Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Η Ξαφά υπέρ της περικοπής των συντάξεων


Τάχθηκε και εναντίον της αύξησης μισθών!

Δεν χάνουν λεπτό οι νεοφιλελεύθεροι στη χώρα και με κάθε αφορμή επιχειρούν να προβάλουν το βαθιά αντικοινωνικό μανιφέστο τους, διατυπώνοντάς το μάλιστα με έναν πρωτόγνωρο κυνισμό.....
Σε αυτό το πλαίσιο η Μιράντα Ξαφά (φωτό) σε ραδιοφωνική συνέντευξή της τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της περικοπής των συντάξεων, θέτοντας μάλιστα εν αμφιβόλω ακόμα και την πρόσφατη μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού με την κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους!

«Οι μισθοί δεν αυξάνονται με κυβερνητικές αποφάσεις, αυξάνονται αν η οικονομία μπορεί να προσφέρει υψηλότερους μισθούς. Ηταν λάθος της κυβέρνησης να μην κοπούν οι υπάρχουσες συντάξεις. Είμαστε η μόνη χώρα της Ε.Ε που συνεχίζει να ξοδεύει το 17% του ΑΕΠ της σε συντάξεις» υποστήριξε η σύμβουλος επενδύσεων και πρώην στέλεχος του ΔΝΤ. Συμπλήρωσε δε ότι ο «πέλεκυς» θα πέσει στο «ένα πέμπτο των συνταξιούχων που είναι κάτω των 65 ετών και εισπράττουν το 25% της συνολικής δαπάνης των συντάξεων», αν δεν παραχθεί νέος πλούτος.

Σκοπιμότητες

Μάλιστα η κυρία Ξαφά δεν περιορίστηκε σε αυτά αλλά εξέφρασε την αντίθεσή της και στα πρόσφατα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Οι παροχές που προσέφερε η κυβέρνηση βασίζονται αποκλειστικά σε μια μικροπολιτική σκοπιμότητα και δεν εντάσσονται σε καμία αναπτυξιακή στρατηγική. Ο Προϋπολογισμός δεν σηκώνει αυτές τις παροχές. Δεν μπορούμε να λέμε ότι θα πετύχουμε τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα και να μοιράζουμε παροχές δεξιά και αριστερά. Αυτά τα δύο είναι ασυμβίβαστα».

Ερωτηθείσα για το μέτρο των 120 δόσεων η κυρία Ξαφά υποστήριξε: «Αν κάθε τρεις και λίγο δίνουμε και από μία τέτοια ρύθμιση, σταματάει ο κόσμος να πληρώνει περιμένοντας την επόμενη. Αν αυτό γίνεται κάθε χρόνο, οι δόσεις θα συσσωρεύονται και μετά από τρία χρόνια πάλι οι ίδιοι άνθρωποι δεν θα μπορούν να πληρώσουν. Πρέπει άμεσα να μειωθεί η φορολογία».

(ΠΗΓΗ: dimokratianews.gr)

1 σχόλιο:

  1. Μιράντα Ξαφά. Οικονομολόγος βαρέων βαρών νεοφιλελευθερισμού. Ξεκίνησε από το ΔΝΤ δουλεύοντας στα σταθεροποιητικά προγράμματα της Λατινικής Αμερικής, αναφέρει το βιογραφικό της. Υπήρξε διευθύντρια του οικονομικού γραφείου Μητσοτάκη του πρεσβυτέρου, πρωθυπουργού τότε. Φέρεται ως άτυπη οικονομική σύμβουλος Μητσοτάκη του νεωτέρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή