Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Το παζάρι στον Άγιο Κωνσταντίνο της Γραβιάς


Άγιος Κων/νος Γραβιάς 17.06.2019
Το χαρακτηριστικό και παντός καιρού (γιατί προκύπτουν και κάποια δυνατά μπουρίνια, όπως φέτος) παζάρι στον Άγιο Κωνσταντίνο  της κοντινής Γραβιάς, ....
στην περιοχή με τα βαθύσκια πλατάνια, αντιστέκεται και επιμένει ακόμα. Το παζάρι πραγματοποιείται κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, έχει <εμβέλεια> υπερτοπική  και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη του χρόνου..  
Δ.Ι. ΚαλπύρηςΑναμνηστική φωτογραφία με Δαδιώτες που είχαν πάει στο πανηγύρι του Αγίου Κωνσταντίνου στη Γραβιά  στις 16-06-1940. Από αριστερά είναι ο Χρυσικός με την γυναίκα του, ο Λουκάς Τσαπές με την γυναίκα του Γαρέφω, ο Σπύρος Περγαντής με την γυναίκα του Ρηνούλα, ο Θανάσης Παπαϊωάννου με την γυναίκα του Γεωργία και η Ρογή. 
Επειδή κοινό γνώρισμα όλων των κυρίων είναι το ότι ήταν τσαγκάρηδες στην Αμφίκλεια, τεκμαίρεται βάσιμα ότι συμμετείχαν στο παζάρι ως έμποροι..   


ΔΙΚΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.