Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Ερώτηση Γιάννη Οικονόμου για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης σε Πυροσβεστική Υπηρεσία


Ερώτηση για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης σε Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου....
μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο προς το αρμόδιο υπουργείο ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, των φορέων και των επιχειρήσεων της περιοχής.
Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου στην ερώτηση του, παραθέτει μια σειρά από λόγους για τους οποίους κρίνεται επιτακτική η ανάγκη αναβάθμισης της εν λόγω υπηρεσίας αναφέροντας πως, σύμφωνα με πληροφορίες, αντί της αναμενόμενης αναβάθμισης, σχεδιάζεται η μεταφορά του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης, στον ανισόπεδο κόμβο Αταλάντης σε εφαρμογή (τρία χρόνια μετά ) της με αριθμ.18383 οικ. Φ. 109.1/30 Μαρτίου 2017 απόφασης των αναπλ. Υπουργών Εσωτερικών-Οικονομικών Τόσκα - Χουλιαράκη (ΦΕΚ Β/1139/31ΜΑΡΤΙΟΥ 2017) με το κόστος μεταφοράς να βαρύνει τον προϋπολογισμό του Πυροσβεστικού Σώματος.
Με βάση τα παραπάνω ρωτάει ο κ. Οικονόμου τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη:
Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αταλάντης σε Πυροσβεστικό Σταθμό;
Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να αναθεωρήσει την υπ’ αριθμ.18383 οικ. Φ. 109.1/30 Μαρτίου 2017 απόφαση των αναπλ. Υπουργών Εσωτερικών-Οικονομικών Τόσκα - Χουλιαράκη (ΦΕΚ Β/1139/31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017) δεδομένου, ότι όπως προκύπτει και από τα παραπάνω, είναι απαραίτητο η έδρα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να βρίσκεται στην πόλη της Αταλάντης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου