Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑ - «Δε θα συμπεθεριάσουμε ποτέ» του Ρικάρντο Μιλάνι


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τετάρτη 7/8 και Παρασκευή 9/8 στις 9μμ
Η ιταλική κωμωδία
«Δε θα συμπεθεριάσουμε ποτέ» του Ρικάρντο Μιλάνι
Μεγάλη εμπορική επιτυχία στην Ιταλία και βραβείο ερμηνείας από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου για τους τρεις πρωταγωνιστές  ....

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Τζιοβάνι είναι ένας αστός που ζει στο κέντρο της Ρώμης και η Μόνικα μια πρώην ταμίας σούπερ μάρκετ που ζει στο Μπαστότζι, ένα προβληματικό πολυπολιτισμικό προάστιο της Ρώμης. Δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ αν τα παιδιά τους που είναι στην εφηβεία (η κόρη του Τζιοβάνι και ο γιος της Μόνικα) δεν είχαν σχέση.  Όμως τώρα και οι δύο τους έχουν ένα κοινό στόχο:  να τελειώσει η σχέση των παιδιών τους, ή όπως λέει η Μόνικα να διαρκέσει όσο η ζωή μιας γάτας στον αυτοκινητόδρομο! (Come un gatto in tangenziale όπως είναι ο αυθεντικός τίτλος της ταινίας)
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=tlISjq1Sht0
ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Παν. Τιμογιαννάκης (pantimo.gr): «Μια κωμωδία από αυτές που παράγουν με γνώση κι επίγνωση του είδους οι Ιταλοί και η οποία διαθέτει και το έτερον ιταλικό χαρακτηριστικό, την ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ την οποία προσαρμόζει στη κωμωδία. Αυτό είναι ένα ακόμα χάρισμα των Ιταλών και του σινεμά τους.
Ο γιός μιας «ταπεινής γυναίκας» κι η κόρη ενός πλούσιου νεοφιλελέ, στην εφηβεία και τα δυο τους, συνάπτουν σχέση κι η προκατάληψη μπαίνει ανάμεσα στο συμπέθερο και στη συμπεθέρα από εντελώς διαφορετικές αφετηρίες. Το σενάριο φτιάχνει γύρω τους ολόκληρους κόσμους, που ζωντανεύουν μέσα από πρόσωπα, τα πρόσωπα γίνονται ρόλοι κωμωδίας κι όλοι συμβάλουν τόσο στο αστείο όσο και στην κοινωνική υπογράμμιση. Και βέβαια, η ταινία τελειώνει με happy end, γιατί η κωμωδία οφείλει να κλείνει με ευφορία και όχι με δραματικό τέλος. 
Οι θαυμάσιοι ρόλοι χάρισαν στους τρεις ηθοποιούς βραβείο ερμηνείας από την ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ («David di Donatello»): στην ΠΑΟΛΑ ΚΟΡΤΕΛΕΖΙ , βραβευμένη ήδη κατά το παρελθόν από την Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου, πάλι για κωμωδία (είναι από τις καλύτερες σύγχρονες κωμικούς της Ιταλίας) και τον ΑΝΤΟΝΙΟ ΑΛΜΠΑΝΕΖΕ οι οποίοι παίζουν το ζεύγος των συμπεθέρων, και μαζί με αυτούς στην ΣΟΝΙΑ ΜΠΕΡΓΚΑΜΑΣΚΟ στην κατηγορία του β΄ ρόλου  (παίζει τη σνομπ, γαλλοτραφή πρώην σύζυγο του Αλμπανέζε).»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου