Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Με επιστολή του ο τέως Δήμαρχος Δελφών Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος ζητάει την κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων του Δήμου Δελφών

Σχετικώς με την επιστολή του τέως Δημάρχου Δελφών και Συμβολαιογράφου Αμφίσσης κ. Αθανασίου Παναγιωτόπουλου προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης με την οποία ζητάει την κατάργηση και συγχώνευση όλων των λειτουργούντων Υποθηκοφυλακείων στον Δήμο Δελφών.....
συμπεριλαμβανομένου και του ιστορικού Υποθηκοφυλακείου Δωριέων με έδρα την Γραβιά Φωκίδος, το οποίο λειτουργεί συνεχώς από το έτος 1841 του υπενθυμίζω ότι ο νόμος 4512/2018, ο οποίος κρίθηκε συνταγματικός από την ολομέλεια του ΣΤΕπροβλέπει ότι με την λειτουργία του Εθνικού Κτηματολογίου όλα τα άμισθα Υποθηκοφυλακεία καταργούνται και θα λειτουργεί Κτηματολογικό Γραφείο στην πρωτεύουσα κάθε Νομού, οπότε δεν χρειάζεται από τώρα να αρχίσει η ταλαιπωρία των πολιτών, όπου για να λάβουν ένα πιστοποιητικό που στοιχίζει 5 ΕΥΡΏ θα σπαταλούν 20 ΕΥΡΏ σε καύσιμα για να μεταβούν στην Άμφισσα εκτός από την ημερήσια σπατάλη του προσωπικού τους χρόνου.

Επανερχόμενος στην επιστολή του τέως Δημάρχου Δελφών Αθανασίου Παναγιωτόπουλου με την οποία ζητάει την κατάργηση των άμισθων Υποθηκοφυλακείων του Νομού Φωκίδος και την συγχώνευση τους στην πρωτεύουσα του Νομού μετ'εκπλήξεως διαπίστωσα ότι αναφέρεται μόνο στα Υποθηκοφυλακεία του Δήμου Δελφών και όχι σε αυτά του Δήμου Δωρίδας, δηλαδή στο Υποθηκοφυλακείο της Γραβιάς και της Δεσφίνας. 
Προφανώς ο τέως Δήμαρχος θέλει να υποβάλει στο μαρτύριο του πήγαινε έλα τους συμπολίτες του που δεν τον επανεξέλεξαν Δήμαρχο γιατί κατά την διάρκεια της θητείας του τα είχε ξεχάσει τα Υποθηκοφυλακεία.

δημητρης μπελουμπασης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου