Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας : "ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ
Πολύ νωρίτερα από όσο κανείς φοβόταν η «κανονικότητα» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας προχωρά στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 38 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης.....

Ανάμεσα τους σε πρώτη φάση εξαφανίζουν το ένα από τα δύο τμήματα του Γεωπονικού, που ιδρύθηκαν με τον νόμο 4589 (Γενάρης 2019) στην Άμφισσα,  ενώ όπως φαίνεται, προετοιμάζεται η απαξίωση και για το τμήμα που λειτουργεί ήδη.
Μόνη μέριμνα του υπουργείου, η συρρίκνωση της δημόσιας εκπαίδευσης, το κλείσιμο σχολών, οι περικοπές των δαπανών, η μείωση του αριθμού εισακτέων και φυσικά η μακροημέρευση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Καθόλου τυχαίο ότι με πρόσφατο νόμο της ΝΔ εξομοιώνονται τα πτυχία των Παν/μίων με αυτά των ιδιωτικών κολλεγίων.
Η επίθεση στα πανεπιστημιακά τμήματα που ιδρύθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ (μετά από εξαντλητικό διάλογο Υπουργείου-Πανεπιστημίων-τοπικών φορέων και με την αποφασιστική παρέμβαση του Ηλία Κωστοπαναγιώτου) ήταν και είναι συνεχής. 
Αρχικά η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν ψήφισαν στη Βουλή την ίδρυση τους, σαν κυβέρνηση η ΝΔ δημιούργησε πρόβλημα με τα μηχανογραφικά δελτία ενώ δεν προχωρούν τις προσλήψεις του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού.
ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 37 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ μπαίνει και η περιοχή μας στην νεκρή ζώνη
Καλούμε τους φορείς της περιοχής, τους εκπροσώπους στην αυτοδιοίκηση σε άμεση κινητοποίηση ώστε να μην περάσουν τα σχέδια πλήρους υποβάθμισης έως ερήμωσης του νομού.
Όσο για τον κ. Μπούγα που με αλαζονεία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ για διασπορά φημών, όταν από τον Ιούλιο εκφράζαμε την ανησυχία μας για την λειτουργία των δυο πανεπιστημιακών τμημάτων, ας απολογηθεί για  την εκδικητική αντιμετώπιση της νεολαίας και της Φωκίδας από την κυβέρνηση του. 
7/11/2019
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου