Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Χρήσιμη ενημέρωση για την ανανέωση της πινακίδας στην πλατεία της Πολυδρόσου.


Αντιπαρερχόμενοι τα επιεικώς, κακόβουλα σχόλια από συγκεκριμένη κατεύθυνση και τα βαρύγδουπα τσιτάτα, που θυμίζουν άλλες εποχές, περί αποκατάστασης της "τάξης και νομιμότητας" στο χωριό μας, κρίνουμε απαραίτητο να σας ενημερώσουμε για το θέμα της αντικατάστασης (ανανέωσηςτης .....
πινακίδας (τουριστικού οδηγού) που είναι τοποθετημένη στην πλατεία του χωριού μας, στο χώρο της Εκκλησίας δίπλα από τη βρύση.
Σε κοινή, λοιπόν, συνάντηση όλων των Συλλόγων της Πολυδρόσου (Γυναικών, Α.Ο Διαγόρα, Λαογραφικού, Νέων, ΣΑΧΟΠ ), παρουσία του πρώην Προέδρου της Κοινότητας Κου Αργ. Μουλαρά, κάποιος συμπατριώτης μας και βέβαια όχι ..."ανεγκέφαλος", αφού τα μέλη των Συλλόγων μας δεν χαρακτηρίζονται για κάτι τέτοιο, πρότεινε την ανανέωση της ενημερωτικής πινακίδας που βρίσκεται στην πλατεία  της Σουβάλας, που έτσι κι αλλιώς είχε φθαρεί και στοιχεία για το χωριό περιείχε λανθασμένα (ο χώρος π.χ. της Αρχαίας Δήμητρας αναφερόταν σαν Αγία Δήμητρα!) και ανημέρωτη ήταν, αφού μερικές αναγραφόμενες πληροφορίες εκεί τις  είχε ξεπεράσει ο χρόνος (π.χ. πολλά κλειστά πλέον καταστήματα ).
Αυτό σαν ιδέα βέβαια, που ενθουσίασε τους συμμετέχοντες και για τη οποία συναποφάσισαν, δεν κατατέθηκε από μόνη της έτσι ξεκάρφωτα, αλλά συνδυάστηκε με τεκμηριωμένη πρόταση και συζήτηση για παράλληλη αναγραφή, ανάδειξη και αξιοποίηση του ορειβατικού - πολιτιστικού μονοπατιού που ξεκινάει από την κορυφή του χωριού και κατευθύνεται προς την Άνω Σουβάλα (σήμερα είσοδος μονοπατιού 22 και ποδηλατόδρομος).
Οι πολλοί πράγματι, κατά κοινή ομολογία, επισκέπτες και πεζοπόροι σε αυτό το μονοπάτι, που βασική σκέψη και μέλημά μας μας είναι να το αναδείξουμε κατάλληλα, θα ενημερώνονται για τη χλωρίδα και την πανίδα του Παρνασσού από ιδιαίτερα κατατοπιστικές και καλαίσθητες ξύλινες πινακίδες τις οποίες ήδη έχουμε έτοιμες πρός τοποθέτηση εκεί.
Ακολούθησε επικοινωνία μας με τον πρώην Πρόεδρο Επαγγελματιών Πολυδρόσου Κο Στάθη Πιπέρα ο οποίος, αφού τον  ενημερώσαμε σχετικά, μας διευκόλυνε δίνοντάς μας το ηλεκτρονικό αρχείο με τον χάρτη της παλιάς πινακίδας και προχωρήσαμε στη χαρτογράφηση και τοποθέτηση της νέας η οποία, να σημειωθεί, πληροί όλες τις αναγκαίες σύγχρονες τεχνικές και ενημερωτικές προδιαγραφές.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ "Η ΕΣΤΙΑ "
Η Πρόεδρος Αλεξάνδρα Παπαθανασίου


6 σχόλια:

  1. ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΑΡ ΟΥΕΣΤ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ20 Οκτωβρίου 2019 στις 9:46 π.μ.

    Επιτέλους Νικο Μολιώτη..δεν κουράστηκες να λες ...και να λες .... αλλα και να γράφεις ...να γράφεις... κατεβατά συνέχεια για κάθε τι που συμβαίνει σε αυτό το χωριό?
    Άσε τη Σουβάλα ήσυχη με τα προβλήματα της και τους ανθρώπους της.
    Το χωριό δεν είναι φαρ ουέστ για να χρειάζεται σερίφηδες . Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπιστούν με διάλογο ,συμμετοχή ,συζήτηση αλλά και διεκδίκηση .
    Και εν πάση περιπτώσει το μέλλον της Σουβάλας ας το χαράξουν οι νεώτεροι Σουβαλιώτες που πλέον είναι και στα τοπικά πραγματα. Λόγο στο χωριό και στους κατοίκους του από εδώ και πέρα αυτοί θα δώσουν και θα δίνουν και είναι υποχρεωμένοι γι αυτό και για όσα κάνουν ή δεν κάνουν θα κριθούν..
    Κ ο ύ ρ α σ ε ς Νίκο. Κ ο ύ ρ α σ ε ς ! Πότε πια θα το καταλάβεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού την ....ημερέψατε την πινακίδα, καθ' ότι ανημέρωτη, δεν πληροφορούσατε και τον ....ψειρίζοντα την μαιμού κ. Μολιώτη, για να μην καθόμαστε τώρα και γράφουμε ο καθένας τις παπαριές του..... Η ανενημέρωτη λοιπόν πινακίδα θα αλλάξει με πρωτοβουλία των άξιων γυναικών κι όλα καλά.... Εκτός κι αν όλα αυτά που γράφει η Αλέκα είναι ένα μεγάλο τρολ....Δεν μου φαίνεται και απίθανο...

    Ανώνυμος από άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ψειρίζοντας την μαιμού γιατί δεν το έψαξε λίγο πριν σκίσει τα ιμάτιά του και προσβάλλει ως συνήθως τίς αρχές του χωριού -τώρα που είναι στην απέξω βέβαια-γιατί πριν όλα καλά.Το ίδιο έκανε πάντα ανάλογα με τις διαθέσεις του στους συλλόγους,τη μια το έπαιζε φίλος,την άλλη τους κατήγγειλε ,την άλλη δυσκόλευε το έργο τους,την άλλη -τους δικούς του πολιτικούς τότε φίλους-τους έδινε βραβεία ,γιατί δεν κάθεται στην γωνιά του και συνεχώς είναι ανακόλουθος .

      Διαγραφή
  3. Αν μπει ποτέ σειρά σε τούτο τον τόπο εμένα να μου γράψετε σε σκαλιστή πλάκα..... κρίμα κρίμα. Που ήταν το χωριό και που το φτάσατε όλοι σας. Που ο καθένας έχει προσωπικά με το διπλανό του και τα βγάζει μέσα από τη συμμετοχή του στα κοινά η μέσα από τη συμμετοχή του στους Συλλόγους.. Αναρωτιέται κανείς να ασχολειθώ με όλα αυτά ή θα βρω το μπελα μου ?? Λυπάμαι πραγματικά για το επίπεδο μερικών Σουβαλιωτων..


    Κάποια που αγαπά κ πονά το χωριό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟΥΔΑΚΙ ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΛΕΤΕ ? Ο 3.44 ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΡΙΛΥΖΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΛΑΓΟ.... ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ..ΧΑ...ΧΑ...ΧΑ...ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ . ΚΑΡΑΕΠΩΝΥΜΟΣ ΕΙΝΑΙ.
    Ο 6.52 ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΑ ( ΑΚΟΥ...ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ...)ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ...ΑΛΛΟ ΚΟΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΑΕΙ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣΤΟ ΑΓΑΡΠΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ . Ε ΟΧΙ ΡΕ ΚΑΠΟΙΕ...
    ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ.
    ΒΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΤΙΠΟΤΑΔΕΣ Ε ΤΙΠΟΤΑΔΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από πού το συμπέρανες 10.32 ότι είμαι πιστό σκυλάκι του τέως? Σε πληροφορώ ότι μόνο αυτό δεν συμβαίνει, καθότι δεν τον έχω ψηφίσει ούτε μια φορά...... Τώρα για το ότι γρυλίζω [κι όχι γριλύζω] πού και πού, αυτό δεν το κατάλαβα, τι θέλει να πει ο ποιητής.... Κι όταν λέω, ότι γράφουμε τις παπαριές μας, βάζω και τις δικές μου τις παπαριές μέσα.... Να 'σαι καλά και θα μιλήσουμε και επωνύμως...

    Ανώνυμος 3.44

    ΑπάντησηΔιαγραφή