Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Γιάννης Παληός, Ο Χιώτης επαγγελματίας που η τράπεζα του παίρνει το σπίτι.


Με συγχωρείτε, αλλά στα όσα ειπώθηκαν αυτές τις ημέρες και με αφορμή την κινητοποίηση έξω από την Alpha Bank για το σπίτι του Γιάννη Παληού, εγώ έχω να καταθέσω την πρόταση του τίτλου.....

Δεν θέλω να μπώ στη λογική του δεν πληρώνω, του φωνάζω έξω από τις Τράπεζες, του δεν ξαναπατάω στο μαγαζί τους κ.λ.π, 
Όχι, εγώ είμαι… καλό παιδί και σαν τέτοιο θέλω να εφαρμοστεί ο νόμος, αυτός που θα βγάλει στο σφυρί το σπίτι του Γιάννη.
Τι λέει η Τράπεζα; Έδωσα του Παληού λεφτά, δεν μου τα επέστρεψε, του παίρνω το σπίτι.
Τώρα πως τα 100.000 έγιναν 400.000, αυτό είναι αλλονού παπά Ευαγγέλιο, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε πολλούς παπάδες και πολλά… Ευαγγέλια.

Έτσι σύμφωνα με στοιχεία των ίδιων των Τραπεζών, ως προς τα χρέη των Κομμάτων σ αυτές, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, τα οποία έχουν λάβει τα περισσότερα χρήματα, δεν κατέβαλαν ούτε ένα ευρώ από το Φθινόπωρο του 2001 για τη συνολική οφειλή τους, ύψους 401 εκατ. ευρώ.
Από αυτά περίπου τα μισά είναι τα χρήματα που κατέβαλε η Alpha Bank.
Αλήθεια, αν του Παληού τα 100.000 τετραπλασιάστηκαν των Κομμάτων που βρίσκονται;
Και επειδή ο Παληός είναι φυσικό πρόσωπο και καλείται να ξεσπιτωθεί τα Κόμματα τι είναι, ιδέες;
Όχι βεβαίως, είχαν και έχουν αρχηγούς, οι οποίοι υποθέτω ένα… κωλόσπιτο το έχουν.
Άρα, να εφαρμοστεί ο νόμος για όλους. Να βγούν στον πλειστηριασμό οι πρώτες κατοικίες του Κ. Καραμανλή του συμβουλάτορα, του Αντώνη Σαμαρά, που μας κρατικοποίησε την περιουσία μας, του Κώστα Σημίτη, που παριστάνει τον ψόφιο κοριό, του του ο κατάλογος είναι μεγάλος και τα… κωλόσπιτα πολλά.
Αλλά, προτού να δούν όλοι το μπουρουρισμένο νερό να παίρνει τον ανήφορο, με πια ηθική θα πάρουν οι Τράπεζες το σπίτι του Γιάννη;
Μα δανείστηκε και δεν πλήρωσε. Έπεσε έξω, άρα θα… πληρώσει.
Και οι Τράπεζες, τα μαγαζιά αυτά, που έπεσαν έξω δύο φορές και έγινε ανακεφαλαίωση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, γιατί δεν κλείσανε να πάνε στο διάολο;
Μα τις χρειάζεται το σύστημα και γι αυτό ξαναστήθηκαν δύο φορές στα πόδια τους, με χρήματα των φορολογουμένων της φαλιρισμένης Ελλάδας.
Ωραία και αφού στήθηκαν αυτές γιατί να μην στηθεί ο Γιάννης, που δουλεύει από ήλιο σε ήλιο και κάθε Γιάννης;
πηγή.
 Εφημ.Η Αλήθεια (Χίος)


1 σχόλιο:

  1. Γιάννης Παληός

    Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος!
    Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
    ως αποτέλεσμα των μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων σε Χίο και Μυτιλήνη ήρθε η πρώτη νίκη που αποδεικνύει στην πράξη ότι μόνο ο συλλογικός αγώνας μπορεί να ασκήσει πίεση, να έχει αποτέλεσμα και να δώσει κάποια ανάσα.
    Ύστερα από το κύμα συμπαράστασης- τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, η τράπεζα πριν από λίγο μας ανακοίνωσε ότι ο πλειστηριασμός της πρώτης και μοναδικής κατοικίας μας μπαίνει σε «κατάσταση αναστολής». Η μαζική παρουσία όλων των φίλων, των φορέων και των σωματείων που στάθηκαν έξω από τα καταστήματα της τράπεζας στα δύο νησιά και διαδήλωσαν την προηγούμενη βδομάδα ήταν ένα δυνατό χτύπημα. Οι αποφάσεις από τα σωματεία και τους φορείς της Χίου για την αυριανή κινητοποίηση και ταυτόχρονα οι μαχητικές αποφάσεις στη Μυτιλήνη για το μπλοκάρισμα του πλειστηριασμού θορύβησαν την τράπεζα που προέβη στην αναστολή του αυριανού πλειστηριασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή