Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τετάρτη 24 Απριλίου.....

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Άκου, λοιπόν, κ. Χαρδαλιά...



Χτες, τελευταία μέρα του Μάρτη και μέρα πληρωμής συντάξεων, ήταν λογικό να συμβεί αυτό που συμβαίνει, χρόνια τώρα, έξω από τις τράπεζες.....
 
Είναι η μέρα που πρέπει να πιάσεις ουρά από νωρίς για να πληρώσεις τη δόση του δανείου, μη χάσεις τη ρύθμιση -αυτό που εύχεται ο τραπεζίτης για να αρπάξει το σπίτι σου. «Μα καλά, δεν μπορούσαν να πάνε εχθές, προχθές, πριν δέκα μέρες, να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους; Την τελευταία μέρα περίμεναν;». Και η απάντηση είναι: ΟΧΙ, δεν μπορούν να πάνε άλλη μέρα, γιατί, πολύ απλά, στο παρά πέντε συμπληρώνεις το ποσό για να πληρώσεις τη ρημαδιασμένη τη δόση. Πρέπει να πάρεις τη σύνταξη του παππού, της μάνας σου και από αυτή να προσθέσεις το υπολειπόμενο ποσό για τη δόση. Να πάρεις παράταση διαμονής στο σπίτι σου για έναν ακόμα μήνα... Και μετά να πας την υπόλοιπη σύνταξη στους γονείς σου με κατεβασμένο το κεφάλι, επειδή ξέρεις ότι αυτά που απόμειναν δεν θα τους φτάσουν για όλο το μήνα.
Ο συνταξιούχος που πάει στην ουρά και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ηλεκτρονικά μέσα, δεν πάει για να δει τους τόκους, όπως αγανακτισμένοι μάς «ενημερώνουν» ορισμένοι δημοσιογράφοι. Πάει γιατί η σύνταξη του προηγούμενου μήνα έχει εξαντληθεί μέσα στο πρώτο 20ήμερο. Με τη σύνταξη αυτήν, την πενιχρή, προσπαθεί να κρατήσει την αξιοπρέπειά του. Να πάει στο φαρμακοποιό για να πληρώνει τα φάρμακα, να πάει στο σπίτι για να μοιράσει τα χρήματα για το νερό, το τηλέφωνο, το ρεύμα, να πάρει τα παιδιά να δει τι λείπουν στα εγγόνια του. Αυτοί, λοιπόν, κατά Χαρδαλιάν, είναι οι «απαράδεκτοι». Μάλιστα, στη χτεσινή ενημέρωση, έφερε και τη γενική γραμματέα των τραπεζών να μας πει ότι υπάρχουν τα ηλεκτρονικά μέσα διαμέσου των οποίων μπορούμε να πληρώνουμε! 
Εμείς γνωρίζουμε, και πλέον καταλαβαίνει και η πλειοψηφία του κόσμου, ότι η επιμονή σας στη στοχοποίηση αποκλειστικά και μόνο της «ατομικής ευθύνης» γίνεται για να κρύψετε τις κρατικές ευθύνες για ό,τι σας καταλογίζουν οι μάχιμοι γιατροί και νοσηλευτές, για τις ελλείψεις που παραμένουν στο σύστημα της δημόσιας Υγείας.
Άκου, λοιπόν, το Παράρτημα Λαμίας της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, τους απογόνους και τους φίλους του, κ. Χαρδαλιά: Στο σπίτι σου που θα γυρίσεις και θα πας να πλύνεις τα χέρια σου «πολύ σχολαστικά», όπως θα σηκώσεις το κεφάλι θα δεις έναν απαράδεκτο και πίσω από αυτόν την κυβέρνησή του και τους τραπεζίτες. Είναι αυτοί, μαζί με εσένα, που δεν πήρατε μέχρι τώρα κανένα μέτρο, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει καμία διευκόλυνση για τα δάνεια, για τις ρυθμίσεις των δανείων που αυτόματα χάνονται αν λήξουν. Εσείς είστε που ακόμα και σήμερα δεν παίρνετε κανένα μέτρο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που και αυτή, η λειψή, λήγει τέλος Απρίλη. Οι τράπεζες, από την άλλη -για να μη μειωθεί η κερδοφορία τους- έκλεισαν εκατοντάδες παραρτήματα, προχώρησαν σε χιλιάδες απολύσεις, που τις «βάφτισαν» οικειοθελείς, με αποτέλεσμα το συνωστισμό στα εναπομείναντα καταστήματα. Κατανοούμε το γεγονός ότι δεν μπορείς να αντιληφθείς την αγωνία αυτών που παλεύουν να κρατήσουν την αξιοπρέπειά τους με τα ψίχουλα. Ναι, είναι λίγο ακατανόητα αυτά για σένα, κ. Χαρδαλιά, Αλλά είπαμε: 
Απαράδεκτος... Εσύ, η κυβέρνησή σου, οι προηγούμενες και το ανθρωποφάγο σύστημα που υπηρετούν! 

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΨΩΝΟΥΜΕ! 

ΛΑΜΙΑ     Απρίλης 2020


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ ΕΝ ΑΜΑΡΤΙΑΙΣ....
    Τέλεια η ανάλυση,χωρίς περιστροφές. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ,
    ... σε όσα γίνονται μέσα και έξω από τις τράπεζες. Να συμπληρώσω στους προφεσόρος της συνέντευξης, απορώ γιατί δεν υπάρχουν ικανοί δημοσιαγράφοι για να πουν στον χαρδαλιά και στη γενική γραμματέα των Τραπεζών, ότι οι αναλφάβητοι στην Ελλάδα είναι τουλάχιστον 3.800.000 κάτοικοι,οι δε ηλεκτρονικά αναλφάβητοι τουλάχιστον το διπλάσιο.{ΤΟ 21% σήμερα είναι άνω των 65 ετών και δεν είμαστε στον χειρισμό της τεχνολογίας ούτε Δανοί ούτε Σουηδοί!!. {Πήγαμε να γίνουμε η Δανία του Νότου αλλά χάσαμε τον δρόμο!!}.
    Τα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΆ ΜΗΧΑΝΉΜΑΤΑ συναλλαγών υπάρχουν, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΘΑΝΕΙ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ, μόνο που υπάρχει ένα σε κάθε τράπεζα(!) και αυτά μόνο στο κεντρικό κατάστημα και όχι στα περιφερειακά}.Έξω από την τράπεζα έστω και εάν ξέρεις την διαδικασία είναι μόνο για ανάληψη και κατάθεση,τίποτα άλλο για εξόφληση δεκάδων υποχρεώσεων!.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:δεν βρέθηκε ένας, μα ένας να κάνει μια εμπεριστατωμένη ερώτηση και αλωνίζουν με ανυπόστατες δηλώσεις ΕΙΔΙΚΆ η η πλουσιοπάροχα αμειβόμενη εκπρόσωπος των τραπεζών!.Ο σοφός λαός λέει...έμ κερατωμένος, εμ δαρμένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή