Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Ανακοινώσεις του Συνδέσμου Πολιτικών Συντ/χων Ν.Φωκίδας - Το νέο ΔΣ


  AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Μετά τις αρχαιρεσίες του ΣΥΝΔΕΜΟΥ ΠΟΛ. ΣΥΝΤ/ΧΩΝ Ν ΦΩΚΙΔΑΣ στις 8-12-2019 η συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ., που προέκυψε ομόφωνα, έχει ως εξής :....

       ΠΡΟΕΔΡΟΣ             ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
       ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ      ΙΝΤΕΡΝΟΥ         ΓΙΟΥΛΗ
       ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ         ΑΡΜΑΟΥ            ΕΛΕΝΗ
       ΤΑΜΙΑΣ                   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ     ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ
       ΜΕΛΟΣ                   ΔΙΑΜΑΝΤΗ        ΡΕΝΑ
                                            
                                                          ΤΟ Δ. Σ
..........................

 ANAKOINΩΣΗ
Το Δ.Σ του Συνδέσμου Πολιτικών Συντ/χων Ν.Φωκίδας καλεί τα μέλη, τους φίλους και κάθε συνταξιούχο- ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥ-ΠΟΥ ΤΗΣ Σ.Ε.Α(Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα όλων των Συντα- ξιουχικών Ομοσπονδιων)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ (ΑΝΤΙ)ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ  ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ που θα κατατεθεί το επόμενο διάστημα στη Βουλή :
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ
Σωκράτους 23 – Αθήνα ΤΗΛ. (210) 52 01 573 -  52 29 442 –ΦΑΞ.52 29 907

Αθήνα 15.1.2020
Δελτίο Τύπου 
Όπως είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στην Βουλή ένα ακόμα αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. 
Την 10ετία 2010 – 2020 οι συνταξιούχοι από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές όλων των κυβερνήσεων υπέστησαν μείωση των εισοδημάτων τους από 20% - 60%. Πάνω από 80 δις πήραν από τους συνταξιούχους.
Ψηφίστηκαν δεκάδες αντιασφαλιστικοί νόμοι και διατάξεις, χιλιάδες ερμηνευτικοί εγκύκλιοι, για να σωθεί όπως έλεγαν το ασφαλιστικό. 
Οι κυβερνήσεις ψήφισαν νόμους και η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση έλεγε ότι θα τους καταργήσει σαν γίνει Κυβέρνηση. Συνέχιζε όμως στην ίδια λογική και συμπλήρωνε το νομικό οπλοστάσιο με νέους αντιασφαλιστικούς νόμους και διατάξεις.  
Έτσι έγινε με τους ν. 4051/12 – 4093/12 που βασικά μείωσαν τις Κύριες και Επικουρικές συντάξεις, κατήργησαν την 13η και 14η σύνταξη κλπ. 
Η κυβέρνηση των  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν τους κατήργησε, αλλά ψήφισε και τον ν. 4387/2016 (Κατρούγκαλου) με σφαγή στις συντάξεις κυρίως στις Επικουρικές. 
Η ΝΔ το χρονικό διάστημα που κυβερνά όχι μόνο δεν τον κατήργησε αλλά φέρνει νέο ασφαλιστικό νόμο που διατηρεί όλες τις αντιασφαλιστικές περικοπές του 4051/12 και 4093/12, καθώς και του 4387/16.
Με το νομοσχέδιο που φέρνει για ψήφιση στην Βουλή, Καταργεί τον όποιο δημόσιο κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης. Συνεχίζει την στρατηγική της Ευρ. Ένωσης και του κεφαλαίου, ώστε να απαλλαχτούν σταδιακά το κράτος και οι μεγαλοεργοδότες από το λεγόμενο «κόστος»  στην κοινωνική ασφάλιση. Προχωρά στην δημιουργία των τριών πυλώνων (σχέδιο Πινοσέτ) προχωρά στο κεφαλαιοποιητικό σύστημα ξεκινώντας από τις Επικουρικές, αρχής γενομένης από το 2021.   
Αφού προεκλογικά κορόιδεψε τους συνταξιούχους και τους πήρε την ψήφο με την υπόσχεση ότι θα καταργήσει τον νόμο 4387/16 του Κατρούγκαλου, τώρα όχι μόνο δεν τον αλλάζει αλλά έρχεται να τον εφαρμόσει με το πιο επιθετικό τρόπο. 
Με ψέματα και μισές αλήθειες πάει να κρύψει ότι όλες οι αντιασφαλιστικές νομοθετικές διατάξεις που μέχρι σήμερα έχουν ψηφισθεί, ισχύουν στο ακέραιο και εφαρμόζονται.
Οι διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου με τις οποίες τα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξιμων αποδοχών από το 80% που αρχικά υπολογίζονταν, έπεσαν στο 37% διατηρούνται. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα προκύψουν αυξήσεις σε μια μερίδα συνταξιούχων γιατί σκοπεύει αυτά τα ποσοστά αναπλήρωσης από τα 37% να τα ανεβάσει λίγο. Η αλήθεια είναι ότι θα έχουμε μια νέα μείωση στους νέους συνταξιούχους. Ένα παράδειγμα: για έναν συνταξιούχο που βγήκε σε σύνταξη πριν το έτος 2019 ο επανυπολογισμός της σύνταξής του έγινε με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου Κατρούγκαλου και προέκυψε προσωπική διαφορά 200 ευρώ αυτή η διαφορά δεν του αφαιρέθηκε από την σύνταξή του. Τώρα η κυβέρνηση λέει ότι θα κάνει νέο επανυπολογισμό με λίγο αυξημένο το ποσοστό αναπλήρωσης με αυτό τον τρόπο η μείωση δεν θα είναι 200 ευρώ αλλά 130 ευρώ. Σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε το εξής αποτέλεσμα. Για το συνταξιούχο πριν το έτος 2019 η προσωπική του διαφορά θα είναι 130 Ευρώ, δεν θα του αφαιρεθεί αλλά κάθε θετική μεταβολή θα συμψηφίζεται. Για τον νέο μετά το έτος 2019 έχοντας τις ίδιες προϋποθέσεις με αυτόν που βγήκε πριν το έτος 2019 θα γίνει μείωση κατά 130 Ευρώ στην σύνταξή του. Τι του λέει η κυβέρνηση; Θα έχει αύξηση γιατί, πριν θα σου αφαιρούταν 200 Ευρώ, ενώ εγώ θα σου αφαιρέσω 130 δηλαδή θα έχεις αύξηση από την προηγούμενη περικοπή. 
Για τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ η προσωπική διαφορά είναι πολλαπλάσια από τους άλλους συνταξιούχους. Γι’ αυτό η όποια αύξηση του ποσοστού αναπλήρωσης μετά τα 30 ή 33 χρόνια ασφάλισης δεν θα επιφέρει σε κανέναν συνταξιούχο του ΟΑΕΕ ούτε 1 ευρώ αύξηση, άρα ούτε και αναδρομικά. 
Στις επικουρικές συντάξεις η κυβέρνηση λέει ό,τι θα κάνει διόρθωση στην παράνομη παρακράτηση που έχει γίνει αλλά τα αναδρομικά που προκύπτουν δεν θα δοθούν από τον Μάη του 2016 αλλά από τον Οκτώβρη του 2019.     
Παραπλανεί τους συνταξιούχους ότι θα τους δικαιώσει εφαρμόζοντας αποφάσεις του ΣτΕ, ακόμη ότι όλοι οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις το 2020, συνεπικουρούμενοι από τους μεγαλοδικηγόρους και τους συμβιβασμένους  συνδικαλιστές του «Δικτύου», της ΑΓΣΣΕ, μερίδας ΜΜΕ. 
Παλεύουμε και Διεκδικούμε :
  Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα - κουρεμένα αποθεματικά των Ταμείων με  ανακεφαλαιοποίηση τους.
Να πληρώσουν το Κράτος κι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.  Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που θα σημάνει νέα μείωση του μισθού του εργαζόμενου στο τμήμα που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
Πλήρη αποκατάσταση όλων των περικοπών,  μαζί και της 13ης και 14ης σύνταξης. 
Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα, δουλειάς σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ, κατώτερο μισθό 751 ευρώ.
Να αποδοθούν άμεσα χωρίς προαπαιτούμενα, όσα παράνομα και αυθαίρετα έχουν παρακρατηθεί σε  κύριες - επικουρικές συντάξεις. 
Άμεση καταβολή κύριων και επικουρικών συντάξεων σε όσους εκκρεμεί η καταβολή τους. Εφάπαξ και Επικουρικές να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης.  Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ. 
Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Την Δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής. 
Επαναλειτουργία όλων των δομών υγείας που έκλεισαν και  των μονάδων που καταργήθηκαν. Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. 
Κατάργηση των κρατήσεων για την υγεία στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. Με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα».
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους σε διαρκεί αγώνα να μην περάσουν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που οδηγούν την Κοιν. Ασφάλιση στα νύχια των ιδιωτών καταργούν τον Κοινωνικό Χαρακτήρα απαλλάσσουν κράτος και εργοδοσία από τις υποχρεώσεις τους. Μετατρέπουν την Κοιν. Ασφάλιση σε ατομική υπόθεση, με απαλλαγή του Κράτους από την ευθύνη για την εγγύηση του συνόλου των συντάξεων, παρά μόνο του επιδόματος πτωχοκομείου, της λεγόμενης εθνικής σύνταξης.  Η κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου αποτελεί για εμάς αιτία πολέμου.  
     στη Σύσκεψη-Συγκέντρωση που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας την ΚΥΡΑΚΗ 19-1-2020 και ώρα 18.30' στην Αίθουσα του ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟΥ

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΑΡ.ΛΑΓΓΟΥΡΑΝΗΣ                              ΕΛΕΝΗ ΑΡΜΑΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου