Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Μαζικά κρούσματα φόλας στην Πολύδροσο


3 Σκυλιά έπεσαν θύματα των δηλητηριασμένων δολωμάτων μέσα σε διάστημα μόλις 1 εβδομάδας στην περιοχή από το κόκκινο γεφύρι έως το γήπεδο στον δρόμο ΠολυδρόσουΛιλαίας.....

Κτηνοτρόφοι και κάτοικοι της Πολυδρόσου μας ενημέρωσαν ότι έχουν βρεθεί δηλητηριασμένα σκυλιά, φύλαξης κοπαδιώνΗ δηλητηρίαση ζώων με φόλες έχει λάβει εξαιρετικά ανησυχητικές διαστάσεις στην περιοχή, ενώ είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιας έντασης δηλητηρίαση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα και μάλιστα εντός κατοικημένων περιοχών.
Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αποτελεί μια βάρβαρη πρακτική με στόχο τη θανάτωση άγριων ζώων που προκαλούν ζημιές στην κτηνοτροφία, τη μελισσοκομία και την αγροτική παραγωγή.
Αποτελεί ταυτόχρονα ποινικό αδίκημα που επισύρει αυστηρές διοικητικές και ποινικές κυρώσεις. Επίσης, αποτελεί μια εξαιρετικά επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον και τη βιοποικιλότητα, ενώ συνιστά σοβαρή απειλή και για τη δημόσια υγεία, αφού μπορεί να θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής.


1 σχόλιο:

  1. Ευχομαι καρκινο στον σκατοψυχο κ την οικογενεια του που ριχνει τις φολες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή