Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
      ΙΚΑ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
 ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ  δίπλα στους αγωνιζόμενους εργάτες, δίπλα στα παιδιά μας, δίπλα στα Σωματεία τους....

    Η νέα οικονομική κρίση άρχισε να κάνει την εμφάνισή της στις ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες, στις «ατμομηχανές» του καπιταλισμού, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ν. Κορέα κλπ και είναι ζήτημα χρόνου να εμφανιστεί και στη χώρα μας.
   Στην  κυβέρνηση (όπως εξ άλλου και η ίδια η ΕΕ) προετοιμάζονται από τώρα, ώστε από αυτή την κρίση να βγεί το ελληνικό κεφάλαιο με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι την νέα κρίση θα την πληρώσει πάλι ο λαός με νέα δυσβάστακτα μέτρα. Αυτό επίσης σημαίνει ότι πρέπει να νομοθετηθούν μέτρα για να θωρακιστούν οι τράπεζες και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Να τσακιστεί το λαϊκό κίνημα, να μην υπάρχουν αντιστάσεις στην αντιλαϊκή λαίλαπα που ήδη ξεκίνησε. Αυτό επίσης σημαίνει ότι τα συνήθη υποζύγια, δηλαδή εμείς οι συνταξιούχοι, θα υποστούμε νέες μεγάλες απώλειες στα εισοδήματά μας.
    Ο νέος συνδικαλιστικός νόμος που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση, το ηλεκτρονικό μητρώο, οι αντιαπεργιακές ρυθμίσεις, έχουν στόχο τα ασυμβίβαστα σωματεία, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Βάζουν εμπόδια στη συλλογική δράση, απομονώνουν και αποξενώνουν τα σωματεία από τους εργαζόμενους. Όποιος δείκτης προστασίας υπήρχε καταργείτε και ο συνδικαλιζόμενος εργάτης μπαίνει στις λίστες όλων των εργοδοτικών ενώσεων (ΣΕΒ κλπ). Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της ΙΜΕΡΥΣ που βιώνουν καθημερινά τις εργοδοτικές παρεμβάσεις με τους σημερινούς νόμους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αντιληφθούν ότι οι νέοι νόμοι θα κάνουν ακόμη περισσότερο ανασφαλή την εργασία τους και και θα βάζουν εμπόδια στη δουλειά των σωματείων και συνδικαλιστών που αντιστέκονται. Μπορεί να έχουν στο τσεπάκι τη ΓΣΕΕ αλλά ακόμη και έτσι τους ανησυχούν τα σωματεία εκείνα που ακόμη μπορούν και αντιστέκονται. Θέλουν να ετοιμάσουν λοιπόν υπάκουα όργανα στη νέα κρίση για να γλυτώσουν τα αφεντικά και βέβαια να χτυπήσουν τον καρκίνο για το σύστημά τους που λέγεται ΠΑΜΕ.
     Το συνταξιουχικό κίνημα, όπως αυτό εκφράζεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) που συμμετέχουν οι περισσότερες και μεγαλύτερες ομοσπονδίες συνταξιούχων της χώρας, θα προσπαθήσουν ακριβώς με τις ίδιες μεθόδους να το βάλουν στο χέρι.  Ο λόγος: να κάμψουν τις αντιστάσεις, να φιμώσουν την οποιαδήποτε φωνή που αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου όπως τους εφαρμόζουν οι πολιτικοί τους υπάλληλοι στη σημερινή (ΝΔ) είτε στη χθεσινή (ΣΥΡΙΖΑ) κυβέρνηση. Εξ άλλου εκεί στο  ΣΕΒ, ο πρόεδρός του το είπε καθαρά αμέσως μετά τις εκλογές «διαχρονικά οι προτάσεις του ΣΕΒ εμπλουτίζουν τις δημόσιες πολιτικές και συχνά υιοθετούνται από τη Δημόσια Διοίκηση. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τους τελευταίους 12 μήνες, σε σύνολο 280 νομοθετικών διατάξεων συναφούς περιεχομένου με θέματα που ασχολείται ο ΣΕΒ, το 60% ήταν, μερικώς ή ολικώς, σύμφωνες με τις θέσεις μας». Και η ΣΕΑ όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε αγωνιστικά δίπλα στα προβλήματά μας, έδωσε τις μάχες της μαζί με το συνδικαλιστικό κίνημα για ανθρώπινες συντάξεις, για ανθρώπινους μισθούς, για ζωή με αξιοπρέπεια. Και θα προσπαθήσουν να τη βάλουν στο χέρι γιατί έρχονται νέες μεγάλες ανατροπές στις συντάξεις μας τόσο με τις μειώσεις των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών όσο και με τη ουσιαστική κατάργηση των επικουρικών ταμείων.
    Στις προσπάθειες τους λοιπόν να βάλουν χέρι στα σωματεία που αντιστέκονται, εμείς δίπλα στα παιδιά μας, δίνουμε τη μάχη για σωματεία ταξικά προσανατολισμένα στον αγώνα, στη διεκδίκηση για ότι τους ανήκει.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Φ.
ΤΡΙΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ
στις 10,30 στην ΠΛ. ΛΑΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου