Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Τρίτη 16 Απριλίου 2024 σήμερα...Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών η Αικατερίνη Νικ. Φούρλα, εχθές το βράδυ......

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2019

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ»

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΉ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τετάρτη 31/7/2019 
Παρασκευή 1/8/2019 
ώρα 9μμ
Η ταινία του Ρομέν Γαβράς «Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ»
Με τον Καρίμ Λεκλού, τον Βενσάν Κασέλ και την Ιζαμπέλ Ανζανί....

«Ο Ρομέν Γαβράς διασκεδάζει με τους κανόνες μιας αστυνομικής κωμωδίας! Ο Βενσάν Κασέλ και η Ιζαμπέλ Ανζανί όπως δεν τους έχετε ξαναδεί!» Γ. Κρασσακόπουλος, flix.gr
«Μια απολαυστική γκανγκστερική ταινία στο στιλ του Ταραντίνο»  VARIETY
Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=iwld-AWIQxU
ΥΠΟΘΕΣΗ
  Ο Φρανσουά είναι ένας μικροκακοποιός που ονειρεύεται να γίνει ο επίσημος διανομέας της εταιρίας παγωτών Mr. Freeze στο Μαρόκο και να μπει στον ίσιο δρόμο. Όμως, οι ελπίδες του διαλύονται όταν ανακαλύπτει πως η μητέρα του, μια έμπειρη απατεώνισσα, έχασε όλες τις οικονομίες του στον τζόγο. Η μόνη λύση που του απομένει για να βγάλει τα λεφτά που χρειάζεται, είναι να δεχτεί την πρόταση του αρχηγού της τοπικής συμμορίας και να αναλάβει μια τελευταία «δουλειά» στην Ισπανία. Τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο -και η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη- όταν η «δουλειά» στραβώνει κι όλος ο περίγυρος του Φρανσουά βρίσκεται μπλεγμένος στην υπόθεση!
ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
Θοδ. Κουτσογιαννόπουλος (lifo.gr): «Ικανότατος κινηματογραφιστής, δοκιμασμένος σε illustration διαφημίσεις και άρτια βιντεοκλίπ, ο Ρομέν Γαβράς πειράζει την περιπέτεια με επίκεντρο ένα μεγάλο κόλπο, πηγαίνοντάς την προς την κωμωδία παρά προς το νουάρ. Η ταινία είναι ευχάριστη σε πείσμα των ρεαλιστικών αντίστοιχων της γαλλικής παράδοσης στο είδος, αλλά την παράσταση κλέβει η θρυλική Ιζαμπέλ Ατζανί. Η κάτοχος 5 βραβείων Σεζάρ και δις υποψήφια για Όσκαρ α' γυναικείου ρόλου, δείχνει πόσο έξυπνα μπορεί να αφεθεί στη σάτιρα, διατηρώντας τον αέρα της αιώνιας ντίβας. Έχοντας, μάλιστα, έρθει κοντά στις ρίζες της (παίζει μια Γαλλίδα από το Μαγκρέμπ, και στην πραγματικότητα είναι Αλγερινή από τον πατέρα και Γερμανίδα από τη μητέρα της), ερμηνεύει με γούστο και ελεγχόμενη υπερβολή, δίνοντας έξτρα ενέργεια σε όλες τις σκηνές της.» 
Γ. Κρασσακόπουλος, (flix.gr): «Ο Ρομέν Γαρβάς ανήκει στην γενιά των σκηνοθετών που ποτέ δεν είδαν την ενασχόλησή τους με την διαφήμιση ή τα video clip σαν αναγκαίο κακό, ως μια δουλειά που πρέπει να κάνουν, αλλά αντίθετα ως μια ευκαιρία να γυμνάσουν τους σκηνοθετικούς τους μυες και στην πορεία να δημιουργήσουν αξιομνημόνευτα μικρά αριστουργήματα σε διαφορετικά αφηγηματικά μέσα. Με την πρώτη του ταινία ο Γαβράς ο νεότερος έδειξε πως κατέχει με το παραπάνω την γλώσσα των εικόνων, τώρα με τη δεύτερη, κάνει σαφές ότι έχει ωριμάσει και ξέρει να κάνει ολοκληρωμένο, δυναμικό, αξιοθαύμαστο σινεμά. Και κυρίως ξέρει να κάνει σινεμά που πάλλεται από ενέργεια ρυθμό και ένταση, γεμάτο από αξιομνημόνευτες σκηνές που κάποιες έχουν τις ρίζες τους στην γλώσσα των βίντεο κλιπ του αλλά όλες είναι απόλυτα και πάνω απ΄όλα κινηματογραφικές. Δεν είναι εκεί μόνο για να εντυπωσιάσουν ή για την αισθητική τους αρτιότητα μα γιατί εξυπηρετούν την αφήγηση με ουσιαστικό τρόπο. Δράση, αγωνία, γέλιο, τρυφερότητα… Ανακαλύπτεις πως μια ταινία μπορεί να διασκεδάσει τον θεατή και τον δημιουργό της. Διότι μπορείς να φανταστείς τον Ρομέν Γαβρά να διασκεδάζει στα γυρίσματα της ταινίας σχεδόν όσο και ο θεατής της.»
Χρ. Μήτσης (Αθηνόραμα): «Δοκιμασμένος στην ταχύτατη αφήγηση, ως έμπειρος βιντεοκλιπάς, ο γιος του Κώστα Γαβρά ενορχηστρώνει ένα χαοτικό σύμπαν απληστίας, προδοσίας και σάτιρας, όπου μια σειρά από εξωφρενικούς χαρακτήρες κυνηγούν να πιάσουν με κάθε τρόπο την καλή. Ιδέες από Ταραντίνο, αδερφούς Κοέν και μοντέρνες γκανγκστερικές ταινίες σουλατσάρουν από την παριζιάνικη Galeries Lafayette στις ηλιόλουστες πα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου