Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Σχολεία χωρίς καθηγητές! Η δημόσια δωρεάν παιδεία απειλείται…Δυστυχώς η Φωκίδα δεν αποτελεί εξαίρεση…


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ
Σχολεία χωρίς καθηγητές! Η δημόσια δωρεάν παιδεία απειλείται…

Μετά την ανακοίνωση των προσλήψεων αναπληρωτών και της 3ης φάσης και παρά τις διαβεβαιώσεις της υπουργού Παιδείας για κάλυψη όλων των κενών, εξακολουθούν να υπάρχουν σοβαρά κενά σε όλες τις δομές της εκπαίδευσης. 
Δυστυχώς η Φωκίδα δεν αποτελεί εξαίρεση
Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το Γυμνάσιο και Λύκειο Λιδωρικίου.
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν χαθεί κοντά στις 100 διδακτικές ώρες ανά τάξη, (σε μερικές τις ξεπερνάνε) αφού υπάρχουν κενά σε μαθήματα Αγγλικών, Φυσικής, Ν.Ε. Γλώσσας, Μαθηματικών, Χημείας και Βιολογίας. Στα πλαίσια αυτής της <<κανονικότητας>> οι μαθητές του Λιδωρικίου θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις χωρίς να έχουν διδαχθεί μέχρι στιγμής ούτε μία ώρα σε μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά όπως η Φυσική. Μιλούν για «κανονικότητα» όπως στη περίοδο 2010-14 για να πάρουν πίσω ό,τι κατακτήθηκε κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. 
Ψελλίζουν για την αναμοριοδότηση των σχολείων ως αιτία του προβλήματος υποτιμώντας τη νοημοσύνη μας, ενώ και οι πιο αδαείς γνωρίζουν ότι το πρόβλημα μπορεί να λυθεί μόνο με μαζικούς διορισμούς  εκπαιδευτικών, κάτι που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε δρομολογήσει  με την πρόσληψη 4.500 καθηγητών στην ειδική αγωγή άμεσα (είχαν προχωρήσει οι διαδικασίες και είχαν προβλεφθεί τα χρήματα στον προϋπολογισμό του 2019) καθώς και την πρόσληψη 10.500 εκπαιδευτικών τα επόμενα 2 χρόνια. Αυτήν τη στιγμή προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών από την κυβέρνηση της ΝΔ  δεν φαίνονται στον ορίζοντα.
Ξέρετε άραγε πόσα χρήματα προβλέπονται από τη κυβέρνηση της  ΝΔ στον προϋπολογισμό του 2020 για διορισμούς εκπαιδευτικών; Στην κυριολεξία μηδέν ευρώ, τη στιγμή που η κυβέρνηση κάνει αθρόες προσλήψεις ειδικών φρουρών. 
Αυτό λοιπόν που επανέρχεται δεν είναι η κανονικότητα αλλά το σκοταδιστικό προσωπείο τους πιο αντιδραστικής και αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. 
Υποχρηματοδότηση, λιτότητα, περικοπές, κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων, υποχρεωτικές μεταθέσεις και μετατάξεις, αδιοριστία. 
Τους λίγους μήνες διακυβέρνησης από τη Ν.Δ. τα δείγματα γραφής είναι ξεκάθαρα.
Χρέος όλων μας 
να γίνουμε ανάχωμα σε αυτή τους την πολιτική και να αγωνιστούμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία για ένα σχολείο  με υποδομές και μόνιμους καθηγητές από την πρώτη μέρα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρωτοπόρος και αρωγός σε αυτή την  προσπάθεια.
19/11/2019
ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Φωκίδας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου