Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ: Θα αντιδράσουν δυναμικά οι κάτοικοι στην περίπτωση που δεν αλλάξει η απόφαση της μετακίνησης του Ιερέα

 Δυσφορία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Πολυδρόσου η απόφαση του Μητροπολίτη Φωκίδας να μετακινήσει τον Ιερέα του χωριού.
Οι κάτοικοι είχαν απόψε συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού, με μεγάλη προσέλευση.....

Από τους διοργανωτές αλλά και από τον ίδιο τον Ιερέα τον Παπά - Κώστα, αναφέρθηκε ότι η μετακίνηση γίνεται για λόγους ΄΄αντιπαραγωγικότητας΄΄ της ενορίας.
Προσπάθεια της Προέδρου της Κοινότητας με επιτροπή κατοίκων για συνάντηση με τον Μητροπολίτη Φωκίδας δεν κατέστη δυνατή.
Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι αν και θα προσπαθήσουν και πάλι για συνάντηση, θα αντιδράσουν δυναμικά στην περίπτωση που δεν αλλάξει η απόφαση της μετακίνησης.
Η μετακίνηση του Παπά - Κώστα έχει δημιουργήσει πρόβλημα και στα διπλανά χωριά, αφού ο ιερέας της Πολυδρόσου θα μετακινηθεί στην Λιλαία, της Λιλαίας ο ιερέας θα μετακινηθεί στην Μαριολάτα και της Μαριολάτας στην Πολύδροσο.
Όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας της Λιλαίας κ. Κώστας Τσαούσης, υπάρχει αναστάτωση στο χωριό τους από την αδικαιολόγητη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μετακίνηση του Ιερέα τους και θα αντιδράσουν.
Ενημερωθήκαμε ότι στην Πολύδροσο έχουν ήδη συγκεντρωθεί 650 υπογραφές στήριξης του Ιερέα.
Οι κάτοικοι των χωριών της Παρνασσίδας νοιώθουν ότι πλέον εγκαταλείπονται και από την εκκλησία και στο εξής η αντίδρασή τους θα είναι έντονη.
Το ίδιο θα κάνουν και απέναντι στην πολιτεία στις 8 Δεκεμβρίου στη συγκέντρωση - διαμαρτυρία στην Τιθορέα για την μείωση των δρομολογίων των τραίνων.   



































9 σχόλια:

  1. Η ελέου Θεού εξουσία...
    Πάλι καλά που θα ακούγεται κάθε Κυριακή η καμπάνα της Εκκλησίας έστω και με διαφορετικά ιερέα γιατί υπάρχει και η περίπτωση να ακούγεται Κυριακή παρά Κυριακή.....όπως συμβαίνει και με άλλα χωριά της ίδιας μητρόπολης....
    Ξέρει κανείς να μας εξηγήσει σε τι συνίσταται ο λόγος της ΄΄αντι-παραγωγικότητας της ενορίας''???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αντιπρόσωποί του Κυρίου επί της γης ,Μητροπολίτες και συνεργάτες τους,ευλογούν το χρήμα.Όταν δεν πληθαίνει ,όπως ο οίνος στην Κανά της Γαλιλαίας**!πρέπει να παρθούν μέτρα.Αφού τους μισθούς τους πληρώνει το κράτος,και στην περιουσία μας δεν θέλουμε να βάλουμε χέρι,να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις βάζοντας και το ποίμνιο στο κόλπο για ξεκάρφωμα.

      Διαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΕΓΩ ΟΤΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ

    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΟΥ.ΑΥΤΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΟ

    ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΚΤΙΣΤΟΥ.ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΔΕΣΠΟΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΕΡΘΕΙ ΑΛΛΟΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ

    ΘΑ ΚΛΕΙΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΚΟΥΣΤΟΔΙΑ ΤΟΥ

    ΑΣ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΥΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φονταμενταλισμός
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Με τον όρο φονταμενταλισμός (θεμελιωτισμός) εκφράζονται οι τάσεις εμμονής ή επιστροφής σε άκρως συντηρητικά θρησκευτικά βιώματα του παρελθόντος, τα οποία λειτουργούν ως μέσο αντίστασης σε κάθε ενδεχόμενη αλλαγή ή θρησκευτική μεταρρύθμιση. Ο όρος αυτός, χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά την περίοδο μεταξύ των τελών του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού από τους υποστηρικτές του, με σκοπό να περιγράψει ένα συγκεκριμένο ρεύμα θρησκευτικών απόψεων στο πλαίσιο της σύγκρουσης που είχε ξεσπάσει στις τάξεις της αμερικανικής προτεσταντικής κοινότητας μεταξύ φονταμενταλιστών και νεωτεριστών.

    Βασικά χαρακτηριστικά του φονταμενταλισμού είναι η επιστροφή και η τυπολατρική εμμονή στην παράδοση, η δυναμική απαίτηση για κάθαρση και αποκατάσταση καθώς και η πεποίθηση ότι αποτελεί ένα είδος κριτή, χαρακτηριστικά τα οποία οδηγούν τους υποστηρικτές του φονταμενταλισμού στην υιοθέτηση, αρκετά συχνά, βίαιων αντιδράσεων και συμπεριφορών. Διαθέτει κοινωνικά χαρακτηριστικά και αφορά κυρίως τον Χριστιανισμό (από όπου και προέρχεται ως όρος), το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ανάλυση ευτυχώς που έχουμε και μερικούς μορφωμενούς στο χωριό να μας ξεστραβώνουν δεν μας λένε μόνο που ήταν τόσα χρόνια και που μεγάλωσαν τα παιδιά τους (τα οποία δεν γνωρίζει κανείς στο χωριό γιατί απλά δεν πατάνε το πόδι τους)Ολοι αυτοί οι κύριοι και κυρίες μας είπαν οτι δεν παλέψαμε για το Γυμνάσιο δεν καναμε τιποτα για τα ΕΛΤΑ μάλλον δε γνωρίζουν καλά τα θέματα και μιλάνε μόνο γιαυτα που τους συμφέρει ας ειμαστε εμείς οι φονταμενταλιστές και αυτοί μοντέρνοι και εξιχγρωνιστές.Αντε και καλό Σ.Κ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιός σχολιαστής αναφέρθηκε στο Γυμνάσιο και στα Ελτά ? Γιατί τα διαβάζω , τα ξαναδιαβάζω και πουθενά στα 4 σχόλια δεν αναφέρει κανένας κάτι τέτοιο.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μιλάω για παλιοτερη ανάρτηση που αναφέρει οτι οι κάτοικοι του χωριού δεν είχαν ενδιαφερθεί τόσο με το Γυμνάσιο τα ΕΛΤΑ και άλλα προβλήματα του χωριού σε σχέση με το θέμα του ιερέα(απάντηση στον/ην 6.15 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ..1 Δεκεμβρίου 2019 στις 11:15 μ.μ.

    Μπορείς να μου βρεις αυτό το σχόλιο και να το ξαναβάλεις να το δούμε? Κάτι δεν πάει καλά εδώ....
    (απάντηση στον 2.50 και στον 2.54). Να υποψιαστώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απάντηση στον/ην 11.15μμ.Μιλάω για την ανάρτηση στης 27 Νοεμβρίου που κάποιος είχε γράψει σχετικό άρθρο..
    .Καλημέρα και καλό μήνα να έχουμε το κουράσαμε πολύ το θέμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή