Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Αρνητική σε κορωνοϊό η σύζυγος του 54χρονου Λαμιώτη


Αρνητικά τρία ακόμη δείγματα που εστάλησαν από το Νοσοκομείο Λαμίας…

Νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (20/4), έγινε γνωστό ότι το δείγμα που πάρθηκε ανήμερα του Πάσχα από τη σύζυγο του 54χρονου αυτοκινητιστή που βρέθηκε θετικός σε covid-19, επέστρεψε αρνητικό.
Πρόκειται ασφαλώς για μία πολύ ευχάριστη εξέλιξη και απαλύνει σημαντικά την αγωνία της τοπικής κοινότητας για διασπορά του νέου κορωνοϊού σε αυτή.
Θυμίζουμε ότι τον 54χρονο είχε παραλάβει από την Κατερίνη όπου είχε φτάσει από το εξωτερικό μετά από πολλές περιπέτειες, η σύζυγος του και γενικά ήταν ο άνθρωπος που είχε έρθει στην πιο στενή επαφή με εκείνον.
Ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, την ίδια ημέρα που ανακοινώθηκε ότι ο 54χρονος είναι θετικός σε covid-19, πάρθηκε δείγμα από τη σύζυγο ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δεν είχε κανένα σύμπτωμα και την κράτησαν για παρακολούθηση στο πέτρινο κτίριο.
Αντίθετα σε κατ’ οίκον καραντίνα μπήκαν ο αδερφός και ο γιος του 54χρονου που επίσης δεν έχουν κανένα σύμπτωμα της ασθένειας.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο 54χρονος ήδη διανύει την 5η ημέρα από τη στιγμή που νόσησε και γενικά η κατάσταση του χαρακτηρίζεται ικανοποιητική, παρά τον πυρετό – που έδειξε να υποχωρεί - και τη δύσπνοια.
Γενικότερα η νόσος covid-19, δείχνει την επιθετικότητά της μέσα στις πρώτες εφτά ημέρες και υπάρχει η αισιοδοξία ότι όλα θα πάνε καλά για τον Λαμιώτη ασθενή.
Να σημειώσουμε τέλος ότι μαζί με το δείγμα της συζύγου του 54χρονου, εστάλησαν προς εξέταση τα δείγματα τριών ακόμη ασθενών με ύποπτα συμπτώματα που επίσης επέστρεψαν αρνητικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου