Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Τρίτη 23 Απριλίου..... η εορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου μεταφέρεται τη Δευτέρα, 6 Μαΐου 2024.....Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.....

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε τις αποζημιώσεις στα θύματα της MARFIN!


Απόφαση του Αρείου Πάγου φέρνει ανατροπή στην υπόθεση αποζημίωσης των εργαζομένων και των συγγενών των θυμάτων της εμπρηστικής επίθεσης σε υποκατάστημα της τράπεζας Marfin το 2010.......
Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθήνας, που το 2015 διέταξε την καταβολή ποσών από 25.000 έως 350.000 ευρώ ως χρηµατική ικανοποίηση λόγω ψυχικής οδύνης στους υπαλλήλους και στους συγγενείς των θυμάτων.
 Σύμφωνα με τους Αεροπαγίτες, η τότε απόφαση του Εφετείου επιβαρύνει «υπέρµετρα τον εργοδότη», καθώς «τα ποσά που επιδικάσθηκαν κρίνονται συναισθηµατικώς διογκωµένα   
Να θυμίσουμε....
Το Εφετείο στην απόφαση του είχε λάβει υπόψη του και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβησαν τα γεγονότα, επισηµαίνοντας τότε ότι το κτίριο είχε γίνει στόχος επιθέσεων και στο παρελθόν, γεγονός που ήταν σε γνώση των εργοδοτών και των αρµόδιων διευθυντών, που έπρεπε να λάβουν την απόφαση εκκένωσης του κτιρίου. Είχε γίνει αναφορά και στα συνεχή τηλεφωνήµατα της υποδιευθύντριας του καταστήµατος στον ανώτερό της, από τον οποίο «περίµενε» µια εντολή κλεισίµατος της τράπεζας λόγω της επερχόµενης πορείας, που ήρθε βέβαια πολύ αργά, όταν ήδη οι 3 υπάλληλοι είχαν χάσει τις ζωές τους. Είχε επισημανθεί η ανυπαρξία δύο εξόδων κινδύνου, που επιβάλλει ο νόµος.   
Βεβαίως οι δικαστικοί διεκδίκησαν και κέρδισαν εργασιακά που για εμάς του ''συναισθηματικώς πετσοκομμένους'' συνταξιούχους μας φάνηκαν υπέρμετρα αλλά τι να πούμε  και σε ποιόν .
Για να πάρουμε μία ιδέα....
Α.ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΑΕΡΟΠΑΓΙΤΩΝ. Με 40 ψήφους υπέρ και 25 κατά · «Όχι» της Ολομέλειας των αρεοπαγιτών στην άμεση παράταση του ορίου συνταξιοδότησης(8-2-2017)
Β.Αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ΕΣΔΑ είναι σύμφωνα με το Μισθοδικείο οι διατάξεις των νόμων, με τις οποίες έγινε  περικοπή κατά 50% στα αναδρομικά που έπρεπε να πάρουν οι δικαστές. 
 Συγκεκριμένα, το δικαστήριο με την υπ΄  αριθμ. 127/2016 απόφασή του έκρινε αντισυνταγματικούς τους νόμους 4270/2014 και 4307/2014, που προέβλεψαν την περικοπή κατά 50% της διαφοράς αποδοχών που οφείλονταν στους δικαστικούς λειτουργούς, για το χρονικό διάστημα από 1.8.2012 έως και 30.6.2014, μετά την προηγούμενη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου (88/2013) που έκρινε αντισυνταγματική την αναδρομική  μείωση  των αποδοχών τους από 1η Αυγούστου 2012 έως 30η Ιουνίου 2014.Σημειώνεται ότι, το  εννεαμελές Μισθοδικείο  είναι το αρμόδιο για να  επιλύει τις διαφορές σχετικά με τις αποδοχές και συντάξεις των δικαστικών λειτουργών και συγκροτείται  από τρεις ανώτατους δικαστές, τρεις καθηγητές των Νομικών Σχολών (Α.Ε.Ι.) και τρεις δικηγόρους.
Ν.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου