να μας ορίζουν την ζωή.
Εάν δε λάβουμε υπόψιν μας τον τρόπο που αντιδρούν οι Έλληνες στα μέτρα που κάθε λίγο αποφασίζει η κυβέρνηση , τότε ο «τράχηλος του Έλληνα» σηκώνει και ζυγό και «σφαλιάρες»…

Ο «τράχηλος του Έλληνα» και υπομένει και θεωρεί «ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ» αυτόν τον ζυγό…

Πηγή : Antilogos

2 σχόλια:

  1. Δηλαδή ρε "πατριώτη Ελληναρά" , που αράδιασες όλα τα άλλα για να μας πάς εκεί που στόχευες(που τον κονόμησες πάλι αυτόν Κε διαχειριστή?) πριν τη μεταπολίτευση δηλαδή στη χούντα και στη ακροδεξιοφασιστική ΕΡΕΠΑΠΑΓΟΚΡΑΤΙΑ όλα πήγαιναν καλά ?
    Όσο για τον Μέγα Κάλβο αφήστε τον ήσυχο γιατί ..
    "Λίγο μετά το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, τον Απρίλιο του 1821, ο Κάλβος εξορίζεται από τη Φλωρεντία, όπου βρίσκεται, και καταφεύγει στη Γενεύη της Ελβετίας, καθώς κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στη μυστική οργάνωση των Καρμπονάρων, ένα παράνομο, επαναστατικό κίνημα που δρούσε στην Ευρώπη εκείνη την εποχή και αγωνιζόταν για τα δημοκρατικά ιδεώδη και την απελευθέρωση των ευρωπαϊκών λαών. Εκεί, στη Γενεύη, ο Κάλβος θα ζήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια παραδίδοντας μαθήματα γλωσσών. Και εκεί θα γράψει τις περισσότερες ωδές του, που συμπεριλαμβάνονται στις δύο ελληνικές συλλογές του: «Η Λύρα» και «Λυρικά».
    Αυτάαααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Ρε πατριώτη» ενοχλημένε, σίγουρα έχεις διαβάσει άλλο κείμενο.
    Καθώς δεν είμαι ο Παπαρρηγόπουλος, να ανατρέξω σ΄όλη την Ελληνική Ιστορία, κρίνω τα όσα μας επέβαλαν υποδόρια, μετά το λίγδωμα των εντέρων μας, και την επιβολή, των παρεπιδημούντων στην αλλοδαπή, «δασύφρυδων Σωτήρων» από την χούντα.
    Ασφαλώς πριν δεν είχαμε κομματικούς στρατούς. Όμως είχαμε τους στρατούς του Πιουριφόϊ, είχαμε τους απογόνους των ΧΙ, είχαμε την Γυάρο, Λέρο, Βούρλα κλπ. Είχαμε και ΤΑΝΚΣ.
    Δεν σε κατηγορώ. Ερευνώ και αναλύω το σκεπτικό σου.
    Πρέπει ωστόσο, να σε διαβεβαιώσω ότι ο Μέγας Κάλβος, σίγουρα, δεν είναι ενοχλημένος με την αναφορά μου στην ρήση του.
    Βρήκες άλλωστε ευκαιρία να μας υπενθυμίσεις ποιος ήταν ο Α. Κάλβος, καθώς αγνοούσαμε την ιστορία του και την προσφορά του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ.
    Αυτές είναι η σπάνιες στιγμές στην ζωή μας, που φωτίζονται από έξυπνα και σπινθηροβόλα μυαλά, τα οποία μας βάζουν σε κάποια πνευματική και ιδεολογική τάξη.
    Καιρός, λοιπόν, για ενδοσκόπηση και διαλογισμό.
    Para (Anti) logos

    ΑπάντησηΔιαγραφή