Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση του Βουλευτή Φωκίδας Ιωάννη Μπούγα - Πρόγραμμα επιστρεπτέας προκαταβολής



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: Tο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής – τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα της Κυβέρνησης για την επιστρεπτέα προκαταβολή......
Το συνολικό ύψος της επιστρεπτέας προκαταβολής -στην πρώτη  φάση- φτάνει το 1 δισ. ευρώ και θα καλύψει περίπου 90.000 επιχειρήσεις. Στις 10 Μαΐου πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 8.652 δικαιούχων ποσό συνολικού ύψους 55,5 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη καταβολή θα γίνει την Παρασκευή, 15 Μαΐου, και οι επόμενες την προσεχή εβδομάδα. Θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος επιστρεπτέας προκαταβολής, τον Ιούνιο. 
Επισημαίνεται -και είναι δείγμα του ενδιαφέροντος της Κυβέρνησης για τον κόσμο της εργασίας- ότι οι επιχειρήσεις που θα αξιοποιήσουν το χρηματοδοτικό σχήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής υποχρεούνται να διατηρήσουν έως την 31η Οκτωβρίου 2020 τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούσαν στις 30 Μαρτίου 2020.
Τα ποσά που παίρνουν είναι ανάλογα με τον αριθμό των εργαζόμενων που απασχολούν. Η επιστροφή τους θα αρχίσει το 2022  -υπάρχει δηλαδή περίοδος χάριτος μέχρι τις 31/12/2021- και θα γίνει σε 40 ισόποσες μηνιαίες δόσεις. Το επιτόκιο είναι το βασικό επιτόκιο που ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα, προσαυξημένο κατά 109 μονάδες βάσης. Δηλαδή, με σημερινά δεδομένα, κάτω του 1%. Όσες επιχειρήσεις έχουν πάρει προέγκριση θα πρέπει, έως την Παρασκευή, 15 Μαΐου, να συμπληρώσουν και να οριστικοποιήσουν την Αίτηση Χορήγησης και, σε περίπτωση που επιθυμούν να λάβουν μικρότερο ποσό από αυτό που προεγκρίθηκε, να επιλέξουν το τελικό ποσό.
O ΣΥΡΙΖΑ και οι αρμόδιοι Τομεάρχες του ζουν σε παράλληλο σύμπαν. Είτε δεν ξέρουν και δεν θέλουν να μάθουν τι γίνεται είτε σκόπιμα διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα. 
Τα γεγονότα έχουν ως εξής:
1. Χθες πιστώθηκε η επιστρεπτέα προκαταβολή, συνολικού ύψους 55,5 εκατ. ευρώ σε 8.652 επιχειρήσεις.  Αυτό δεν είναι το σύνολο των επιχειρήσεων που θα χρηματοδοτηθούν! Ήδη, μέχρι το βράδυ, ο συγκεκριμένος αριθμός επιχειρήσεων είχε υπερβεί τις 22.300 οριστικοποιημένες αιτήσεις.
2. Το ελάχιστο ποσό ενίσχυσης σε μια επιχείρηση ανέρχεται στις 2.000 ευρώ κι αφορά επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενο. Ο ισχυρισμός του ΣΥΡΙΖΑ ότι μία επιχείρηση με τζίρο 400.000 ευρώ και 4 εργαζόμενους λαμβάνει 933 ευρώ είναι παντελώς ψευδής. Η επιχείρηση αυτή θα λάβει κατ’ ελάχιστο 4.000 ευρώ, ενώ ανάλογα με την πτώση του τζίρου και τα στοιχεία των εισροών της, μπορεί να λάβει πολλαπλάσια ποσά.
3. Το συνολικό ύψος της επιστρεπτέας προκαταβολής στην πρώτη αυτή φάση θα ανέλθει στο 1 δισ. ευρώ, ενώ τον Ιούνιο θα ακολουθήσει δεύτερος κύκλος με επιπλέον  1 δισ. ευρώ.
Καλό θα ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθούν την ειδική ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, που περίπου κάθε τέσσερις ώρες επικαιροποιεί τα στοιχεία για την επιστρεπτέα προκαταβολή, για να μην συλλαμβάνονται ψευδόμενοι.

ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ
Βουλευτής Φωκίδας
Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου