Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Βεβαιώσεις Μετακίνησης και Κυκλοφορίας


Από τις 6 το πρωί είναι σε ισχύ τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. Τα μέτρα θα διαρκέσουν ως τις 6 το πρωί της 6ης Απριλίου,....
όπου απαγορεύεται πλέον η άσκοπη μετακίνηση των πολιτών στην επικράτεια. Οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν μόνο με συμπληρωμένη την μία από τις δύο ειδικές φόρμες που δημοσιεύτηκαν στο forma.gov.gr, καθώς και με την επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου.
Η απαγόρευση δεν ισχύει για όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.
Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, για να μπορέσει στις παραπάνω περιπτώσεις να μετακινηθεί ένας πολίτης, θα πρέπει να έχει συμπληρωμένες δύο ειδικές φόρμες. Η πρώτη αφορά την πάγια βεβαίωση κίνησης (τύπου α) που έχει να κάνει με την εργασία. 
Αυτή θα συμπληρώνεται σε ένα από τα εξής έντυπα:



1 σχόλιο:

  1. Το μέτρο απόλυτου ελέγχου της κυκλοφορίας, δεν είναι ένα μέτρο που αφορά τη δημόσια υγεία. Τις ίδιες κινήσεις που έκανε κάποιος και πριν, μπορεί να κάνει και τώρα, πρέπει όμως να ζητήσει την άδεια από το κράτος και ούτε καν άδεια....απλά το δηλώνεις μόνος σου και δεν έχεις περιορισμό αν βγεις μια η δέκα φορές απλά να έχεις το χαρτάκι μαζί σου .....ακόμα κι αν είσαι φορέας με το χαρτάκι.Το θέμα είναι άλλο,να κατανοήσουμε την σοβαρότητα και να παίρνουμε τις προφυλάξεις σύμφωνα με τις οδηγίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή