Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019

Συνήγορος του Πολίτη: Υποχρέωση του Δήμου Δελφών να απαντήσει για την χρησιμοποίηση του σκυροδέματος


Με το αριθ. 257550/35987/15-7-2019 ο Συνήγορος του Πολίτη στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του σχετικά με την αναφορά Χρήστου Μουτσιανά αναφέρει τα παρακάτω:.....

…..Η αρχή της δημόσιας διαφάνειας που θεμελιώνεται συνταγματικά κατοχυρώνει το ΄΄δικαίωμα της πληροφόρησης΄΄, δηλαδή το δικαίωμα του πολίτη για πλήρη γνώση όλων των διοικητικών στοιχείων.
…..Στο πλαίσιο ικανοποίησης των αρχών αυτών, τέθηκε το πρόγραμμα ΄΄Διαύγεια΄΄ με σκοπό την ενίσχυση της διαφάνειας και τον κατά το δυνατό περιορισμό αντιλήψεων μυστικότητας και στεγανών.
…Ο Δήμος Δελφών έχει υποχρέωση να απαντήσει στον κ. Μουτσιανά,
  • -  Ποια συγκεκριμένα έργα εκτελέστηκαν στη ΔΕ Παρνασσού με την πιο πάνω ποσότητα σκυροδέματος
  • -  Εάν υπήρχαν αιτήματα επισκευής οδών κλπ. Εκ μέρους των Τοπικών Κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού
  • -   Καθώς και να του χορηγήσει αντίγραφο τεχνικών προδιαγραφών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.



Το αίτημα προς τον Συνήγορο του Πολίτη

Προς Τον ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Κύριοι
Με αίτησή μου στις 5/9/2018 είχα ζητήσει, από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών, να με ενημερώσει για την ανάθεση προμήθειας σκυροδέματος το οποίο και θα χρησιμοποιείτο, σύμφωνα με την απόφαση στις Δημοτικές Ενότητες Γραβιάς, Παρνασσού, Καλλιέων.
Όπως αναφέρω και στην αίτησή μου το ενδιαφέρον μου είναι ως ενός κατοίκου της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού.
Η προμήθεια αφορούσε 215 m3 C16/20 σκυροδέματος και την μεταφορά 10.339 m3 σκυροδέματος και ως πολίτης της Πολυδρόσου ζητούσα να ενημερωθώ σχετικά με 4 ερωτήματα.
1.     Τι προβλέπετε για την ΔΕ Παρνασσού και που θα τοποθετηθεί το σκυρόδεμα.
2.   Αν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού και ποιες είναι οι προτάσεις τους.
3.   Εάν η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και η μεταφορά της υπερ-πολλαπλάσιας ποσότητας επίσης σκυροδέματος έχει προταθεί και έχει εγκριθεί στα Τεχνικά Προγράμματα και των τριών Δ.Ε. και τι ποσότητες αναλογούν στην ΔΕ Παρνασσού.
4.   Πότε προβλέπετε να υλοποιείται η συγκεκριμένη προμήθεια και εάν θα παραδοθεί στο σύνολό της, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Αν και πέρασαν 70 και πλέον ημέρες χωρίς να έχω λάβει απάντηση, στις 19/11/2018 απευθύνθηκα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς.
Η ανωτέρω υπηρεσία με το ΑΠ 19315/27/11/2018, διαβίβασες το αίτημά μου στο τμήμα Διοικητικοί – Οικονομικού Ν. Φωκίδας λόγω αρμοδιότητας.
Η απάντηση του Δήμου Δελφών με το ΑΠ 23787/26/11/2018 απαντά αόριστα σε ένα δημοσίευμα σχετικά με τα αναφερόμενα στο bolg polydrososparnassou ( σχετικά με την καθυστέρηση απάντησης ), που είμαι διαχειριστής, χωρίς όμως να δίνει απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματά μου, επιπλέον δε στο μεγαλύτερο μέρος απευθύνεται προς άλλο πρόσωπο, τον κ. Μολιώτη – Δημοτικό Σύμβουλο του Δήμου Δελφών.
Ο κ. Μολιώτης υπέβαλε αντίστοιχο αίτημα ο οποίος μάλιστα αναφέρει στο με ΑΠ  20930/22-10-2018 ότι οι Πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού δεν γνωρίζουν τίποτα για την σχετική προμήθεια
Με το ΑΠ 160/18607/4-2-2019 η ανωτέρω υπηρεσία υπενθυμίζει στο Δήμο Δελφών ότι δεν απάντησε στο έγγραφο με ΑΠ 2669/12/12/2018.
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δελφών με το ΑΠ 2310/5-2-209 προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας - Στερεάς  - Διεύθυνση Διοικητικού – Οικονομικού Ν Φωκίδας, αναφέρει ως απάντηση την με ΑΠ 23787/26-11-2018, μάλιστα αναφέρει ότι δεν στάλθηκαν οι απαντήσεις στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας από παράβλεψη.
Απευθύνομαι προς τον Συνήγορο του Πολίτη προκειμένου να λάβω απαντήσεις στα συγκεκριμένα ερωτήματά μου. Ποιος ο λόγος  αποφυγής απαντήσεων των απλών ερωτημάτων μου ως πολίτης του Δήμου Δελφών. Πού τελικά διατέθηκε το σκυρόδεμα?


Το αίτημα προς τον Δήμο Δελφών

Μουτσιανάς Γ. Χρήστος
Πολύδροσος Παρνασσού                                 Πολύδροσος 5-9-2018
Τηλ. επικοινωνίας 6984724443                 Αρ. πρωτ.17189/5-9-2018

                                        Προς τον
                                            ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ
                                               Δ/νση Περιβάλλοντος 
                                                 & Πολιτικής Προστασίας
                                                 - Άμφισσα
                                         Κοινοποίηση :
                                             - Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παρνασσού 
                                                   κον Βασίλειον  Πανάγου
                                           -  Τοπικούς Προέδρους                                                                                 Πολυδρόσου, Επταλόφου, Λιλαίας.
  Θέμα : Ενημέρωση για την προμήθεια σκυροδέματος
  Σύμφωνα με την απόφαση της αντιδημάρχου Δήμου Δελφών κυρίας Μαρίας Ανδρεοπούλου της 30ης Αυγούστου 2018, και όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην Διαύγεια (ΑΔΑ: 61ΘΨΩ9Θ - Τ95), εγκρίθηκε η ανάθεση της προμήθειας σκυροδέματος για τις Δ.Ε. Γραβιάς, Παρνασσού και Καλλιέων, στον κ. Γρηγόριο Δήμο, πολιτικό μηχανικό-Ε.Δ.Ε, ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ, Α.Φ.Μ 109165557, ΔΟΥ ΆΜΦΙΣΣΑΣ, αντί ποσού 23.999,89 € με τον ΦΠΑ.
 Η προμήθεια περιλαμβάνει:
-  215 m3 σκυρόδεμα κατηγορίας C16/20 προς 78 €/ m3 χωρίς τον ΦΠΑ.
-  Τη μεταφορά 10.339 m3 σκυροδέματος προς 0,25€/km χωρίς τον ΦΠΑ.
Ως πολίτης της ΔΕ Παρνασσού θα ήθελα να με ενημερώσετε:
1. Τι προβλέπετε για την ΔΕ Παρνασσού και που θα τοποθετηθεί το σκυρόδεμα.
2. Αν υπάρχουν σχετικές αποφάσεις των Τοπ. Κοινοτήτων της ΔΕ Παρνασσού και ποιες είναι οι προτάσεις τους.
3. Εάν η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και η μεταφορά της υπερ-πολλαπλάσιας ποσότητας επίσης σκυροδέματος έχει προταθεί και εγκριθεί για τα Τεχνικά Προγράμματα και των τριών Δ.Ε. και τι ποσότητες από αυτά αναλογούν στην Δ.Ε. Παρνασσού.
4. Πότε προβλέπετε να αρχίσει να υλοποιείται η συγκεκριμένη προμήθεια σκυροδέματος και  εάν θα παραδοθεί στο σύνολό της, εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.
Ως δημότης της ΔΕ Παρνασσού προβληματίζομαι αν τελικά αυτή η τραγική κατάσταση με τις λακκούβες στους δρόμους της περιοχής μου, θα αποκατασταθεί άμεσα με σκυρόδεμα, ή με κάτι άλλο.  Γιατί η Πολύδροσος, η Επτάλοφος και η Λιλαία σαν χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί, περιμένουν επισκέπτες το Φθινόπωρο και τον Χειμώνα και δεν θα πρέπει η κατάσταση των δρόμων, να είναι έτσι όπως είναι τώρα.
Παρακαλώ για την ενημερωτική σας απάντηση.

Χρήστος Μουτσιανάς

1 σχόλιο: