Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ Για τη συνεργασία του Δήμου Δελφών με την Enterprise Greece


 Η δημοτική αρχή, μπροστά και στις εκλογές, «τρέχει με χίλια» τη συνεργασία του Δήμου Δελφών με την εταιρίαEnterprise Greece. Μια εταιρία του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, πλασιέ της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο. .....
Τη Δευτέρα που μας πέρασε μάλιστα, πραγματοποίησε σύσκεψη φορέων της περιοχής με στελέχη της εταιρίας στην Ιτέα. Η Λαϊκή Συσπείρωση στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 11 Απρίλη 2018, όπου και αποφασίστηκε η συγκεκριμένη συνεργασία, καταψήφισε τονίζοντας χαρακτηριστικά:
            «Για τι μιλάμε εδώ; Για την τουριστική ανάπτυξη δημοτικών εκτάσεων του Δήμου Δελφών στο Σερνικάκι, στις Αρμύρες και στους Γαλλικούς Μώλους, την αναζήτηση επενδυτικού σχήματος με στόχο την αξιοποίηση ακινήτων της περιουσίας του Δήμου, έτσι ώστε να διευρυνθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής με νέες υπερσύγχρονες τουριστικές υποδομές, όπως σύγχρονο συνεδριακό κέντρο με αντίστοιχες ξενοδοχειακές υποδομές, χώρους πολιτισμού και αναψυχής, εναρμονισμένα στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της περιοχής του Δήμου Δελφών. Όλα τα άλλα περί αναγνωρίσιμου brand name, ανταποδοτικού οφέλους στην τοπική και εθνική οικονομία και λοιπές μεγαλοστομίες, είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες στους μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή και όχι μόνο γι’ αυτούς. Το ζουμί βρίσκεται στην παραχώρηση ακινήτων του δήμου έναντι χαμηλού αντιτίμου και με τις εύνοιες των επενδυτικών νόμων, σε επενδυτικά σχήματα στον κλάδο του τουρισμού που μόνο στόχο έχουν να επενδύσουν και αυγατίσουν τα συσσωρευμένα τους κεφάλαια εκμεταλλευόμενοι τον ιδρώτα του λαού. Από κοντά θα ωφεληθούν και παρασιτικές δραστηριότητες διοργανώσεων συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων και εκδηλώσεων τύπου «διαγωνισμού ελαιολάδου» που ψηφίσατε τις προάλλες, δραστηριότητες που καμία σχέση δεν έχουν με την ανάγκη αναψυχής και φτηνών διακοπών της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Όσο για τους μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού στην περιοχή που αναφέραμε πιο πάνω, να μην ξεγελαστούν από τις διακηρύξεις για τουριστική ανάπτυξη. Η όποια ανάπτυξη έρθει, εάν τελεσφορήσουν αυτά τα σχέδια, θα είναι για το μεγάλο κεφάλαιο του τουρισμού, εις βάρος των μικρών επαγγελματιών – αυτοαπασχολούμενων που θα οδηγηθούν στην καταστροφή, και φυσικά πατώντας πάνω στα τσακισμένα μεροκάματα και δικαιώματα των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού». 
            Ως Λαϊκή Συσπείρωση σημειώνουμε πως η θέση μας αυτή επιβεβαιώνεται 100% σήμερα από τις εξελίξεις. Η εναντίωση σε κάθε παραχώρηση δημόσιας και δημοτικής γης και υποδομών σε ιδιώτες για επιχειρηματική δράση, είναι η στάση που ανταποκρίνεται στα πραγματικά εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Αντίθετα, εμείς προκρίνουμε την αξιοποίηση τους για την κάλυψη των αναγκών σε σχολική στέγη, παιδικούς σταθμούς, για υποδομές αθλητισμού, πολιτισμού, πάρκα και τους αναγκαίους ελεύθερους χώρους που έχει ανάγκη ο λαός.
Άμφισσα, 16/1/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου