Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 12 Απριλίου 2020

Αδωνις Γεωργιάδης: Τι Να Τα Κάνετε Τα Λεφτά; 300 Κιλά Θα Γίνετε


Πόσο θα φάνε πια (σ.σ.: οι πολίτες), θα γίνουν 300 κιλά». Κι όμως, αυτό είναι σχόλιο του Έλληνα υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.....

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BEST, για την ανάγκη ρευστότητας και γενναίας στήριξης των εισοδημάτων, ενόψει της επόμενης ημέρας από την πανδημία, είπε κυνικά: «Τι θα τα κάνει τα λεφτά ο Έλληνας; Ταξίδια δεν μπορεί να κάνει. Σε εστιατόρια δεν μπορεί να πάει. Σε κατάστημα να ψωνίσει δεν μπορεί να πάει. Πόσο θα φάει πια; 300 κιλά θα γίνει ο καθένας;».
«Ο κ. Γεωργιάδης με εξοργιστικό θράσος τους κοροϊδεύει, ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, σε πανελλαδική μετάδοση» σχολίασε με έντονο ύφος ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Υπ. Ανάπτυξης.


Το αιχμηρό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ
«Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες αγωνιούν για το τι τους ξημερώνει με απολύσεις, μειώσεις μισθών ως και 50%, λουκέτα και για το πώς θα ανταποκριθούν στις οικογενειακές τους υποχρεώσεις που παραμένουν οι ίδιες στο τέλος του μήνα, όπως δόσεις δανείων, ενοίκια, λογαριασμοί, ο κ. Γεωργιάδης με εξοργιστικό θράσος τους κοροϊδεύει, ως άλλη Μαρία Αντουανέτα, σε πανελλαδική μετάδοση.
Γυρνάει από κανάλι σε κανάλι και προκαλεί τους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν χάσει τη δουλειά τους ή βρίσκονται αποκλεισμένοι στα σπίτια τους χωρίς εισόδημα.
Και αναρωτιέται προκλητικά τι θα την κάνουν την άμεση ενίσχυση και τόνωση της ρευστότητας που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού όπως λέει δεν μπορούν να κάνουν ταξίδια, ούτε να πάνε σε εστιατόρια.
Καταλήγει δε στο χυδαίο συμπέρασμα ότι οι πολίτες που μένουν σπίτι “θα γίνουν 300 κιλά”….
Κε Μητσοτάκη θαυμάστε τον άνθρωπο που έχετε χρίσει αρμόδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας μετά την πρωτοφανή κρίση.
Όσο βέβαια τον διατηρείτε στη θέση του, είναι αυτονόητο ότι συμφωνείτε απόλυτα μαζί του».


5 σχόλια:

  1. Ο Άδωνις Γεωργιάδης που θεωρεί υπεραρκετό το 800άρι για να βγάλουν 1,5 μήνα οι εργαζόμενοι, γιατί κατέθεσε μόνο το μισό του μισθού του και κράτησε 2.500 για να βγάλει το μήνα; Θα ταξιδέψει, θα φάει σε εστιατόριο ή έχει σκοπό να γίνει 300 κιλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα συντάσσεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και προσπαθεί να οικοδομήσει το προφίλ του μετριοπαθούς, όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έχει κανένα πρόβλημα να κινείται ως χαμαιλέων της πολιτικής σκηνής και να εξυπηρετεί τους στόχους του εκάστοτε αρχηγού.

    Τότε, για τις ανάγκες της ακροδεξιάς πολιτικής του ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη δεν δίσταζε να χαρακτηρίσει ως και «πρόστυχη» την πολιτική της ΝΔ για την ονομασία της ΠΓΔΜ:

    “Αυτή η απίστευτη υποχώρηση, για να μη χρησιμοποιήσω μια πιο βαριά έκφραση, το τονίζω, αυτή η απίστευτη κωλοτούμπα του Μακεδόνος, τρομάρα του, πρωθυπουργού, του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μπαίνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που ξεπούλησε τη Μακεδονία, αυτή είναι η πραγματικότητα”, έλεγε τότε στην εκπομπή του στο Τηλεάστυ ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατακεραυνώνοντας όχι μόνο τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και την Ντόρα Μπακογιάννη, και τη ΝΔ εν γένει:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Άδωνις, γνωστός για τις κυβιστήσεις του, φτάνει αμφισβητεί τα ίδια τα λεγόμενά του, όταν δηλαδή τον Ιούλιο του 2019 έβγαινε στα κανάλια και έλεγε ξανά και ξανά πως μέχρι τέλος του χρόνου οι μπουλντόζες θα έχουν μπει στο Ελληνικό.

    «Δεν έχω πει ποτέ ότι οι μπουλντόζες θα μπουν στο Ελληνικό έως το τέλος του χρόνου... Να μας κατηγορείται για αυτά που λέμε ευχαρίστως, όχι όμως γι αυτά που δεν λέμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γεωργιάδης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στις 19 Δεκεμβρίου, όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτάει αν έχουν κάποιο πρόβλημα οι μπουλντόζες και καθυστερεί το έργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιανουάριος 2020 δημοσιογράφος Κωστής Πλάντζος τον ρώτησε αν με το ποσό των 200 ευρώ του ΚΕΑ (δηλαδή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης) μπορεί να ζήσει κάποιος και ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Τα 200 ευρώ είναι η μελέτη που λέει ότι αν δίνεις σε κάποιον, αν έχει κάποιος 200 ευρώ τον μήνα εισόδημα μπορεί να επιβιώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΙΩΆΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΊΣΤΡΙΑΣ. ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΈΝΑΣ ΈΛΛΗΝΑΣ ΝΑ ΠΕΙΝΆΕΙ ΕΓΏ ΔΕΝ ΘΑ ΠΆΡΩ ΜΙΣΘΌ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή